Kočárek Valco snap 4 2015 nebo Britax B-motion 4 2015?

hermina7
19. dub 2015

Holky Valco snap 4 2015 a nebo Britax B motion 4 ? Mám 9. měsíčního chlapečka. Sporťák z trojkombinace je velký a těžký. Potřebuji něco lehčího do mhd, na prochajdy, na lehčí po parku, na cestování, ale i výlety po Cechách, kde se může objevit i obtížnější terén.

missa111
19. dub 2015

Britax má ségra, vypadá pěkně, dítěti pohodlný. Jezdi se s nim podle mě blbě. Kluk má cca12 kilo a když s nim jedu, tak musim pořád udržovat směr. Má ty nafukovací kola. Kámoška ma nenafukovací a je to o kousek lepší, zase nemá polohovací rukojeť.
Valco potkávám a moc se mi líbí, odzkoušeny nemám. My jezdíme nunou. Je to nej kočárek. Byl s nami i českém ráji, v lese, projede to. Skvěle se ovládá, vozim jednou rukou. Dokonce i když si sednou obě dcery ( dohromady 30 kilo), ale to už je trochu hůř ovladatelný. Pořád ale lépe než ségry britax s jedním dítětem.

aajda
19. dub 2015

Mám Britax B-Motion 4kolku a jsem spokojená. Snap je taky chválený, nemám ale ozkoušený, takže nemám srovnání. Kvůli Britaxu jsem zaklidila golfky, protože je lehký, superskladný, pro děti prostorný a pohodlný a výborně se ovládá. A to i když v něm vozím (vozila jsem) obě děti najednou.

pistalinda35
20. dub 2015

Máme Britax B motion a maximální spokojenost. Krásně se s ním jede na chodníku i v lese a Kája má úžasné pohodlí 😉 máme nafukovací kola 😉

ignacie2
12. kvě 2015

hermina7 přesně tohle samé řeším a nedokážu se rozhodnout,mám teď tako sportime,je to super kočárek,zatím jezdím je s hlubokou,je nám 5 měsíců a kočárek máme taktak,ale bydlím v obrovským kopci a tahat se sním je za trest.Ale co se týká odpužení je super,a bojím se koupit něco jinýho,aby mi to pak nehrkalo.Jak zvládájí tyhle 2kočárky terén a hlavně naše diravý cesty?

caboonek
12. kvě 2015

Mám Valco a super spokojenost

kasparek_baby
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
nunacek
19. kvě 2015

@hermina7 Valco 😉

japona
19. kvě 2015

Ahoj uživatelky kočárku Valco Snap 4, mám dotaz, jak je to s "drncavostí" v mírném terénu (rozbité chodníky atd.)? Mám golfky chicco multiway, ale uvažuji o koupi nového kočárku kvůli spojené rukojeti. Máte, prosím, některá zkušenost, zda je to horší/ lepší/ stejné, asi jako to chicco? Případně máte některá porovnání valco se sportovními kolečky X chicco multiway? Lze existovat i s těmi nenafukovacími koly? S chiccem jsem byla na popojíždění spokojená (na opravdový terén mám jiný kočár), ale ta rukojeť🙂 Díky moc

melodygirl
19. kvě 2015

Mám Valco, lze dokoupit i nafukovací kola. S těmi pevnými bez odpružení v terénu žádná hitparáda, ale jinak max. spokojenost. Kamarádka měla chicco golfky a Valco obecně i v terénu určitě lepší ovladatelnost

japona
21. kvě 2015

Děkuji za zkušenost.

evulebambule
4. čer 2015

Ahoj, nevím, jestli je to ještě aktuální, ale můžu předat zkušenost s oběma. Před pár dny jsem bohužel přišla o svůj vysněný 🙂 B-motion a pořídila si obdobu Valco snap 4. A až na dvě věci musím říct, že Valco je jednoznačně lepší. Bohužel nemá poholovací rukojeť a nafukovací kola (ale dají se dokoupit), ale na druhou stranu má Valco mnohem jednodušší polohování zádíček - fakt jednou rukou narozdíl od Britaxu, má polohovatelné nožičky, větší nákupní košík, pro menší děti je Valco lepší, protože má menší sedák a blíže madlo, je nesrovnatelně lehčí, což se projeví jak ve snadnosti manévrování (mnohem lepší než B-motion) a když to složím, hodím přes rameno a odnesu domů. Já si jen nemůžu zvyknout na ty kolečka a dokoupení nafukovacích stojí ranec. Ale na druhou stranu jsem až pak zjistila, že Valco jde koupit rovnou s nafukovacími.

pomykalovak
4. čer 2015

Mám Valco snap 4 a jsem maximálně spokojená. Zvažovala jsem i koupi Britaxe, ale po srovnání všech + a - jsem šla do snapíka a nelituji 🙂 Britax jsem si pak zkoušela od kámošky povozit asi 2 minuty a přišlo mi, že se s ním hůře jede a manévruje, snapík je takový lehký, vzdušný, prostorný ..

veverka83
8. čer 2015

Taky se rozhoduji mezi těmito kočárky a nemůžu se rozhodnout.
@evulebambule Můžu se zeptat? Přijde mi, že Valco má tenší látku, Britax mi přijde celkově pevnější.Nevím jestli klame obrázek, na živo sem je neviděla

evulebambule
8. čer 2015

@veverka83 Jasně, klidně se ptej na co potřebuješ. Co se týče látky, je pravda, že Britax ji má pevnější. Na druhou stranu se mnohem hůře čistí, měli jsme sušenky opravdu všude a u Valca je to snadnější. Bytelnější a pevnější je Britax B-motion určitě, ale je to na úkor váhy a snadnosti manipulace, tam je opravdu veliký rozdíl. Ale na druhou stranu nemůžu říct, že by u Valca foukl vítr a kočárek odletěl, to vůbec ne.

zuzkamay
18. čer 2015

Ahoj, mám prcka 2,5 měsíce v b-motion 4 korbičce, jezdím s ním po Praze - mhd, obrubníky, rozbité chodníky atd. Přijde mi, že se začal vyviklávat v tom místě, kde je zasazený adaptér pro korbičku - myslím ten plast, ve kterém to drží a je tam napsáno Britax. Taky to trochu vrže. Bojím se, aby se to časem nevylomilo :( Nemáte s tímto někdo zkušenosti?

mifamilianna
9. zář 2015

@hermina7 Ahoj, rada bych se zeptala, jak ses rozhodla a jak jsi s koupi spokojena? Take se rozhoduji mezi temito kocarky, ale jak se mi designem libi vic Britax, tak napr.kdyz jsem je byla okouknout v obchode, tak polohovani zadicek a take skladani latkou dovnitr je u Valca urcite lepsi. Kdyz jsem zkousela polohovat Britax, byla jsem z toho uplne besna :// a taky neni prakticke skladani, ze se korbicka uvnitr bude spinit, kdyz se sklada opacne nez Valco. Take nanoznik u Britaxu je takovy zvlastne reseny, ze mam pocit, ze dite moc dobre nekryje.
Ale bydlime mezi poli na pomerne dost na teren narocne ceste.
@evulebambule budu take vdecna za nazor ;)
Diky!!

lasinkova
9. zář 2015

Ahoj holky,

já mám kočárek Britax B-motion a nedám na něj dopustit. Skládání není vůbec složité, jen to na začátku vypadá náročně. Látka je bytelná, polstrování také, akorát mi přijde nepraktické, že korbička je uvnitř bílá, ale zase se potah snadno sundavá a pere. Kočárek je celkově bytelný, autosedačka /vajíčko/ dobře řešená, fakt doporučuji 🙂

mifamilianna
9. zář 2015

@lasinkova ahoj a co to polohovani a nanoznik? Oboji mi prijde docela neprakticke, polohovani jednou rukou urcite nejde a nanoznik je takovy neskladny a moc nekryje! Hmm? Diky ;)

lasinkova
10. zář 2015

Ahoj, my zatím používáme korbu, takže u sporťáku nemůžu dát víc informací....To uvidím už brzy... 🙂

mifamilianna
11. zář 2015

@lasinkova aaach, skoda ;), ja bych chtela koupit kocar uz ted o vikendu, tak snad zvolim spravne ;)

aajda
11. zář 2015

@mifamilianna Na to polohování si zvykneš, taky mi to nejdřív přišlo jako opruz, byla jsem zvyklá na jiný způsob, na druhou stranu to funguje bez problémů a zas tak často nepolohuju, aby mě to točilo. A nánožník myslím ani nemám, nevím, nepoužívám 😀 Mám dobrý fusak a to mi stačí.
A nějak nechápu, o co se špiní korbička? To mi asi jen něco nedochází 😀

monunkaaa
11. zář 2015

Kamaradka ma Valco a je s nim strasne spokojena.

evulebambule
11. zář 2015

Ahojky,
taky opět přispívám se srovnáním. 🙂 Můžu tedy mluvit jen o sporťáku. Skládání zádíček je nesrovnatelně lepší u Valca, fakt jde říct, že jednou rukou, kdežto u Britaxu jsem pravidelně nadávala a pokud hlídala babička, tak raději ani nesklápěla. 🙂 I to skládání kočárku dovnitř, oproti Britaxu, je u Valca fakt praktické. Často vozím kočár autem a pokud pršelo nebo byl ještě sníh a uvnitř byl navíc fusak, ušpinilo se to. Pokud popojíždíš mezi poli 🙂, pak i Valco má nafukovací kolečka přímo origoš na kočárku, takže raději zvol tohle, protože jinak to kodrcá i u B-Agilu. A poslední věc, která je fakt zásadní pro manévrování s kočárkem, je jeho váha. Na B-motion jsem byla zvyklá, ale Valco je podstatně lehčí a tudíž lze řídit úplně snadno. Tohle si fakt vyzkoušej, už proto, že ti tam bude sedět čím dál tím těžší dítko. 😉
A k tomu nánožníku...nemůžu soudit. U Britaxu si musíš i tohle dokupovat samostatně. Já si nechala ušít sadu do kočárku, kde byla podložka i nánožník, takže pokud nejsi spokojena, zkus tuto variantu. 😉

chris_n
11. zář 2015

Jeste k premysleni varianta cybex http://cybex-online.com/cz/pushchairs/agismair4...
My jsme spokojeni. Jde na to v budoucnu hluboka korba

mifamilianna
13. zář 2015

Valco uz je doma ;)

evulebambule
14. zář 2015

Tomu rikam rychla volba. 🙂 At jsi spokojena a ditko se tam rado vozi. To se u nas rict neda, nesnasi kocarky.

mifamilianna
14. zář 2015

no, já se rozhodovala už tak měsíc a teď jsem využila Dnů Marianne a pořídila ho o 20% levněji, proto jsem to nakonec tak rychle rozlouskla ;))
Každopádně děkuju za názory a rady!
Uvidím, jak se nám tu bude drandit na klasických kolečkách a když tak dokoupíme sportovní verzi!

kaccaa
11. říj 2015

Ahojte, chtela bych se zepta k porovnani Britaxu a Valca, jak jsou na tom prostorove? Maly 15 mesicu, sice mi dost z kocaru vyliza, ale casto ho jeste potrebujem, ale ten nas je mu uz kratky. Tak zvazuju, jestli jeste menit a zustane pak pro druhe ditko, ale tak, aby se snadno jednou rukou ovladal, mel prostor pro vetsi ditko idealne i nabalene na zimu (fusak,...kombineza?). A snih aby zvladal, trochu teren.

chris_n
11. říj 2015

@kaccaa cybex jak jsem tu uz zminovala..... https://www.google.de/search?q=cybex+agis+m-air...

je to presne cybex agis m-air

jsem spokojená moc. a bude i pro druhé dítko - dá se dokoupit hluboká korba

kaccaa
11. říj 2015

@chris_n A jak se jezdí s těmi nenafukovacími koly? Píšou, že jsou pro rovný povrch.