Kočárek TFK Aventure - zkušenosti

martinapac
27. pro 2018

Ahoj, máte někdo zkušenost s kočárkem TFK adventure? Diky 🙂

brusinka91
27. pro 2018

Ano, ja ho mam 🙂 Miluju ho, je bozi 🙂 Zajima te neco konkretniho?

pataja
27. pro 2018

Ahoj mám a je super 😁

wxkatuska
27. pro 2018

Mám ho a spokojenost 😉

marketa11112
28. pro 2018

ahoj, mame tfk trojkolku. je super, veliky, zvladne teren. ma velkou nosnost. zrovna ted prodam stare patrony a dcerka presedla do tfkacka po synovovi.

martinapac
autor
31. pro 2018

díky za info 🙂

carbla
25. led 2019

Holky prosím, přemýšlím nad ním také.. chobotnička se narodí v květnu, dívala jsem se, že má dost dlouhou korbičku 80 cm, což je jako jeden z mála sportovních kočárků. Ráda bych, aby kočárek vydržel co nejdéle a i pro větší mimčo byl pohodlný (dobrá zádová opěrka, dostatečně dlouhé popruhy a velká ložná plocha sportovní části). Moc díky za jakékoli postřehy

pataja
25. led 2019

@carbla ta korba je opravdu velká, ale malou už to tam nebavilo, takže stejně šla do sporťáku v sedmi měsících.

carbla
25. led 2019

a ještě mě napadá, u spousty tříkolek psali, že jakmile zatížím více opěradlo, tak se kočárek začne překlápět, to mě trošku u tříkolek děsí.. díky

billiejean88
18. lis 2019

Znovu otevírám tuto diskuzi a měla bych dotaz ke kočárku TFK Joggster Adventure, konkrétně k výběru hluboké korby. Kterou jste volili - Quick Fix nebo Multi X? Korba Quick Fix mi přijde ideální, je taková betelná, bezpečná. Pokud by sporťák měl otočný sedák, tak bych to vůbec neřešila. Ale vzhledem k tomu, že sporťák nejde otočit směrem k mamince, tak uvažujeme nad koupí Multi X, která jde přeměnit na sportovní sedák. Jenže mi přijde taková měkká, nevím, jestli je dostatečně bezpečná pro novorozeně?? Máte někdo zkušenosti?? Moc děkuji.

carbla
18. lis 2019

@billiejean88 ahoj 🖐 řešila jsem úplně stejnou věc jako ty a byla pro quick, protože mi multi připadala taková vachrlatá a ne tolik bezpečná (a ne tak hezká 😂). Ale přítel mě přesvědčil na multi kvůli tomu, jak napovídá název je multifunkční a bylo to asi jedno z nej rozhodnutí mého života 😀. Od narození do teď, kdy má malý 6 měsíců využíváme kocar denně a nikdy jsem nelitovala. Když měl jako menší dobu ublinkavani, tak jsem malinko přizvedla hlavu a bylo po problémech, skvěle je i krmeni v terénu kdy si proste mimi pošteluješ do jaké výšky potřebuješ, je prostorná, malý má půl roku a skoro 10 kg a máme ještě rezervy, je proste nejlepší a když mi kamarádky říkají, jak v půl roce přechází na sportak, kde jim mimi plandá, tak se směju, přizvednu mu zádíčka, aby mohl koukat ven a jsem spokojena o to více. Za mě fakt parada a až teď mužů říct na 100%, ze jsem rada, ze jsem se nechala ukecat 😀 kdybys potřebovala další rady, klidne se ozvi

carbla
18. lis 2019
carbla
18. lis 2019
wxkatuska
19. lis 2019

@billiejean88 mam stejny kocar jako carbla a naprosta spokojenost 😉 takze multi X, nevidim duvod, pro by nemela byt bezpecna?

pataja
19. lis 2019

Ach jo, tak je mi teď líto, že jsem nevzala tuhle multi x, ale quick x. Teď nby se mi moc hodila, pro malou, která ještě nesedí, ale v kočárku bez výhledu se nudí. ☹

billiejean88
20. lis 2019

@carbla Moc dekuju za obsáhlou odpověď. Vidím, ze zkušenosti mají maminky dobre. Me prave zarazilo, ze v kamenných obchodech, kde kočárky TFK prodávají, mi ji spis nedoporucovali. Ze je moc mekka a taky ze nemá tak kvalitní matraci jako quick fix. Což mi ale přijde divné, ze by jedna firma dávala do svých korbicek 2 různé matrace..A ze se prý téměř vůbec neprodává. Ale tak asi to zkusím..

billiejean88
20. lis 2019

@wxkatuska moc dekuju za odpověď. Jak jsem psala výš, prodavači me docela zmatli. A nebezpečná mi přišla proto, ze ten spodek korbicky není pevný jako u quick fix (jakoby plastový), ale je to jen látka, aby se korba dala ruzne polohovat a měnit. A když jsem si představila, ze napr. jdu nakupovat do obchodu a někdo mi do kočárku vrazi nákupním kosikem, tak aby hlava miminka byla dostatečně chráněna..Ale asi je to jen můj pocit, když vidím, jak jste z toho nadšené vy, co to už používáte 😊

wxkatuska
21. lis 2019

@billiejean88 pravdou je, ze jsem nikdy v supermarketu s kocarkem nebyla. Ale za to hory, baziny a slate v nem prcek zvladnul s prehledem 😉 v zime na horach, kdyz hodne mrzlo a foukalo, jsem do korby slozila ochranu pred mrazem na auto 😂 mela jsem ten tfk fusak a prcek byl krasne teply.

pataja
21. lis 2019

Musím říct, že mě ji v obchodě také nedoporučovali, tak na tom možná něco bude 😉

wxkatuska
21. lis 2019

@pataja mno nevim, me v obchode odrazovali od ty premium line, ze to nepujde cistit a kdesi cosi. Jsem opravdu rada, ze ji mame 😉 ostatni barvy se mi nelibi a na ty premium neni nic videt.

carbla
21. lis 2019

@billiejean88 je pravda, ze multi je měkčí a než mi přišla, tak jsem měla v plánu v případě potřeby dokoupit silnější matraci, protože jsem četla, ze je jaksi nedostatečná. Je pravda ze multi není klasická tvrdá korba, ale mimi je tak lehoucke, ze určitě matrace stačí a naopak to jemné pohupování oproti klasickým tvrdým korbam nám vyhovovalo a v případě nerovnosti alespoň nárazy tlumilo. Četla jsem naopak i recenze (a před pořízením jsem se tomu dost věnovala) na to, ze quick je klasika tvrdá a to jsem nechtěla. Kocar mám spis do terénu a procházky se psem po cestách necestach a na to je multi ideál. Par supermarketu máme taky za sebou a rozdíl v bezpečnosti nevidím, spis je pecka to polohovani, na to se quick korba proste nechyta.

carbla
21. lis 2019

@wxkatuska přitom je to úplná blbost, mají něco nastudované a v tom v obchodech jedou, přitom realita je úplně jinde. Já jsem při výběru obešla 3 mega obchody a v každém jsem věděla víc info než prodavačky a naopak jsem je poučila 😂

pataja
21. lis 2019

@wxkatuska Já mám tedy pro holky modrý a není vůbec vyšísovaný. Jen ty boční brašničky. Ale je to držák, sice jsem měnila brzdové lanko, ale jinak mi monetálně vozí 20 kg dětí (dva kusy). 👧👧

pataja
21. lis 2019

@carbla
@wxkatuska Jsou samy proti sobě, ta multi je o dost dražší. Ale tady u nás ji asi vůbec neberou na sklad, tak nám ji nemohla ukázat.