Holky, narazila jsem na kočárky zn. Venicci - mělo by jít o anglickou výrobu a asi se tady u nás moc dlouho neprodávají... a proto taky na ně není moc recenzí 😒 Líbí se mi designově, ale i jinak by splňoval moje požadavky - není moc těžký, má nafukovací kola (a ta přední nejsou úplně mrňavá), sportovní sedačka jde dát pro i proti směru, zdá se, že dobře pruží... a cenově ještě dostupný.
Líbí se mi hlavně tento:
http://www.spuntik.cz/kombinovany-kocarek-venic...
... ale případně i tento:
http://www.spuntik.cz/venicci-white-black-kombi...
Nějaké zkušenosti s touto značkou???
Uz ty pozadavky ctu :D tak ja mam doma Concord Wanderer, splnuje vse co pises akorat nema nafukovaci kola. Maji kola vzduchove kapsicky, takze funkcne jako nafukovaci ale nepichnes. Pak bych doporucila i Jane Crosswalk, Baby Jogger Versa Gt, z tech drazsich si jeste hodne chvali Bugaboo Buffalo nebo Stokke Trailz. Pisu ti bohuzel same drazsi ale uz vim ze se to vyplati. Nejvic to poznas na jizdnich vlastnostech. Ted jsem mela moznost chvili jet s polskyma golfkama a ridili se 3x hur nez wanderer ktery je tak 5x vetsi a 2x tezsi.
a
@eliskaxox no ten wanderer se mi taky hodně líbí, na ten jsem koukala zrovna včera... jakou máš prosím tě korbičku? Mně se líbí spíš ta Sleeper, ale četla jsem, že není moc veliká a vzhledem k tomu, že čekáme mimčo na srpen, mám obavu, aby mi na zimu stačila...
Jinak požadavky zhruba to, co je výše... hlavně řeším ta kola, protože sice žiju ve městě, ale je tu hromada kopců a budu určitě výletovat mimo město, tak aby to kočár zvládnul... ale zase aby nevážil 17 kilo. Kolečka chci přední otočná, ale právě že většina kočárů je má hodně malinká, což do terénu asi není ono. Pak ta velikost korby, aby šel otočit sporťák... Mimochodem co ta pěnová kola, nedrncají moc, oproti nafukovacím?
jo a taky aby šel sporťák dát pokud možno do úplného lehu... Cenově ten wanderer je pro mě tak nějak strop...
@ivis_b Mela jsem korbu sleeper a nijak neresila velikost :D je fak mala a maly sel ve 4,5m do sportaku, ale ten jde do lehu a navic ja polohovani na pasky, takze si ho muzes napolohovat jak libo. Kdyz mel maly rymu, tak jsem ho jen o par cm prizdvihla a bylo to. Ale ta korba Micro je take super. Sportak je podle me naprosto bezkonkurencni, jak sirkou tak hlavne delkou. Taky je super ovladatelny. Jo a jde v obou smerech. Kolecka vubec nedrncaji, ale hlavne ten kocarek je luxusne odpruzeny, normalne houpe. Zadny 2 maly pruzinky u zadnich kol. Ma odpruzeny zadni i predni kola. No ja ho miluju.
@eliskaxox sporťák vypadá fakt dobře! Jen ta korba no 😒 A korba Micro není od Concordu, ale od Jané - ono je to nějak kompatibilní? Od Concordu jsem našla akorát korbu Sleeper a pak Scout - ta se mi moc nelíbí, ale to bych zas tak neřešila, spíš že jsem četla, že má hrozně mělkou tu stříšku (jakože je krátká) a že do ní dost fučí... je fakt, že i od pohledu mi ta stříška přijde kratší, než normálně bývá....
@eliskaxox koukala jsem na ten Jane a taky není špatnej, našla jsem tenhle.... https://www.malvik.cz/Kocarky/Trojkombinace/Jan...
Píšou vnitřní rozměr korbičky 75 cm, nepamatuješ, kolik má ta korbička Sleeper, pro srovnání? Já nikde její vnitřní rozměr nenašla...
Tak to je super! A s tou zn. JANE mas nejakou vlastni zkusenost? Kdo to vyrabi?? Je o trochu levnejsi nez Concord...
Jane jsou spanele a Concord nemci ale prakticky je to 1 firma s 1 majitelem :D s Jane croswalk jsem nemela. Mela jsem Ridera, ten byl super ale jen na hladky asfaltky, pak jsem mela Slaloma a za me zadna hitparada, tezky a neskladny. Koukni na fcb na stranky Kocarky Jane ... a pak Kocarky Concord a poptej se 🙂 Me proste ten Croswalk prijde do terenu takovy nestabilni :/ a sportak je urcite mensi. Proste me nejak vzhledove nezaujal. Jo kdybys kupovala wanderera tak hlavne ne kolekci 2014, ta je fakt naprd, byla hodne poruchova. 2013 a 2015 v pohode 🙂
@ivis_b Ahoj, já teda nevím o tom, že by to byla polská výroba, naopak jsem slyšela, že jde o italsko-anglickou spolupráci. Ale na stopro to nevím. Nicméně jsem si Venicci Silver objednala, kočárek se mi líbí, splňuje moje požadavky a i kdyby to byl polský kousek, vypadá pořád líp než Chico apod.
Ahojky. Dlouho jsem hledala ten pravý kočárek a prošla toho hodně, až jsem narazila na Venicci a za mě je úúúžasný a už jsme ho objednali. O tom, že by to byli poláci jsem neslyšela. Všude je uváděna anglická výroba a to nám bylo řečeno také od prodejce. Pro mě splňuje naprosto vše, má skvělé rozměry, je krásně lehký, ovladatelný, dá se bezvadně složit pomalu jednou rukou, vejde se nám do auta a to nemáme žádné kombi. Sporťák super, dá se polohovat. Vše se jednoduše zacvakává a navíc vzhledově pro mě je krásný 🙂 Byla jsem šťastná, že jsme ho koupili, už se jinde dívat nebudu. Uvidíme, co na to pak mimčo 🙂
Zatím jsem našla tohle (vlastníci Poláci, země původu VB) http://oz.kurzy.cz/boguslaw-drobny-piotr-dabek/...
Podle tohoto to vypadá na výroba ve VB https://inventively.com/search/trademarks/79160558
Všude uvádí, že se jedná výrobu podle anglických standardů. Otázka je, jestli výroba pro český trh nemá jinou šarži jak cokoli jiného, co se k nám dováží.
Tak jsem ted dokoukala video o kocarku a musim rict ze autosedacka je typicky polska, nytovani kocarku typicky polske tak nevim. Ale jen teda bavily jsme se o odpruzeni a tenhle ma 2 male pruzinky, to proste neni nic moc. A sportak nejde do lehu
já zjišťovala asi měsíc různé kočárky a Venicci byl favorit.. a jak už jsem psala, došla jsem k informacím, že Venicci jako značka je sice anglická, ale výroba tam opravdu není, ta je v Polsku. a navíc mi to potvrdili 2 prodejci v různých prodejnách nezávisle na sobě. teď, díky této diskuzi, jsem se zajímala ještě znova a kamarádka, co je v UK, mi řekla totéž - značka je anglická, ale výroba probíhá v polsku. stejně jako zn. Graco je americká, ale výroba je opět polská, tak si pak vyberte.. 😀
Takže když si ho kupuji a prodejce mi řekne anglická výroba, vše prochází kontrolou, tak mi jako lže? Ono si dneska asi moc nevyberete. Pro mě je super. Odpružení na naše požadavky dostatečně
Akorát ta autosedačka podle mě trochu pokulhává. A sporťák do lehu jde, je polohovatelný. I ta opěrka na nožičky se u sporťáku dá nastavit. Zkoušeli jsme ho na prodejně. Já už ho měnit nebudu. Líbí se mi a jsou teda mnohem horší a škaredější, tenhle vypadá dobře.
@ivis_b také jsem hledala recenze, psala jsem i sem, ale nikdo nic ☹ nakonec jsem zjistila, že se kočárek v UK nevyrábí, že to jen "překupují" pod vlastní značkou a jsou to vlastně poláci, takže jsem od toho upustila.. ale přeji, ať ti někdo dá lepší zpětnou vazbu než já - žádnou 😉