Kočárek Tako Junama nebo Sunline, máte zkušenost?

joyfulgirl
28. únor 2015

Ahoj mám dilema......
Byla jsem prvotně přesvědčená že na 100% koupíme našemu přírůstku Tako sunline premium prostě klasika 4 kola.... Jenže pak jsem naživo viděla Tako Junama Impulse.. Jedná se mi o podvozek hluboká korbička i sporťák jsou na oba stejné. Přijde mi, že sunline bude v pohodě brázdit lesem,sněhem i terénem na druhou stranu Junama taky nemá nejmenší kola a celkem i dobré odpružení a k tomu kolečka s aretací, ale nedokážu si představit s ním brázdit kořeny v lese. Jsem sice z města, ale hodlám chodit i na procházky do lesa atd. Tak se vás táži máte některá zkušenosti jak s jedním tak s druhým kočárkem???

hazmec
17. zář 2015

Máme doma kočárek (Tako) Junama Impuls, do lehčího terénu (polní cesta) to není zrovna moc vhodné. Říkali jsme si, že to má odpružení zadní nápravy, takže to nebude přece problém. Ale aby to moc nedrncalo, a malé neposkakovala hlavička na nerovnostech, je třeba hodně tlačit na madlo (odlehčit přední kola), nebo rovnou jezdit po zadních kolech. Do města, do obchodáku díky otočným kolům super, zámkovka, kostky nejsou problém.
U Junamy je třeba koupit redukci na ventilky pro huštění, jinak kola těžko nafouknete.
Po třech měsících jsme teď reklamovali padající stříšku (jiná paní ten samý problém po 4měsících).
Protože jezdíme často po polních cestách koupili jsme druhý klasický podvozek Tako Sunline (cena kolem 3500Kč), je kompatibilní s Junamou.

jajalitvinov
24. črc 2016

@hazmec
Dobrý den, můžu se zeptat kde jste koupila samotný podvozek? Děkuji 🙂

maki01
24. led 2017

@joyfulgirl S kočárkem Sunline zkušenost sice nemám, ale za to mám moc dobré zkušenosti s kočárkem Junama Impulse colors. Kočárek je skvěle odpružený, jak píšeš přední kolečka se dají zaaretovat, takže máš buď kočárek s předními pevnými nebo otočnými koly. Kočárek využíváme jak ve městě, tak v přírodě zatím jsme zvládli každý terén bez problému 🙂

hazmec
25. led 2017

Samostatný podvozek Junama ( Tako ) Sunline koupíte u prodejce kočárků Junama. Jde objednat jako náhradní díl. My jsme koupili u http://www.kocarky-ruzovypanter.cz/ , jsou výhradními dovozci a provádí autorizovaný servis kočárků Junama . My jsme na tomto podvozku po 5 měsících reklamovali popraskané pláště kola - vyřešeno výměnou nových plášťů, ty znovu popraskali ( steřely ) za 3 měsíce.

Reklamace Junamy Sunline pistacia 2015 během 1 roku.
2x padající stříška - pokaždé reklamace neuznána , opraveno zdarma.
1x zádržný systém ( bezpečnostní popruhy) u sporťáku vyskakovalo samo při malé síle - vyměněno na místě na počkání.
1x vyfouklé kolo - vadná duše - vyměněno doma

Náš poznatek v Panterovi vrámci záruky kočárku vám veškeré oprávněné reklamace zamítnou, jako neoprávněné. Ale opraví je na vlastní náklady zdarma. Tím pádem například kvůli problematickému mechanismu sklápění stříšky, který při častém používání nic nevydrží jim pak nemůžete tento kočárek po několika reklamacích vrátit ( odstoupit od smlouvy).