Kočárek pro velké dítě a vysokého tatínka, jaký?

lenkaindr
29. črc 2015

Potřebovala bych, prosím, poradit jaký kočár by byl vhodný pro nyní 4.měs. chlapečka, 66cm a 8,5kg. Nevím jak moc rychle bude růst, ale bojím se, že na zimu se do toho našeho s fusakem už nevejde. Prosím, kdo má velké děti, poraďte nějaký vhodný, spíše sportovní kočárek. Ještě bychom teda potřebovali rukojeť výš než cca 110cm, aby ho mohl vozit i manžel (206cm), a taky aby měl ruční brzdu. Mockrát děkuju za tipy.

tutankhamun
29. črc 2015

Muj syn mel ve 4 mesicich 70cm, kilove na tom byl trochu mene. Ale do korbicky x-landera se uz v tu dobu vesel tesne presne na pul roku jsme ho museli dat do sportaku, protoze couhajici nohy z kocarku v listopadu doopravdy nelze. Jen teda sam jeste nesedel a ten sportak na rovno preci jen uplne nejde a to jsme si pomohli dekou ze jsme to dle rad vystlali. A slo to takze zalezi co mate zda se neda ten upravit. Jinak nas rucni brzdu nema, ale konkretne nas ma teda 3 polohy rukojeti manzel ma teda o 6 cm mene, ale vozi vpoho. V te 3 poloze anekdy i v te druhe co vozim ja a babicka ma rada tu nejmensi 😉
Ale jinak obecne jsem mela pocit ze inglesina ma nejvetsi korbicky

melodygirl
29. črc 2015

@lenkaindr myslím, že bys měla uvažovat rovnou o sporťáku. Protože, tak velkou korbičku už nesezenes, navíc v 8 měsících což budete mít patrně v listopadu už sporťák lze. Já mám vysokou dceru, převyšuje vrstevníky i kluky o 10 cm, a v 8 měsících jsme musely přejít na sporťák i když neseďela. Měla jsem Jedo a to je velká korba a lezly ji nohy ven. Sporťák jsem měla Valco snap4, ten ale nemá polohovací madlo a ruční brzdu. Já jsem vysoká, ale výška byla jakž takž. Sestra má baby joger, ten je velký, polohovací madlo. Těch velkých sporťáku moc není, tyto dva jsou jedny z nejdelších, ještě Red castel. Podívej se na eshop dětský dům, tam mají všeceny zmíněné pohromadě.

terkajesterka
29. črc 2015

My jsme měli všechny 3 děti velmi veliké a vešly se všechny dobře do Inglesiny Magnum. Horší je to pro tatínka, ale i tak se dala rukojeť nastavit celkem vysoko, že i on mohl vozit. Asi bych zvažovala, jak moc tatínek vozí a jestli je důležitější, aby se vešlo dítě či výška rukojeti. Jako poslední kočár máme Red Castle Shop´n´Jog a jsme velmi spokojení. S kočárkem se dá i sportovat a rukojeť má zatím nejvyšší, co jsem kdy zkoušela.

darusenka
29. črc 2015

opravdu jak píšou holky, tak velké korby nejsou dostačující. Raději vyber sporťák, který lze dát do úplného lehu. Já jsem měla Dorjana, taky jsem chtěla velkou korbu a syn mi tam vlezl v zimě do 11m, ale byl drobek. Ovšem sporťák je hrozně těžký. Lepší je volit nějaký lehčí sporták, ovšem s ruční brzdou bývají většinou tříkolky. Tříkolky s brzdou: např. jané slalom, peg perego gt3. A ty váhově lehčí: Britax B-motion 3 (nemá ruční brzdu), Baby jogger city Elite (doporučuji),on má dva druhy brzd!
Parkovací: http://www.detatko.eu/zbozi/7393/Kocarek-Baby-J...
Přibržďovací: http://www.detatko.eu/zbozi/4665/Baby-Jogger-Ci...

tutankhamun
30. črc 2015

A mozna by stalo za to koukat do kolika je i nosnost nejaky maji jen 15 kilo a preci jen to neni jen vaha ditete, ale i pripadnych veci. Syn v roce mel 12 kilo pak to samozrejme nejde uz tak rychle, ale pokud bych to mela brat ze ve trech mel pres 17kg a nejake maminky deti davaj jeste do kocarku i treba jen na spani tak se nemuzou divit,ze kocar je prinejmensim vice opotrebovany 🙂

terkajesterka
30. črc 2015

jen pro info - Red castle má nosnost 20kg. A myslím, že tam mají i rezervu, pokud budete kočárek kupovat nový, tak leccos vydrží. Já na něm vozím občas i tu prostřední, takže vezu minimálně 35 kg a drží.

ada22
30. črc 2015

Velké kočárky pro vysoke rodice jsou tfk joggster twist. A nebo pak ještě z zmiňovaný bj city elite.

bambullkaa
30. črc 2015

Napadá mě Baby Jogger City Elite, ten je opravdu vysoký a veliký ale nevím zda má ruční brzdu... to je spíš dotaz na @darusenka 😉

sara84
30. črc 2015

Veliky je cam cortina x3 a i pro vysoke rodice! Ma jinak teziste, aby se vysokym dobre manipulovalo! I hluboky i sportak je maxi.vlezl se v klidu i 3 lety syn a pospal si!

zolik
30. črc 2015

veliký prostorný sporťák s ruční brzdou a fakt dostatkem prostoru i pro starší dítko je Jané slalom. S ním jsem byla naprosto spokojená a v zimě se vešlo všechno i fusak,deka na starší dítko, aniž by bylo nějak stísněné 😉

ada22
30. črc 2015

Jane slalom je super prostorný, ale má celkem nízko rukojeť.

lenkaindr
autor
31. črc 2015

Mockrát děkuju za rady a za tipy 🙂

sara84
31. črc 2015

Mam slalom o cortinu a tu se chystam prodat, protoze jsem mala (164 cm) a jezdi sei lepe se slalomem, ta cortina je optavdu pto vysoke. Velikostne sportaky podobne. Slalom je muj favorit?