Kočárek z kůže, musí se přes zimu něčím natírat?

destovakapka
8. zář 2015

Ahoj holky,je tu některá co má kočárek z kůže?Chtěla bych se zeptat asi se ta kůže musí nečím natírat přes zimu aby ta kůže nepopraskala tou zimou.

medakote
8. zář 2015

Já jsem měla koženou rukojeť, ničím jsem nenatírala a nepopraskalo. Ale nutno říct, že tu zimu, co jsem s kočárem jezdila, moc mrazů nebylo a když bylo víc jak 5 pod nulou, s miminkem jsem ven nejezdila. Ani při nákupu mi nic neříkali, že by bylo nutno ošetřovat. Ale myslím, že pokud budeš ošetřovat nějakým přípravkem na kůži, chybu bys udělat asi neměla, možná tím prodloužíš životnost.

ikarkulka
8. zář 2015

@destovakapka Jestli se jedná o nový kočárek (píšu to proto, že mně se prvně vybavil starý retro kožený), tak bych asi spíš kontaktovala přímo výrobce.
Hodně kočárků má kožené rukojeti nebo nějaké detaily, nikdy jsem je ničím neošetřovala. A kdybych to něčím měla ošetřit, tak bych chtěla vědět čím, protože na trhu je nepřeberné množství přípravků, přírodních, chemických... Kdyby sis kočárek zničila, tak máš smůlu.

destovakapka
autor
9. zář 2015

@ikarkulka jedná se o nový kočárek z kůže

luj_89
9. zář 2015

O jaký kočárek jde? Ještě jsem snad nenarazila na kočár z kůže ;). Viděla jsem jen z ekokůže, a ta se myslím ničím mazat nemusí. Jinak třeba boty z kůže občas mažu klasickým krémem na ruce - tak mi to poradili v obuvi.

hojda
9. zář 2015

@luj_89 Tak sedačka se ekokůže se musí natírat, jínak rozpraská,tak bych řekla i kočárek.

apple11
9. zář 2015

Právě v botně bych se zeptala. Ta odolnost bude podobná jako u bot.

chris_n
9. zář 2015

@luj_89 kožené bývají Gessleiny a další německé kočáry

babanci
19. pro 2015

My právě teđ do ekokůže jdeme. Objednáváme bílý kožený Gesslein. O natírání nikdo nic neříkal. Budu ráda za informaci,pokud někdo máte.