Zdravím všechny maminky! Mám "zatím" vybrané tyto dva kočárky a nemůžu se rozhodnout který. Design je hodně podobný a tak by mě zajímalo, jestli jsou rozdíly v konstrukci tak markantní, že odpovídají rozdílu v ceně téměř 3 tis. Druhá věc, která by mě zajímala je, jak se nosí korbička, pokud ji sundám z podvozku (podvozek nejspíš bude zůstávat ve sklepě).
Děkuji za příspěvky a přeji pohodový den! 🙂
L.
@littlelusy měla jsem stejné rozhodování. Ten první, Junama, to je novější typ. Je tam ale rozdíl jen pár měsíců. Junama narozdíl od Art má extra pružinu na houpání kočárku, kterou můžeš časem i zablokovat, když nebudeš chtít už tak houpat, jako třeba u sporťáku, že... To je asi jediný velký rozdíl. Ta pružina. Jinak je tam už pouze estetický rozdíl.
Já mám doma Junamu. Chtěla jsem houpavej kočárek, takže proto jsem volila takto.
jo jinak se sundává stejně a na klik-klak jsou už obě varianty - i ten art tak už dělají. Dřív byl na klasiku.
Jinak jako nést se jen korbičká dá, ale já si nedokážu představit, že bych s tím trajdala jak s autosedačkou...to fakt ne. Je to velký, takže žádná kabelka....
@happylenulka V obchodě jsem bohužel viděla jen ten první kočárek - Tako Junama Impulse a naprosto mě okouzlil. Ten druhý kočárek - Tako Alive Art tam neměli, ale mohou ho objednat. Tak právě zjišťuji jaké mají, kromě ceny, větší rozdíly 🙂
@hanivasi Děkuji za odpověď! Já osobně bych také chtěla Junamu - hnědý len. I přítelovi se líbil, ale ta cena už míň 😀 Ale zase on má rád, když kočárek pořádně houpe a Alive Art nemá tak hezká barevná provedení. Asi to bude ještě na několik domácích diskuzí 😎
Co se týče nošení korbičky. Máme hodně malý byt a nedokážu si představit, že bych tu někde měla mít ještě celý kočárek. Takže nošení bude ze sklepa do výtahu a z výtahu do bytu. Žádné dlouhé štreky neplánuji 🙂 Jen jestli jde nějak pohodlně na cca 2 minuty vzít a poponést cca 5 metrů.
Ten první má sousedka a je naprosto super, takhle houpací kočárek je málokterý 🙂 já nikdy nechtěla polský kočárek, ale do tohohle bych asi šla 🙂
@littlelusy jo, tak na 5 metrů to určitě je v pohodě 🙂
jinak nevím kde jsi koukala na kočárky, no ani jsem se nedívala od kud jsi. Oba dva mají v Brně v Růžový panter. Tak jestli jsi od tud, můžeš se mrknout tam.
jinak ještě ať přispěju další zkušeností, měla jsem na půjčení kočárek se stejnou konstrukcí jako klasické takko - bez extra pružiny, a teda, to byl děs. Cítila jsem každý kamínek, malej mi v kočárku skákal jak na koni, tlumiče nulové, jako fakt ta extra pružina když je, tak to není jen na houpání miminka, ale i na takovéto tlumení. Byl to fakt rozdíl. MEGA ROZDÍL.
@hanivasi Houpání je důležité, což přiznal i můj přítel. Takže začátkem února jdeme asi doopravdy objednat Junamu 🙂 Paní říkala, že se na ni čeká i 3 měsíce, tak abychom pak nebyli bez kočáru. Mockrát děkuji za pro mě naprosto dostačující odpověď!
@littlelusy není zač. Ráda poradím, když mám co 😀
jinak já mám tu koženou verzi, se kterou jsem naprosto spokojená, když mi na to v létě káknuly mouchy, tak jsem to jen utřela vlhčeným a bylo, což ale asi u lnu neuděláš. Tam ten žlutý flíček zůstane, když to nějak víc neumyješ. Tak jen taková zkušenost, kdyby ses náhodou rozhodovala i v tomto. A taky teď v zimě oceňuji, že je ta spodní kabela u země kožená. Cáká na to rozpuštěný hnědý sníh, a já to doma opět jen setřu mokrým hadrem, a je čisto...
tak přeji ať se ti v něm dobře vozí miminko 😉
@hanivasi Nás ta koženka nějak nenadchla, takže půjdeme do hnědého lnu. Ještě v krámu okouknu, jak je to se sundaváním košíku a možnou údržbou. Už se na něj těším 🙂
Děkuji a i Vám spoustu spokojených kilometrů! 😉
Dobrý den, rozdíl mezi kočárky Tako Alive art a Junama rozhodně je! Liší se velikostí korby. Alive art má kratší vnitřní rozměr a tvarem korby připomíná vajíčko. Nedá se polohovat v hluboké korbě a nánožník nemá u madla na zip, tudíž pořád padá, když se to nejmíň hodí. Junama má velkou korbu-vnitřní rozměr kolem 80 cm a dá se polohovat asi do 4 pozic. A hlavní rozdíl je v tom, že Junama se vyrábí pro Rusko,Německo a Švýcarsko, Tako je prostě pro Poláky. Alive Art je prostě starší typ kočárku, tak dvě třídy pod Junamou. A Junama má jako jediná odpruženou konstrukci, díky které kráááásně houpe. A o estetické stránce ani nemluvím 🙂 Nejkrásnější ve ve variantě tmavě hnědý len-viz obrázek nahoře. Pěkný den 🙂
ahoj, pokud můžu doporučit, tak si zajdi do obchodu s kočárky a vyzkoušej si je. Projeď si je po prodejně, zkus si je zvednout (nebo manžel), nadzvednout na schody, oddělat korbičku, zaaretovat kolečka, kličkovat, ovládat jednou rukou 🙂
ten vrchní vypadá, že je starší model a že se bude korbička hůř dávat do ližinek... ten spodní je klik-klak, jednodušeji se nasazuje a oddělává.... 🙂 my včera vybrali právě tako typ klik-klak ;) zkoušela jsem si to na prodejně a pokud píšeš, že budeš korbičku oddělávat, určitě vyber klik klak ;)