Kočárky do terénu. Máte tipy?

misakf3
28. pro 2016

Ahoj, mám prosbu. Stále se s manželkou nemůžeme rozhodnout, zda li koupit kočárek se všemi koly stejně velkými a bez aretace, nebo zadní větší a přední menší aretační. Chtěli bychom jezdit více v terénu, po nezpevněných cestách, kamenitých cestách, polňačkách, atd... Samozřejmě i po městě. Myslím si, že velká kola jsou do terénu výhodou, nevím však jestli jsou dobré na ovládání bez aretace. Máte někdo zkušenosti s oběma variantama??

marketa228
28. pro 2016

mně ve velkém obchodě, kam jsem přišla pro kočárek do terénu (X-Lander) doporučili jiný, a to levnější, takže o tom udělat kšeft to nebylo. Koupila jsem Baby Design Husky (mají i jiné pojmenování, např. Lupo, rozdíl je jen ve výbavě nebo designu). Ještě jsem ho nevyzkoušela, ale oproti předchozímu Gessleinu je teda super odpružený. Tak zkuste mrknout i na ten. Měli tam samozřejmě i klasické kočárky, ale tenhle mi byl doporučen jako jeden z nejlepších.

plksv
28. pro 2016

Za mě inglesina Sofia 🙂.

misakf3
autor
28. pro 2016

X-lander jsme taky chtěli, ale po vyzkoušení jsem si nebyl úplně jistý, že je to ten pravý ☹ Máme sice favorita, ale stále si myslím, že malá kolečka vpředu nejsou úplně ideální. Myslím tím stejný podvozek jako u toho co jsi psala (Baby design husky). Dnes jsem měl možnost jet s ROANem a ten měl právě všechny kola stejně velké (myslím asi 14tky) a po hrbolatém porchu naprosto v pohodě, ovšem žena by ráda ty malé kola v předu kvůli ovládání... No a jak jsem psal, není to lehké se rozhodnout 😀

anniesfibis
28. pro 2016

inglesina magnum...nemyslim, ze by mohl existovat lepsi kocar na teren a neni tezky a je velmi variabilni

hermelinah
28. pro 2016

Měla sem jak se čtyřmi velkými koly, tak přední dvě menší s aretací, oboje bylo od firmy patron a kdybych měla vybrat jen jeden asi by to byl ten s aretací - kolem řeky v pohodě, Krkonoše s námi taky zvládl, na druhou stranu, kdybych chodila každý den polní cestou do města a lesem zpátky, vzala bych čtyři velká kola na úkor horší manipulace - stejně je to celé hlavně o zvyku 🙂

misakf3
autor
28. pro 2016

No to právě řešíme. Jsme zrovna často v Krkonoších a jsou zde i těžší terény. Tohle jsou naši favoriti, ale právě ty kola 😀 Každý má jiné 😀 Každopádně děkuji za odpovědi 😉

https://www.kocarky-michael.cz/kocarky-michael/...

https://www.detskyraj.cz/images/sklady_parametr...

wivisek
28. pro 2016

Já nedám dopustit na Jané Slalom. Zvládá jak terén tak i město naprosto v pohodě.

alenavy
28. pro 2016

Měli jsme x-landera sporťák a Roana korbu. V terénu nemel x-lander oproti Roanu šanci. V terénu jsem aretací stejně zamykala, ve městě jsem ji pak už taky nechávala zamčenou, byla jsem tak zvyklá. Zas takový rozdíl v manipulaci není, trochu nadzvihnout kočár a pootočit mi nedělalo problém. Škoda, že Roan má ten sporťák takovej ošklivéj, druhá polovička ho kvůli tomu nechtěla.

misakf3
autor
28. pro 2016

No my chceme tak maximálně do 15 tisíc trojkombinaci. Jané je krapet dražžší ☹

hermelinah
28. pro 2016

@misakf3 pak ještě takový poznatek, ať to nemáte jednoduché - třeba při chůzi po sjezdovce dolu je skvělá ruční brzda 🙂

alenavy
28. pro 2016

Jo a s roanem jsme dali fakt těžký terén, x-lander by se asi rozpadl😂

eliskaxox
28. pro 2016

@misakf3 My mame Concord Wanderer, ma odpruzeni vsech 4 kol, narozdil od polskych konkurentu. Projeli jsme zatim vse, nic nas nezastavilo. Navic jako bonus ma velky a prostorny sportak takze se vam v 1,5 roce nestane, ze budete muset kupovat novy kocarek. Sportak se sklada v celku coz vase zena oceni pri vyjezdech autem. Jinak co se tyce vyberu kocarku, nechala bych posledni slovo na zene. Pokud teda nebudete na materske vy. Protoze rekneme si narovinu 90% casu bude jezdit ona, skladat a nakladat kocarek bude taky ona. S tim se poji tedy jeste jedno doporuceni. Pokud jste z vesnice a je tam pravdepodobnost cest do mesta za doktory a na nakupy, tak ma kocarek max 13kg, jinak vas zena bude proklinat.

misakf3
autor
28. pro 2016

Roan jsme dnes zkoušeli, kola bez aretace. A docela příjemný 🙂 Jenže kdo s tím bude jezdit ?? Manželka 😀 Takže je těžké jí domluvit 😀

mandala
28. pro 2016

Pokud máte v plánu hodně jezdit těžkým terénem, tak logicky jsou lepší všechna čtyři kola velká, do města a po kloudné cestě je lepší zase ten druhý typ, asi si prostě budete muset střihnout 😀

marketa228
28. pro 2016

jestli chodíte hodně po horách, tak bych šla do šátku nebo nosítka, ať nejste vázaní jen na sjízdné cesty. Záleží, jak hodně se budete s kočárkem pohybovat i po zpevněných cestách, kde jsou zase menší kolečka s aretací výhodou.

misakf3
autor
28. pro 2016

@alenavy A toho Roana jste měli bez aretace ??

marketa228
28. pro 2016

@misakf3
tak u toho Colleto se mi nelíbí korba, protože nejde složit do placata při převozu autem. Možná máte náklaďák, já ocenila u toho Baby Design, že se dá složit. Ten druhý asi to samé. No a pak ještě mít kočárkové dítě, protože já to první neměla 😀

misakf3
autor
28. pro 2016

@hermelinah Tak po sjezdovce asi chodit nebudeme, ale podobný kopce asi jo, zrovna v Krkonoších cesta na Dvoračky je naše oblíbená a to je možná stejně prudký jako sjezdovka 😀 Ale ruční brzdu už fakt řešit nebudu 😀 😀 Ale díky moc 🙂

misakf3
autor
28. pro 2016

@marketa228 Tak máme větší kufr, to je pravda 🙂 Ale celkem je skladný a je docela lehký (13kg). No uvidíme, díky moc za rady 😉

alenavy
28. pro 2016

@misakf3 jojo, aretace možná jen u toho x-landera, Roan nic takového nemá. Jo a když jsme šli sjezdovku, tak musím říct, že jsem mrne dala do nosítka, neb ten sklon byl přece jen dost a mrne by se mi skutalelo k jedné straně kočáru😂. Když jsme šli po vrstevníci nebo ten sklon už nebyl takovej, tak dobrý. A urcita kombinace terénu a la sjezdovka, tak je tedy fajn, když zabere chlap. Ale louku plnou krtincu jsem dala sama, bylo to nějakých 5 km, nejvíc jsem nadávala na mokřiny, neměla jsem vhodný boty😂

naste
28. pro 2016

@misakf3
za mě tedy také Jané Slalom . Pokud netrváte na tom, že musí být nový, tak lze koupit pěkný kočárek za rozumné peníze z druhé ruky.

maanule
28. pro 2016

za nás doporučuju Stokke Trailz... je sice drahy jak čert, ale když koupíš z druhé ruky, tak to není až taková hrůza... ;) jezdí parádně všemi terény... ;)

calabasa
29. pro 2016

Na polnacku fakt houpák. Já mám na miminko Inglesinu Magnum, naprostá spokojenost. Pak mam Baby Jogger Summit. Ten bere i můj kočáry nesnášejí i muž, má ruční brzdu, bez toho bych terénní kočárek nechtěla. Když je nejhůř, uveze i dvě děti. Úžasná manipulace a skládání, jezdím s ním i MHD. Ale opravdu do lesa, na houby, na túru, to fakt šátek nebo látkové nositko - mám Kibi a Manducu, za mne Kibi lepší. Jo a trojkombinaci fakt nedoporučuji, vždy je něco naprd.

pokoda
29. pro 2016

Za mě Navington Galeon, veliká korba, do terénu super, velká kola bez aretace, je fakt stabilní a projel nám i terén, který jsme si mysleli, že nedá. Kořeny, balvany v cestách, louky, nic nebyl problém a do města si člověk bez aretace v pohodě zvykne. Navíc má dole uzavíratelný kufr na zip, takže nic po cestě neztratíš. Sporťák máme Britax trojkolku s velkými koly s aretací na předním a pokud nejedeme vyloženě po pěkné rovné cestě, tak aretaci zamykám, protože to pořád někam uhýbá, ale zase mezi regály v obchodě je aretace fajn, ale tam jsme byli s kočárkem minimálně.

wahu
29. pro 2016

X-lander X1 byl v terénu nepřekonatelný.. Bohužel už se nevyrábí.. Ja bych nyní volila i'coo peak air, cenově ale kapku výš..

absintka19
29. pro 2016

@misakf3 tak presne pro vas je tfk joggster, splnuje vase predstavy 🙂 predni kolo se da lehce vymenit na mestske, take se da i korba a vajicko

absintka19
29. pro 2016

@misakf3 Co se tyce castky tak se da vzdy prodat ! Svagrova chtela take trok.novy za 28, ojety prodala za 22.

misakf3
autor
29. pro 2016

@alenavy Tak do mokřin nejedu, nechci se utopit 😀 a na sjezdovce či podobných krpálech samozřejmě pomohu já a prcek půjde do šátku nebo krosničky 😉 Díky moc 🙂

misakf3
autor
29. pro 2016

@absintka19 To je krasavec, to ano, ovšem žena trojkolku nechce :-/ A cenově se taky chceme vejít do částky 15 tis.... No stále má svého favorita a holt s tím asi nic neudělám 😂

absintka19
29. pro 2016

@misakf3 da se misto 1 kola dat dvojkolo, ale ano do castky se nevleze, nicmene jako investice pro vice prcku je nej. Pro nase 3 prcky jedine tento 🙂
Rozhodovat by jste meli oba, ne jeden ;)