Kočárek s vložnou taškou

lueur
23. led 2018

Ahoj maminky i čekatelky🙂 mám dotaz, jaké jsou vaše zkušenosti s kočárky s vložnou taškou. Moc jich není, ale nacházím tam dost výhod. Mám na mysli kočárky typu a cenove hladiny jako ABC design Tereno https://www.detske-kocarky.cz/kocarek-abc-desig... a Moon Lusso https://www.detske-kocarky.cz/kocarek-moon-luss...
Tašky vypadají spíš jako korba bez střechy. Nemám možnost zajet s kočárem do bytu, byla dobrá možnost, když prcek usne, alespoň na začátku. Jak jste obecně spokojené s tímhle typem kočárků. Děkuji za odpovědi

ssandy
23. led 2018

@lueur Mám hartan topline S s vložnou taškou a i když jsem mohla mít kočárek doma, tak jsem ji hodně využila. Když jsme jeli někam na návštěvu, nebyl problém, aby v tom malá spinkala jako v postýlce, případně se dala kamkoliv přemístit, bez nutnosti vláčet celý kočár. Během prvních cca 4 měsíců jsme využili opravdu hodně převážně jako cestovní postýlku. Mimi je stejně malé a ve velké cestovní postýlce by se akorát ztrácelo.

hanih
23. led 2018

První kočárek jsme měli taky s vložnou taškou (starší Dorjan) a můžu jen doporučit. Bydlíme v patře, takže kočárek jsem taky nechávala dole a dcerku krásně v tašce přenesla. Úplně super to bylo, když jsme se vrátily z procházky a dcera ještě spala. Nemusela jsem ji nechávat na chodbě v kočáře, spící jsem ji přenesla a mohla dospat v ložnici nebo obýváku 🙂 A přesně, jak píše i @ssandy - když jsme někam jeli, malá v té tašce klidně nocovala místo v postýlce.

lueur
autor
23. led 2018

Děkuji za odpovědi. Já v tom právě vidím dost výhod - možnost použití, jako postýlky, to vynášení a dospání třeba doma nebo na balkoně, nehledě na nižší cenu. Jen nechápu, proč jich je tak málo a dopátrat se nějakých informací je taky problém. Nikde je nemají vytavené, v obchodech vám na ně víceméně hazí jen špínu a vymýšlí důvody, proč to není dobré. Jen by mě zajímalo ještě další věc. Tašky bývají dlouhé, ale celkem úzké (max 33 cm), mimčo bude v květnu, mám strach, abych ho pak nacpala na zimu s fusakem do tašky.

kejt29
23. led 2018

Ja teda vynesu normalne korbu, ma madlo, za ktere ji chytnu. Podvozek muzu teda nechat ve sklepe...

hanih
23. led 2018

@lueur Tak to asi moc neporadím. Dcera je říjnová, takže se vešla krásně, a příští zimu byla už ve sporťáku. Ale ve stejném fusaku, který jsme měli předchozí zimu v té vložné tašce , takže v podstatě, když se vešla do fusaku, který byl do té vložné tašky akorát, vešla by se asi i do té tašky. Ono dost záleží taky na dítku. Drobnější dítě se může vejít v pohodě i s fusakem, ale vím o maminkách, které měly problém, že se jim v půl roce větší miminko do korbičky skoro nevešlo.

ssandy
23. led 2018

@lueur ano, na balkoně taky spala, když jsme došli domů, takže jsem nemusela tahat nic těžkého přes celou ložnici, to už jsem úplně zapomněla.🙂 Mě se teda úzká nezdála, dítě jsme měli na začátku listopadu a než začala sedět, tak jezdila normálně v hlubokém a vešla se. Další zimu jsem nechala sporťák se zimním fusakem a tam se mi vlezla i teď ve 2 letech a komplet oblečená. Jinak tašku mám tuto https://www.detskyraj.cz/kocarky-a-doplnky/hart...

lueur
autor
23. led 2018

@kejt29 na tu možnost jsem taky myslela, ale je málo kočárků s lehkou korbou tak, abych vynesla i těžší dítko. Mám to 2 patra. Děkuju za názor.

lueur
autor
23. led 2018

@hanih ja si rikam, ze je snad dulezitejsi delka korby a na sirku se nejak vejde.

hanih
23. led 2018

@lueur Snad jo. Ono je stejnak možné, že už v půlce zimy půjde mimčo do sporťáku. Nám se dcera v sedmi měsících začala stavět, brzy nato sedět. Bylo léto, tak jsme ji měli v korbičce s kšírama a ona si tam seděla, stoupala a tak, na spaní jsme ji položili. Nedokážu si ale představit, že by tohle začalo v zimě, to by musela hned do sporťáku, protože stavět se ve fusaku nemůže a ležící v korbičce by se uřvala 🙂

lueur
autor
23. led 2018

@lueur ja si rikam, ze po Vanocich uz bude na sportak, spis jde o rijen, listopad... ale to se snad vejde na sirku. Dlouhy je dost, abc ma 79 na delku.

jaja01k
23. led 2018

Ja jsem vloznou tasku hodne vyuzila. Mam deti brzy po sobe, takze jsem mela dvojkocar a pro mimco jsem chela prave radeji vloznou tasku nez korbu. Kdyz jsem se s kocarem nekam nevesla, u doktorky nebo v restauraci, proste jsem popadla maleho v tasce a nemusela resit co s nim, kdyz jsem potrebovala obstarat starsiho. A pokud bych bydlela ve druhem patre bez vytahu, tak bych o korbe vubec neuvazovala. Za me vlozna taska super, prakticka vec 🙂

verena
23. led 2018

Za me je to dobra věc, akorát bacha, jak je taška v kočáru zajištěna. Nám jednou podjela pod madlem a syn se vysypal v kotrmelci na zem, naštěstí se mu nic nestalo. ..

adelaudrzalova
23. led 2018

Koukni na tyto stránky: http://www.gessleincz.cz/produkty-gesslein/komb...
Kočárek si můžeš kompletně celý sestavit podle potřeby, barvy i ceny. Vložná taška je jištěna postraně "nacvakávací pojistkou" a ještě je jištěna zvednutím nánožníku do vodorovné polohy. Materiál těchto kočárků lehce čistitelný, má termo funkce a snadno se předělá na sporťák. Navíc veliké plus je to, že je velice prostorný jak na miminko, tak i větší dítě (používala jsem cca až do 7-8měsíců, jelikož taška se dá i prodloužit).

lueur
autor
23. led 2018

@adelaudrzalova dekuji za odkaz, gesslein znam, bohuzel uz se dostavam nad financni strop, kolik jsme ochotny do kocarku investovat. Nejvic by mi asi sedel ten abc design, rikam si, ze to taky nebude uplny kram🙂

@verena u obou kocarku je taska jistena. U jednoho jsou popruhy pripinaci na madlo, u druheho se tam i zacvakne.

Dneska jsme byli jste v obchode, nikde je nemaji a nemaji ani zkusenosti. A vsude mi tvrdi, ze to nebude potreba vynaset. Pritel nevi, ze je to na me, ja si pripadam, ze si vymyslim pohadky😆Ale vim, ze jsou treba pulrocni deti, ktery jinak nez v kocaru neusnou. A co pak s nima kazdy den venku?

ssandy
25. led 2018

@lueur kupte klidne bazarovej, ty nemecky kousky jako gesslein, hartan nebo teutonia odvozi v pohode nekolik deti bez jakychkoliv problemu.

lolam10
9. dub 2018

Mozna se ptam blbe ale nefouka na ty deti?resim to ted u dvojkocarku a moc se mi do te tasky nechce aby byl v zime malej dost chranenej...co myslite?diky

kac_kac
9. dub 2018

Vozila jsem si v tašce tři děti a fakt jsem jí využila, na to přenášení spícího mimináčka je k nezplacení.
Nikdy jsem neměla pocit že by mělo na děti foukat, na zimu dostali miminkové zimní fusak, samotná taška taky dost tepla odizoluje.
Na čtvrťátko mám sourozenecký kočárek k celou korbou a trochu se bojím stěhování celý "krabice"