Kočárek pro dvě děti? Novorozenec a 1,5leté dítě

pt1981
19. črc 2015

Ahoj a dobry vecer vsem. Mam 11m holcicku a zjistila jsem, ze jsem v 2m tehotenstvi. Prvni je srpnova, druhy bude cca
konec unora. Premyslim, jak to udelat s kocarem? Prvni bude mit v tu dobu rok a pul, chodit dlouhy cesty nehrozi. K tomu
novos v hluboke korbe. Mate nektera deti tak blizko po sobe? Jak jste to resily? Dekuju

shine2015
19. črc 2015

Easy Walker duo sportak a místo korbicky jsme dávali sportovní tašku, sedatko do co nejvíc lehu a úplně v pohodě.....pak už jezdily spoluv sede....vedle sebe,navíc skladny, báječný,lehký,na místě se dá otočit jednou rukou a spousty toho uveze.

jenny.kay
19. črc 2015

Baby jogger city select. Super kočárek stavitelný pár kliknutími z mono na duo. Takže když jsem potřebovala vozit dvě děti, přecvakala jsem na dvojkočár, když už pak stačilo vozit jen jedno dítě, tak jsem ho přestavěla na mono. Můžeš kouknout ke mně do alba, mám ho tam podrobně nafocený a popsaný

bajana
19. črc 2015

@pt1981 ja som v úplne rovnakej situácii vrátane mesiacov narodenia a ešte počkám, ako to bude vyzerať v zime....do súrodeneckého kocarku sa mi vôbec nechce, zdá sa mi to na pár mesiacov veľká investícia. Zatiaľ je plán do jari hlboká korba + pešo, od jari manduca+golfac podľa potreby. Ale sme na malom meste, obchod a ihrisko a zastávka busu do 1min. pešo, zimy sú tu mierne (JMK), nepredpokladám veľa snehu. Mám kamosku, ta má synov cervenec'11, unor'13 a rijen'15 a dvojkocar nemá 😉

shine2015
19. črc 2015

@jenny.kay vypadá pěkně,hlavně výhoda že může být i pro jedno.....u nás by ale neprošel,řešili bychom neustále kdo je vzadu a kdo má jaký výhled....holky v něm jezdily ještě letos na jaře tudíž dva a pul a tři a pulk roku, já nechtěla,a ani manžel,aby měla starší dojem že je to na její úkor,tak jsme nedelali a ani nedelame nejake velke rozdíly....

verusky
19. črc 2015

kdyby tu byl nekdo z mamin, kdo prodava sourozenecky kocar z druhe ruky, mam zajem 🙂 deti budu mit od sebe 16 mesicu, mela jsem tak i predchozi dve a jen mela skate. ale clovek se moc nepohl a vlastne to bylo dost narocne, ze jsem si nic moc nedovolila. takto by mi mohly spat obe deti 🙂

jenny.kay
19. črc 2015

@shine2015 Naše holky to naštěstí neřeší. Ony taky nemají vyhrazené konkrétně, kde která sedí, ale střídají se 😉 Např. do MHD si je dávám tak, že obě sedí čelem ke mně, starší nahoře, mladší dole - to z důvodu optimalizace těžiště. Když pak někde putujeme, tak jim otočím sedačky po směru jízdy, aby koukaly po okolí, starší sedí dole, protože víc vystupuje a mladší nahoře, protože se víc vozí. V tom je kouzlo té jeho flexibility 🙂

olasek
19. črc 2015

Ahojda holky, mám děti 25 měsíců po sobě a pořizovala jsem sourozenecký kočárek Graco. Ani ne snad z toho důvodu, že by starší neušel, ale za jak dlouho - období kdy objevuje svět, zastavuje se u každého mravence a sbírá lístečky má opravdu svoje. Pak bylo zkrátka nejjednodušší hodit ho do kočáru a pelášit domů na krmení, protože pěšky by nám to trvalo minimálně o hodinu déle. I ve městě je to praktické - nikde vám starší dítko neutíká v davu nebo do silnice - máte obě pěkně pod kontrolou. Kamarádka má jen skate přidělaný na kočárku a je věčně jako soumar - neskutečně těžké, už se jí stalo, že se převážil, stále ho vyklápí a zandává podle rozmaru dítěte a nemá kam dát motorku - musí ti tahat v ruce, když na ni malej nejede. Mě se vejde na kočár všechno - i ta její motorka, když na to příjde 😀 .... Jednoznačně doporučuju sourozenecký kočárek.

shine2015
19. črc 2015

@olasek mě skate přijde hrozny.....podle mě si tam ani neodpocine.....

@jenny.kay tak hlavně ze jim to nevadí..... 😉 naše chtějí vše stejně, asi by se domluvily,ale mě se i líbí,zeobe vidí,navíc se tam hihnaji ....mám je teda pouze tak že vidí ne na mě ale po smeru jízdy. Taky jsem byla max spokojena.....kočárek nám pomohl tolikrát a navíc lehký,skladny,krasne jede.....paráda.....

olusenka
19. črc 2015

@pt1981 vyřešili jsme to dvojkočárem (rozdíl 19měs.), to bylo jasné od začátku, jen nebylo nejdřív jasné jaký, chtěla jsem s korbami za sebou nebo pod sebou, ale po vyzkoušení v krámě se zátěží různé tyto verze a typy kočárků pohořely (nešly dát obě sport. korby do lehu, v jedné třeba bylo strašně málo místa pro mimčo, nebo to starší mělo nohy v nákupním koši, nebo byl dlouhý a nešel pořádně zvednout na obrubník apod.) jsme pořídili kočár s korbami vedle sebe - Easywalker Duo Plus. Na začátku jsem jezdila s jednou korbou hlubokou a druhou sportovní (dvě hluboké jsme samozřejmě nepořizovali, jen jednu, jakožto sourozenecká verze, ne "dvojčatová"), později se dvěma sportovními, anebo jsem pak ještě střídala monokočár se skejtem, ale to už opravdu o hodně později. Jak už tu někdo psal, Easywalker je lehký, krásně ovladatelný 1 rukou i naložený dvěma dětmi i nákupem, projede prakticky jakýkoliv terén, vejde se do standard. 80cm širokých dveří, obě děti se naráz pohodlně vyspí, relativně skladný......

dudunidu
19. črc 2015

ahoj, easywalker duo sky je boží, hlasuji všemi deseti, odvozila jsem v něm své dvě děti, jsou po sobě 17 měsíců, bez něj bych byla ztracená. Skvěle ovladatelný, vešel se do dveří 80 cm (ve výtahu jsem ocenila), atd. Všechny přednosti vypisovat nebudu, nestíhám🙂 Já ho už prodala. Můj byl v barvě khaki, která nevybledla, byla unisex, vypadala skvěle, přestože jsem ho měla z druhé ruky a sama každodenně používala. Vyzkoušela jsem několik jiných kočárů pro sourozence či dvojčata a neměnila bych. Byl to můj úžasný pomocník v těžkém maminkovském boji🙂

shine2015
19. črc 2015

@dudunidu přesně!!! Taky jsme ho kupovali už od paní a nedam na něho dopustit! 😉 🙂 hned složený v autě, dveře 80cm v pohodě a s jednou rukou se lehce otocime o 360' na místě.....taky si myslím,že je to nejlepší kočár....a je fakt,že kdykoliv je potřeba, dáš děti do kočárku a jedes....i s nákupem atd....bajecny

atinkaa
19. črc 2015

Phil and teds jednoznacne pan kocar a super pomocnik pre vozenie dvoch deculiek 😉

frantiska85
20. črc 2015

Phil and Teds. Přemýšlela jsem o cyklovozíku, ale to je taková kára velká nemotorná, že jsem si to rozmyslela. Nechtěla jsem děti vedle sebe, to bych na různých místech neprojela. PaT je dokonce skladnější a lehčí než můj kočárek pro jednoho. Stačí bazarový. Tyhle kočárky většinou jezdily jen krátce.
Děti mám skoro 2 a půl roku od sebe.

jaja01k
20. črc 2015

Mám děti 13 měsíců od sebe, takže bez kočáru si to nedokážu představit. Mám Teutonia Team Cosmo a jsem maximálně spokojená 🙂

salikova
20. črc 2015

Za me jedině Jane powertwin. Je super a těžce sem se s nim loucila. Lehke. Do MHD i po jezdících schodech v pohodě, dobře se ovládá a jede suprove i v terénu. Easywalker je třeba taky dobrý, ale široký a neprakricky. .. Phils and Ted je taky dobrej, ale tam mi strašne vadit, že jedno dite je prakticky u zeme 😖

olusenka
20. črc 2015

@salikova dotyčná si musí prostě kočárek vyzkoušet. Já chtěla Jané Powertwin nejvíc ze všech, ale při zkoušce naživo neobstál. Nejde do lehu, a na délku bych se s ním nevytočila na chodbě před bytem. měli jsme Easywalker, sice široký ale ne nijak extrémně, 76cm, všude jsem se s ním vešla, v krámě, v autobuse, doma, měli jsme ho doma v bytě v paneláku v chodbě, vyspaly se obě děti vleže....celkově provoz pohoda... jezdila jsem s ním asi 1,5roku. jediné co mi vadilo, byla krátká střecha. ˇúžasně lehký, jezdil jak z praku, dvě děti a nákup do kopce i jen jednou rukou a to jsem střízlík.

gepe
20. črc 2015

Bugaboo donkey, ci kocarek s pridavnou sedackou pro druhe dite.

lucka_zaoralova
20. črc 2015

Mám holky od sebe 21 měs. a nedokázala bych si to bez kočárku představit. Měla jsem bazarový ABC Design tandem a byla jsem moooc spokojená. Menší jsem měla vzadu, starší seděla vepředu. Až starší povyrostla tak, že víc capkala jak se vozila, vrátila jsem se ke svému původnímu kočáru a dokoupila skejtík. Teď už fungujeme úplně bez, až si člověk říká, jak rychle to uteklo 😉.

aneztuzka
20. črc 2015

Emmajunga super viking může taky pro dvě děti..ale zkušenosti nemám

pt1981
autor
22. črc 2015

Holky, dekuju, ted mam hlavu, jak patraci balon 🙂

verusky
22. črc 2015

@pt1981 ja trochu taky 🙂 ale mame jeste dost casu 🙂

atinkaa
22. črc 2015

Holky ak by ste vyberali a v centre vasho top by bol aj nas phil a mate otazky tak kludne;)co viem napisem,sem i ip 😉

ducik
22. črc 2015

od kamaradky slycham chvalu na phill and teds sourozenecky.. nejsou to klasicky dve sedacky vedle sebe, ale jsou napul za sebou, napul pod sebou, takze projdes normalnima dverma a neni to takova s prominutim "krava" jako ty sedacky vedle sebe 😉

ducik
22. črc 2015

u nas se to narodi ve dvou letech starsiho, tak jsem se rozhodla, ze bude muset holt tapat nebo kombinace kocar + satek

marty154
22. črc 2015

My jsme si pořídily kočárek Abc desing Zoom,je to sourozenecký kočárek,korby jsou za sebou a můžeš mít hlubokou,sporťák,záleží,jak si to nakombinuješ.Malá měla 16měsíců,když se malý narodil.Malý měl hlubokou korbu a malá sporťák a teď už máme obě sportovní korby a jsem s ním moc spokojená,už jsme s ním najezdily cca 20km,jelikož hodně cestujeme 🙂

patrusa
22. črc 2015

Pouzivala jsem xlander xtwin, sedacky vedle sebe. Lehky, snadno ovladatelny kocarek. Kdyz byly synovi 2 roky, tak jsme poridili skate a je z nej nadseny. Do kocarku uz nechtel. Dcera mela v tu dobu 5 mesicu, dala jsem sportak a skate. Vozim sebou nositko, kdyby byl syn unaveny, tak ho mohu dat do kocarku a dceru do nositka. Ake jeste to za 4 mesice uzivani nebylo potreba

vilibalda
22. črc 2015

Taky jsem měla ABC Design Zoom (děti mám od sebe 20 měsíců) a byla jsem spokojená. Je to sice velký a těžký tank, ale není široký, sedačky (i korbička) jdou otáčet a měnit podle toho, které dítě potřebuje mít maminka u sebe a kterým směrem. Děti měly obě dost místa, polohování na spaní super. Syn byl v hluboké korbičce i s fusakem do roka. Nákupní košík velký. Jezdila jsem i mhd. Používala jsem ho dlouho, protože byl pro děti i pro mě pohodlný 🙂
Ale ohledně kočárků bych poradila jít se podívat na prodejní výstavu firmy kočárky Daniela. Bývá v Modřicích u Brna asi 3x do roka. Tam jsou snad všechny kočárky pro dvojčata a sourozence na jednom místě, člověk si je může vyzkoušet.