Kočárek - Mutsy evo II, Oyster, Trailz nebo Buffalo?

xxangelikaxx
14. říj 2016

Holky - help 😉 jsem absolutní laik ohledně kompletní problematiky "dítě" 😅 - čekám první mímo a nějak se na mě ze všech stran valí věci, které je potřeba koupit a zařídit a tak.. takže došlo i na kočár.. vyhlídla jsem si pár "favoritů" - Mutsy Evo II, Babystyle Oyster, Bugaboo Buff nebo Stokke Trailz.. uvažuju i nad tím novým X - landerem. Od kočáru očekávávm, že bude šmrncovní, ale zároveň funkční a hlavně pro mímo pohodlný. Např. u Stokke mi připadá, že ve sportovním sedáku všechny děti tak nějak divně "visí", že tam mají hrozně málo prostoru, navíc, když je dítě větší a přidá se mu k tomu ještě nějaký zimní fusak. Další věc, co by mě zajímala, kromě tedy kompletních vašich zkušeností s uvedenými kočáry je to, jestli pozorujete nějaký nekomfort pro dítě v případě, že sportovní sedák nemá zvlášť polohovatelná záda a nohy .. tedy že se naklápí celé sezení a dítě je vlastně stále ve stejné pozici (sed). Nebo co Buff - není nízký??? Dále v různých recenzích čtu, že kočáry vržou atd.. peníze uplně nehrají roli, ale zase pokud si koupím kočár za +- 30 tis, tak bych asi byla ráda, aby byl k něčemu a ne, že mi po 14 dnech začne vrzat nebo něco podobného. Budu ráda za jakoukoliv recenzi nebo doporučení.. nejsem fanatik (ani Rotschild), abych měla na každou příležitost jeden kočár, takže chci (ač třeba za více peněz) spojení kvality a pohodlí a zároveň i nějakého toho šmrncu. Díky...

maii
14. říj 2016

Ja bych nekoupila nic, co ma naklapeci sedatko-kolibku jako bugaboo. Jednak to neni uplne pohodlny pro deti, treba kdyz jd teplo, tsk se v tom doliku vic zapoti, nebo kdyz rady spi natazene. Vyssi deti kolibku rychle prerostou. A jsou celkem uzke, nektere aspon. Jako vypada to fajn, ale... ne. Bugaboo je dost nizky, ale v hluboky korbe bude celkem nedlouho... kde budes chtit kocar pouzivat?

xxangelikaxx
autor
14. říj 2016

V dubnu se narodí.. pak tezko rict, jak dlouho hl.korba a kdy pak sportak.. to asi podle toho, jak bude to mímo velky, ne?

astyna
14. říj 2016

@xxangelikaxx

mě vždy pobaví ty "kolečkový křesla", který jezdí po sídlišti - totálně modni kočárek za 20 vočí, kam se dítě vejde max do 7.měsíce, kdy se začne vytahovat ven. Kočárek malý, zbytečný, ale hlavně, že ho každý nemá 😀 Vybírej hlavou, vyzkoušej sama.

xxangelikaxx
autor
14. říj 2016

@astyna děkuju, to jsem četla..

maii
14. říj 2016

Nekomu ty koleckovy zidle staci, kdyz ten kocar ma jen na jezdeni po sidlisti nebo po meste/nakupaku.

Co takhle zkusi treba icoo peak air, hauck king air, pak abc design maji ted vzhledove peknou kolekci (ale nevim jak napr. pruzi)..? To jsou takovy ty modernej vyhlizejici, z "klasickych" treba Gesslein, Hartan, Emmaljunga - to jsou tezsi kocary, ale takovy prostorny, pohodlny, a hlavne projedou uplne vsechno.

Spousta deti chce z hluboky korby co nejdriv, aby videly ven ;) tak pocitej, ze na zimu uz budes chtit sportak, a k tomu aby se tam vesel v kombineze/fusaku a aby kocar jaksi zvladnul pocasi... do snehu ty maly kolecka vepredu, co se upinaji jakoby seshora - uf, to je mor, kazdou chvili z toho vystouravat snih.

astyna
14. říj 2016

@maii

jasný, na parádu dobrý, ale v zimě si nedovedu představit, jak do toho narvou fusak + deku nebo jen dítě v kombinéze. To je pro hrozně malý prťata 😀

westie
15. říj 2016

@xxangelikaxx Mas velmi podobny pristup jako jsem mela ja, taky cekam prvni a zkusenosti zadne nemam. My puvodne chteli gesslein, ale pak jsme vybrali Stokke Trailz, prisel mi dostatecne velky, do terenu a zarove smrncovni🙂 Prakticke zkusenosti zatim nemam, termin mam zacatkem prosince, tak uvidim, jestli jsme se s vyberem trefili🙂 Ale muzu Ti doporucit vyhledat si zahranicni reference, ceskych na tento kocarek moc neni - ja si z nich docela udelala obrazek o kocarku a vyhodach/nevyhodach - treba jsem hodne resila, jestli bude chtit mrnous spat v lete ve sportaku na zahrade - nakonec mame cesrovni postylku, ktera bude v obyvaku a na terase. Nejvic zalezi na Tvych pozadavcich a predstavach, jak budes kocarek pouzivat.

xxangelikaxx
autor
15. říj 2016

@westie tak to mam radost, že nejsem sama, kdo řeší, aby kočár byl zároveň funkčni, pohodlnej a pěknej.. Trailz je pecka, jen me desi ten prostor v tom sportaku, mam pocit, ze se zimnim fusakem je to fakt trochu na tesno.. Ale treba se pletu ;) zkusim ty zahr.recenze, to je dobrej napad... Děkuju ;)

sara84
15. říj 2016

A co takhle. Jane crosswalk, nebo Concord wanderer? Krasne a hlavne prostorne a kvalitni kocary. Vyvozite dite i v zimne,ve fusaku atd..

xxangelikaxx
autor
17. říj 2016

@sara84 díky, mrknu...