Kočárek se sundavacími potahy (dobře pratelný)

daasqua
11. únor 2018

Ahoj, řešily jste některé při výběrů kočárku, zda se dají potahy dobře sundat a vyčistit/vyprat? Manžel při prohlížení kočárků nadnesl toto téma a je fakt, že některé typy kočárků mi přišly, že se z nich většina "materiálu" nedá sundat a musí se čistit jiným způsobem. Které máte kočárky (dvoj/trojkombinace), u kterých jste spokojené s flexibilitou a snadností čištění? Díky za info.

zmrz_lina
11. únor 2018

Bugaboo. Jedno který model.

lucyp13
11. únor 2018

Bugaboo a Jane mají sundavaci potahY

pucmelinka
11. únor 2018

Peg perego taky, tedy az na boudicku u hlubokyho kocarku.

hojda
11. únor 2018

Teutonia - má i protišpinivou úpravu, UV50 proti vyblednutí a celý jde vyprat.

luj89
11. únor 2018

podle me ma pratelny vnitrek snad kazdy kocarek, nebo jakou cast kocarku mas na mysli?

daasqua
autor
11. únor 2018

@luj89 Myslím právě i vnější části, aby se toho dalo co nejvíc odendat a snadno vyčistit/vyprat. Jsme zatím na začátku hledání "toho pravého", ale třeba u ABC Designu manžela zaujalo, že se dá vše sundat a vyprat. Možná i u jiných není problém s čištěním, zatím mi moc kočárků rukama neprošlo, abych si to osahala lépe, takže třeba to není zas takový problém...

pucmelinka
11. únor 2018

@daasqua ten peg perego jde vyprat vnitrek i vnejsek, ja mam softshellovej...

daasqua
autor
11. únor 2018

@pucmelinka Díky za tip, kočárek by vypadal fajn, ale obávám se, že má v nabídce jen malé korbičky (potřebuji tak 80x38 min, aby se mi tam v zimě ještě vešel fusak)...

stefikat
11. únor 2018

Gesslein jde komplet odstrojit- že zbyde kovová konstrukce. A je to jeden z největších. Sporťák má 100 cm. vložná taška je veliká a pak jde oddělat ,,mantinel" za hlavou, tím se taška ještě prodlouží 🙂 Mám ho jako dvojkombinaci a jinej jsem nepořizovala. Pro nás výborná volba. A jde z kočárku sundat i stříška a vyprat ve vaně 😉

hlasimse
11. únor 2018

Teď jsi mi nasadila brouka do hlavy, upřímně jsem předpokládala, že stačí utřít vnější části hadříkem. Nebo to není dostačující z hygienického hlediska?

soleilll
11. únor 2018

@daasqua Mám Firkon Verano long a téměř vše se dá sundat a vyprat. Jediné, co nejde, je vnější část hluboké korby, koženka z madla na rámu a polstr z oddělávacího madla na sporťák - tam mám přidaný dokoupený ochranný potah, protože na to chytá dítě a bylo by to špinavé. I při druhém dítěti slyším dost chvály, že kočár vypadá jak nový, přestože má potisk v kombinaci šedé a bílé. Jo a jde o prostorný kočár s dlouhou korbou. 😉 http://www.firkon-kocarky-hak.cz/fotky22350/fot...

luj89
11. únor 2018

Tak idealni na udrzbu je eko kuze 😉. ja teda nemela jako kriterium vyberu moznost sundat co nejvic casti kocarlu, protoze to uz bych se z toho vybirani zvencla uplne 😀. I tak jsem mela dost pozadavku a nakonec jsem z nekterych musela ustoupit, protože takový kočárek, ktery by mi ve vsem vyhovoval prostě neexistuje... takze byt vami, popremyslim nad vlastnostmi, ktere kocarek za kazdou cenu musi mit a pak nad temi, ktere jsou spis vyhodou.

pucmelinka
11. únor 2018

@daasqua malyho jsem v korbe vozila do 8 mesice,ke konci tam byl prave v zimnim fusaku od Little Angel...na delku ma asi pres 70 cm...ted uz mame sportovni nastavbu

kaja2016
11. únor 2018

Tak u mého jde sundat vše. Mutsy evo, už se ale nevyrábí.... jinak je to super kočárek, lehký, ovladatelný jednou rukou, většíma kolečkamá, takže dá ná dovce i lesní cestu, zároveň malinký, skladný i do malého auta... neměnila bych🙂

bondina
12. únor 2018

Holky asi mi tu ukamenujete,ale ja mam moznost kocarku stareho po 1 diteti v supr stavu toho kozenkoveho jestli pamatujete....velky,krasny cerveny i je k tomu pak sedacka,snadno utiratelny....ten budu mit na pekne jezdeni...ještě setenem jeden nekde po nekom nebo z bazarku levny jen tak na dvur a na polni cesty a mam klid...

zuzaaanka
12. únor 2018

Mam easy walker, stahnu a vyperu, vse ok

babanci
12. únor 2018

Gesslein. Jde prát v pohodě, my máme koženkovou verzi, takže jen otíráme a vnitřek pereme. Loop máme v několika barvách, v létě jsme měnili podle nálady.

kalutedi
12. únor 2018

měla jsem/mám ABC Design, Nuna Pepp, Bugagoo a vše šlo sundat a prát🙂

hlasimse
12. únor 2018

@kaja2016 Já ho na googlu našla, ale má pěnová kola ☹

daasqua
autor
12. únor 2018

@hlasimse Taky mě to primárně nenapadlo, ale u jednoho kočárku, co jsme si prohlíželi, prodavačka vychvalovala, že se dá vše sundat a vyprat, a manžel hned zavětřil... je někdy dost úzkostný na čistotu, já osobně bych to zas tolik neřešila, ale začalo mi to taky vrtat hlavou, jak to u kočárků dostupných na trhu asi je... člověk si u prvního dítěte hůř představuje, co kde jak bude a co jak bude praktické...

kaja2016
12. únor 2018

@hlasimse Tak to jsem prekvapena, ja chtela dokoupit korbicku asi pred rokem a uz to neslo. Mutsy ano, ale Mutsy Evo uz ne. Muzu te poprosit o odkaz? A jeste mi, prosim, jestli mas tedy, cas v rychlosti napis, co je problematickeho na penovych kolech.

daasqua
autor
12. únor 2018

@luj89 Také souhlasím, bude to samozřejmě hodně o kompromisu, takže je možné, že se nakonec na nějaké sundavací potahy vykašlu, když mi sedne více jiný kočárek. Já osobně bych pratelnost taky brala jen jako výhodu, hlavní pro mě jsou jiné vlastnosti. Nepředpokládám, že bych jezdila bahnem a džunglí, že bych potřebovala prát každý týden. Jen mě napadlo, kolik snadno-čistitelných kočárků na trhu asi je, zda to bude většina a člověk se nemá stresovat, či zda by to měl člověk ohlídat...

daasqua
autor
12. únor 2018

Děkuji vám všem za odpovědi, vrhnu se do porovnávání zmíněných značek. Zatím jsem se byla podívat jen ve dvou obchodech a plno značek a typů tam neměli, takže jsem si moc velký přehled neudělala. Přemýšlíme nad dvoj/trojkombinací, snadno ovladatelný (je otázka, zda opravdu řešit i váhu, ABC Design byl těžší), i do terénu, větší korbička (cca 80x38), ale taky "co nejlepší" a plně polohovatelný sporťák (protože tam bude dítě déle, pak budeme mít samozřejmě i golfky). Máme kombíka, takže do auta se snad nějak vše vejde, jedině přemýšlím, aby horní část nebyla zbytečně obří (máme malou předsíň, takže se tam budu nějak napasovávat a možná to vždy sundavat, no není ideálně navržená vůči zbytku bytu). Mrňousek bude červnový, takže jsem i přemýšlela, zda hledat co nejvíc otevřenou korbičku, aby se tam nepekl, a zároveň co nejvíce stahovatelné kvůli sluníčku. S manželem jsme oba dost vysocí, takže asi taky rychle poroste.
Mno je to kombinatorika tohle kočárkování, někdy je to těžké napasovat do sebe, plus každému vyhovuje něco jiného a má jiné potřeby... začnu si opravdu dělat kontingenční tabulky... uff... 😝

kozaci
12. únor 2018

My máme Inglesina Magnum. Vše lze sundat a vyprat!

hlasimse
12. únor 2018

@kaja2016 https://www.malvik.cz/Kocarky/Korbicky/Mutsy-Ev...
Nebo
https://www.malvik.cz/Kocarky/Podvozky/Mutsy-Ev...
Atd... Fakt jsem jen do google.com napsala "mutsy evo" a vyjelo toho kvanta.
Ad pěnová kola: osobní zkušenost s tím nemám, ale četla jsem recenze a hodně lidí si na to stěžovalo, ne jen u mutsy evo ale i ostatních kočárků, že u nafukovacích se jede jako po obláčku, v terénu je to měkčí, nekodrcá, kdežto u pěnových cítíš každou nerovnost...

hlasimse
12. únor 2018

@daasqua My zatím máme vyhlídnutý x lander xa, vyhrál i nějaká ocenění, ale myslím, že sundat jde jen vnitřek.

kaja2016
12. únor 2018

@hlasimse aha, to je nějaký novější model. Hm, s těma kolečkamá to ještě na studuji. Jako já porovnání s nafukovacími nemam, tak to někdy ozkouším. Porovnání mám jen s kočárkamá s menšíma kolečka má a to je fakt na ... i ve městě... s tímhle jsme zvládly i Šumavu lesní cestu...

barbara04
12. únor 2018

ja mam srovnání nafukovací / penova ( Jane/Gesslein) a me to prijde stejný.... tedy Gesslein ma pérování vepredu, ale stejne na kamínksch drncaly oba stejne, dítěti to bylo sumak

gnozka
12. únor 2018

Bugaboo jde kompletně rozebrat jednou rukou bez nářadí 🙂 da se prát vse . A jak rikam velice snadné sundavani . U britaxu se musi použit nářadí a je to velice složité například