Kočárek na sportování/inline brusle

maxpex
9. led 2018

Prosím doporučte kočárek na sportování, především na inline brusle a můžete mi poradit,na co bych si měla dát při výběru pozor? Díky

lucyp13
9. led 2018

Na sport určíte chariot cougar,tomuto vozíku se žádný kočár nevyrovna..je na sport ideál (kolo,brusle,hory)

bekyc
9. led 2018

Taky doporučuju Chariot.
My jsme s ním spokojení, používáme na kolo a do terénu, do lesa celoročně. Jediná nevýhoda na něm je, že se nedá položit do lehu takže když v něm malý usne, padá mu dopředu hlava, takže pokud byste kupovala, doporučuju koupit takovýten polštářek kolem krku. 🙂

lucia678
10. led 2018

A pokud přeci jen kočárek tak doporučuji TFK joggster. My máme, odzkoušeno s inline bruslemy a ok. Zároveň je i vhodný do zhoršené terénu a lze k němu pořídit i skateboard.

fiatpanda
10. led 2018

https://www.funbaby.cz/baby-jogger-kocarek-summ...
Na brusle i na běhání super🙂

nukyna
10. led 2018

Já měla kočárek TFK pro dvojčátka a jezdila jsem s nim na inline bruslích hodně. Podle mě je důležité aby kočárek měl velký kola a hlavně ruční brzdu.

lucyp13
10. led 2018

Já má právě zkušenost jak s kočárkem tak pak i s chariotem a to ne nesrovnatelny,teen chariot na na sport delany,ma velký kola,nizke teziste,jede se s nim supr,zvladnu s nim hodnee km to s kočárkem nee

maxpex
autor
10. led 2018

@nukyna a myslite,ze je nutneto mit predni kolo na pevno nebo aretovaci?
Ja s tim budu jezdit u nas na stezce(asfalt) a chariot je pro me velka investice.

hojda
10. led 2018

Kočárky nejsou na brusle určené, i když mají třeba brzdu, není to pro dítě bezpečné.

lucyp13
10. led 2018

@maxpex určíte je lepší to pevne ale pokud chcete opravdu kočárek rak do města je lepší aretovaci. Btw. Chariota lze dobře koupit z druhe ruky a taky ho pak dobře prodat..nezda s to ale je využitelný na X let a na mnoho sportovních discipli
@maxpex

bekyc
10. led 2018

@maxpex Je to drahý, ale podívejte na bazary. Charioty se celkově opotřebávají míň než kočárky, je to kvalita, myslim že na bazaru by se dal sehnat i za půlku. Jinak my máme přední kolo na pevno.

teraolli
10. led 2018

@maxpex Já mám na sport Chariot CX1, CX2 a kočárek TFK X3. První Chariot CX1jsem kupovala z bazaru a nebyl s ním žádný problém. Pak jsem ho prodala za více než jsem ho koupila. Při výběru bych si dala pozor hlavně na konstrukci a stabilitu kočárku, pohodlné a bezpečné sezení pro dítě a pro bruslení určitě kvalitní brzda. Vybavení na sport s dětmi je drahé, ale umožní Vám velkou volnost pohybu a parádní zážitky.

ada22
10. led 2018

Měla jsem x- run a byl super i na normální ježdění. Pak jsem měla bob Revolution pro a ten mi zas na brusle nepřišel tak super.

gepe
10. led 2018

B.O.B. Revolution, all terraine a zaroven i pro sport. Mj s pevnym uzamknutim/odemknutim aretace predniho kola, hydraulika, pólohovatelna zada, rucni brzda aj.
Primarne mame na horske tury, prirodu apod. Podruzne na inline prave. Jiz druhe dite v nem.

ada22
10. led 2018

Jen upřesňuji.Bob Revolution pro je kočárek s kterým jde také v pohodě bruslit. Jen x- run od X-Lander mi přišel takový svižnější. Takže chtít kočárek jen na brusle tak sáhnu po levnějším X-Lander.
Jinak třeba do terénu je Bob Revolution super. Celkem jsem mu dala zabrat a konstrukce byla stále pevná a nerozvrzana.

maxpex
autor
10. led 2018

@ada22 super,ja chci prave jen na brusle,na teren mam dobry svuj kocarek

hojda
10. led 2018

Člověk si musí vybrat peníze vs. bezpečí.

michal_spuntik prodejce kočárků:
I já se jednoznačně stavím proti sportování s kočárkem (a to po vlastních špatných zkušenostech).
Nejde o poškození kočárku, na to člověk v takové chvíli kašle. Jedná se o to, že může zcela reálně dojít k vážnému zranění dítěte s trvalými nebo i absolutními následky. Prcek totiž není v kočárku nijak chráněn. A s vyšší rychlostí pohybu prostě ztrácíte kontrolu nad situací.
Nesouhlasím úplně s tvrzením, že zatížení roste se čtvercem rychlosti, zde si dovolím malou opravu, roste lineárně. Se čtvercem rychlosti roste odpor vzduchu (což zná každý cyklista, stačí aby fouklo trochu proti a hned se šlape ale o hóóódně hůř). Je li díra v cestě malá, tak ji kočárek vyšší rychlostí dokonce"přeletí" a zatížení je naopak nižší.
Průšvih nastane, když je díra nebo jiná překážka velká. Nebo stačí, aby vám do cesty vběhlo dítě, pes, nepozorný dospělý, nebo jiný sportující nadšenec. Výsledek je potom lehko odhadnutelný - neustojíte-li to (tedy neubrzdíte-li), jdete přes rukojeť kočárku jako přes řidítka kola, a místo abyste si rozbili nos sami, vyklopíte v té rychlosti dítě a v horším přípdě na něj i dopadnete a můžete ho vlastním tělem vážně zranit.
Moje osobní zkušenost je taková, že jsem se Spiritem při běhu (trénink na PIM 2009) přehlédl trámek na cestě, kočárek se zasekl, přelétl jsem přes něj, roztrhnul si nohu a malého vlastně katapultoval z korbičky. Štestí bylo, že nespadnul pode mne, ale vedle na asfalt. Skončili jsme v Motole na urgentním příjmu - malý s podezřením na krvácení do mozku. Těch pár hodin bych nikomu nepřál. Naštěstí to dopadlo jen otokem přes půl hlavy, modřinami a vážná zranění vyšetření vyloučila. Vypadal jako ET mimozemšťan, ale neměl vážná zranění a žil. Již nikdy více!
Fakt s kočárky nesportujte, jsou na sport nebezpečné.
@maxpex

nukyna
10. led 2018

@maxpex tak TFK mají otočná s možností aretace. Popravdě ja aretovala kolečka jen v hodně drsným terénu. Na bruslích jsem jezdila po asfaltovany cyklostezce tak sem je měla odemčený. Chápu, že kočárky nejsou apriorně určené na ježdění s bruslema, ale když člověk na nich umí tak v tom nevidím problém a hodně pomáhá ruční brzda.

ada22
10. led 2018

No na brusle vždy kolečko zamykám. Přijde mi nebezpečné jezdit s kolečkem na volno. Může se snáze někde seknout. Jinak nam děti vyšly tak, že bruslit jsme chodili až z jara v době, kdy uměli sedět a byly pevné připoutané .

maxpex
autor
11. led 2018

@ada22 dceri bude na jare rok

sunny1sis
11. led 2018

Jednoznacne TFK Joggster Sport 2017! Je nejvychytanejsi, urcen primo na brusle. Vybirala jsem kocarek 4roky, mam nacteno snad vse, co lze. Srovnani vsech sport kocarku. My jsme potrebovali terenak, takze mame TFK Joggster Adventure 2017 {sirsi kola vhodnejsi do blata, ...}, ale kdyby sme bruslili, tak Sport. Kouknete na youtube videa. Plynule polohovani, nizke tezisko, rucni brzda, nosnost 34kg ofiko (testovano az na 60kg) a nejvetsi rozdil od podobnych kocarku je polohovani nohou. O kvalite ani nebudu psat.
https://www.kocarky-tfk.cz/joggstersport.php

maxpex
autor
11. led 2018

@sunny1sis super,dekuju za radu