Zdravím vás maminky, akorát přišlo na řešení a vybírání kočárku a autosedačky už stoho šílím, sjíždím internet, obchody ale pořád tápu, který máte, nebo jste měli a byli jste spokojený, děkuji za tipy 🙂
My mame lorelli 0-36 kg autosedacku
A kocar dorjan a sportak ( golfky jsme ted kupovaly petite&mars)
Tak ono to je těžké s kočárkem. Nejdříve bych si ujasnila co očekávám od něho a pak jaký máte životní styl, terén v okolí apod. My máme třeba Thule Urban glide 2. Bydlíme na horách, kde není pořádná rovina a rádi trávíte čas v lese. Celkově jsme aktivní rodina a tento kočárek je super i na běhání. Co se tyče vajíčka, tam bych řešila hlavně jak moc jezdíte autem a třeba pro mě bylo ješte důležité, aby se dalo připevnit na podvozek od kočárku. Když se takhle zeptáš, tak každý odpoví něco jiného, dle svých preferencí. Nejlepší by bylo navštívit prodejnu a tam si vše odzkoušet a nechat si poradit.
Tady je přímo "kočárkopedie," kde si můžeš nastavit parametry a podle toho filtrovat, my jsme třeba hledali takový, co je úplně do lehu, po i proti směru jízdy, co nejlehčí, země původu jiná než Polsko, ale každý bude mít ty parametry jiné. A doporučuju určitě vybírat v obchodě, ne přes internet. V reálu mě zaujaly úplně jiné kočárky než na internetu, u hodně mi nevyhovoval systém skládání nebo polohování.
A konkrétně my máme autosedačku Cybex Aton M isize, kočárky Babystyle Oyster 3 a Thule Urban Glide 2
My mame Bitax Go Big a spokojenost velika. Projel zatim vse, houpe, je prostorny, ma hodne uloznych kapes u korbicky a velky kos pod kocarkem, takze mam vse po ruce. V boudicke ma schovane popruhy na noseni. Sportak se taky zda byt prostorny a jde uplne do lehu. Autosedacku jsme dostali k nemu jako darek, je to Britax i-size, ma novorozeneckou vlozku a zda se bytelna . Pro starsi do auta mame taky Britax.
Hlavně kvalitní vejce, do jiné sedačky dítě které nesedí, nepatří a už vůbec ne kategorie 0-36 (největší zhovadilost, žádná sedacka nesedí miminku a 12 letému dítěti, navíc mají životnost jen 6 let, kromě sedaček klippan, které mají kovové tělo- pokračovací, ty mají životnost 10 let) 🙈 mezi velká vejce patří klippan dinofix, cybwx cloud z/aton M, besafe... neberte vejce z trojkombinace, tam jsou nekvalitní, většinou jen do 9kg, které dosáhnou děti dřív než si sednou..
Jinak mi jsme spokojeni s kočárkem cybex priam, zvládne lehčí terén i město. A k tomu máme cybex cloud q (předešlá verze vejce, nyní je cybex cloud z) a syn v ní jezdil do 16 měsíců (měl 12kg a kolem 80cm). Teď všechno použijeme na druhé.
* ještě tip.. na fb skupina děti proti směru. Vím, že teď řešíte vejce, ale je fajn se porozhlédnout, a být připravena i na další pokračovací sedačku a zjistit si, proč je bezpečnější protisměr i po vejci (pro syna máme např axkid minikid, čistý protisměr), alespoň do 4 let dítěte. A jsou tam i typy, jak správě miminko usadit, proč neoblékat do vejce ani do pokračovací sedačky v tlustých svetrech a bundách a jak správně upoutat, aby nebyly pásy volné.
Kocarek máme Britax Go big, polnacky, kostky, běhám s nim, porad skládám.. Syn už je ve sportaku, korba nám vydržela 7mesicu.
Vajíčko jsme měli Britax I Size, ted máme sedačku taky Britax.
Jak píše martinau5 - záleží jestli jezdíš po městě nebo po polních cestách, taky tak trochu na ročním období..
Po mých zkušenostech bych dvoj nebo troj kombinaci nepořizovala. Našla bych si bazarový kočár pouze s korbou, který je prostorný a dobře houpe. Obě holky z korby šly kolem 7-8 měsíce, začínala být zima a s fusakem by se tam už nevešly. A to jsme měli jeden z těch větších kočárů. Pak bych koupila už pouze sporťák podle terénu ve kterém se pohybujete. My máme Joie Mytrax, ve městě i v lehkém terénu super. Sporťák mnohem víc a déle využiješ a ty z dvojkombinace bývají nepraktické. Já mám naši dvojkombinaci na chalupě, tam se hodí do lesa a na zahradu, ale v Praze bych se s ní trápila.
Vajíčko neporadím, my měli Joie i Spin a byla jsem s ním spokojená. Vydrželo do těch 15ti měsíců a dalo se napojit na sporťák.
Těžko říct - sto lidí, sto chutí 😊 ujasni si, jakým terénem budeš jezdit, jak často třeba skládat do auta, jak jste s manželem vysocí, jaký máte cenový limit atd . Nekoukej moc na velikost hlubokého (stejně to dítě kolem půl roka bude chtít vidět ven), ale hlavně na praktičnost sporťáku, ten užiješ víc. Pokud chceš trojkombinaci, pozor na autosedačku. Nebývají v nich moc kvalitní. Spíš bych brala dvojkombinaci a sedačku vybírala že značek Maxi Cosi, Cybex, Klippan (a k tomu odpovidajici adaptéry). Jinak za sebe doporučuji Baby Jogger City Elite. A to jsem nikdy nebyla fanda trojkolek. Ze čtyřkolek Britax GO Big.
Dobrý večer, vajíčko Cybex, teď Britax-Romer. První kočárek jsme si půjčili a v půl roce jsem koupila sporťák TFK.
To je těžké Vám takhle poradit, protože neznám Vaše priority ohledně kočárku a ani finanční možnosti. Jsem kočárkomaniak a vystřídala jsem jich bezpočet, takže bych poradit dokázala, ale musela bych mít víc informací od Vás. Jinak autosedačku kupujte spíše zvlášť, ideální značky autosedačky jsou Britax, Cybex nebo Maxi Cosi, u těch nešlápnete vedle.
Autosedacku bych volila mezi Britax, Cybex a MaxiCosi (ja mam Cybex). Kocarek mam Hartan a zboznuju ho ❤️