Zdravím, dámy. Potřebovala bych radu, jsem ve fázi vybírání kočárku a jako dosud nezkušená matka absolutně netuším, jaká velikost vnitřku hluboké korbičky bude dostačující, ani nevím, jak dlouho mám tak počítat s hlubokou korbou než přijde sporťák. Prcka očekáváme v půlce července. Mám vybraný kočárek, ale říkám si, zda budou dostačující, výrobce uvádí VNITŘNÍ délku lůžka u hlub.korby 76 cm A VNĚJŠÍ šířku 37 cm.
Děkuji za reakce
@kirinka2013 Vzhledem k tomu, že budeš mít letní dítě, řekla bych, že ten rozměr stačí. Samozřejmě pokud ty nebo partner nejste basketbalisti... Dítě bude v hlubokém řekněme rok (podle toho, jak v něm vydrží - kdy bude sedět a jestli nepoleze ven), takže přes jednu zimu by se tam mělo i s fusakem vejít. Takže odhaduju, že příští jaro/léto vyměníš hlubokou korbu za sporťák.
Mám kočár 80 cm a starší (nar. v lednu) se tam vešel 2 zimy a jezdil v něm 14 měsíců, ale je drobný, velmi klidný a líný chodit. 🙂 Pak rok jezdil ve sporťáku.
Taky mam termin v cervenci a kocar mam vybrany s korbou myslim 85cm.
Ahoj,mam Dorjan Prestige basic komfort,delka 86 cm, používáme od listopadu a myslím, že s fusakem by další zimu mala v něm nevydržela.je pravda, že malá je celkem dlouha,ale s tim my tak nějak počítali,tak jsme sháněli delší korbičku.
@ajja87 a jste s nim spokojeni? Taky mame v planu dorjan ;)
No já i manžel jsme docela malí, já mám 166 cm a manžel asi 173 cm, v rodině nemáme žádné žirafy a předpokládám, že mi jde pouze o tu zimu, co bude, tzn 0,5-0,75 roku dítěte.
Ja mam obe dezi narozene rijen - listopad, meli jsme kocarek Firkon Swing a korba super prostorna. Byli v ni cca 8 mesicu, pak uz se jim chtelo vic koukat.
Popravde...zda se mi vybrana korbicka mala. Budete tam mit cca 10cm prostoru navic na cepicku, fusak..
Velká je dost. Dite tam neleží jak prkno natažené.
My máme korbičku taky 76 cm, malý narozen v půlce srpna a budeme už přecházet na sporťák. Na půl roce má 73 cm, takže s fusakem je to opravdu na knop. S manželem nejsme žádní obři, ani prcci, tak nějak normálně, ale junior je holt dost dlouhý. Sporťák jde do lehu a je hodně uzavřený, tak to snad takový problém nebude. Obecně se doporučuje vybírat kočárek spíš podle sporťáku, takže jsem počítala s tím, že v hluboké korbě vydrží ten půl rok. Aby vydržel v hluboké korbě dřív než bude sedět, je v dnešní době dost nepravděpodobné - korbičky jsou menší a pokud dítě sama cíleně neposazuješ (což se nemá a což se dřív běžně dělalo), tak dnes děti sedí později než dřív. Samozřejmě pokud budeš mít malé mimčo, tak to možné je, ale spíš bych s tím nepočítala.
Sportovní verze má také možnost vodorovné polohy, takže by to případně také snad nebyl problém. Právě také vybírám spíše podle sporťáku, který využijeme delší dobu, ale radši se ptám. Navíc se to špatně porovnává, spousta obchodů sice píše u kočárků 80cm+, ale dost často je to měřeno zvenku, což nechápu.
@kirinka2013 Je to tak, těch 80 cm mají možná takové ty polské koráby, hluboká korba ti sice vydrží o měsíc dýl, ale pak vytáhneš sporťák, zjistíš, že stojí úplně za prd a půjdeš koupit nový kočár. Tohle tu čtu každou chvíli, takže asi na tom něco bude. Je to otázka priorit, my vybrali tak, aby hluboká korba vystačila na ten půl rok, ale o to dýl nám vydržel sporťák (je dost velký).
@kirinka2013 ja mela kocar s delkou luzka 75 cm a mala se do nej s fusakem nevesla uz ve třech mesicich a to byla říjnová. Dali jsme ji do sportaku a dokoupili klasicky houpaci kocar z druhe ruky, byl bezvadnej, prostornej a mala v nem spinkala jeste v létě. Ale je pravda ze mala byla dost velká, ve trech mesicich mela 7 kg, v pul roce 10 kg.
@kirinka2013
Jinak teda za me bych to uz udelala jinak, koupila velky houpaci kocar z bazaru, my sehnali ve fajn stavu za 3 tis a pak lepsi novy sportak🙂 diteti se stejne lepe spinka v tech houpacich a jsou fakt prostorné 🙂
My teda meli "polskej korab :D" a spokojena jsem byla s hlubokou korbickou i sportakem ;)
Jela bych si vybirat osobne.
A koupit pak jen lepsi sportak taky neni spatny napad..ale zase pak treba nekdo dost vyuzije cvaknuti vajicka na podvozek, tak by to byla dalsi starost navic (ja treba jela k nasim kolikrat busem jen s vajickem a manzel nas druhy den vyzvedl nebo naopak a netahala jsem cely kocarek 🙂 )
Korbička je normální a fakt štaci!!! Dítě chce cca od 6m koukat ve,tak je dobře kdy jste korbička naklonit či prizvednout lezení a pak jdou stejne deti do sportaku,chteji videt,takze reste spis aby sel sporťák do lehu,byl dobře polohovatelny.korba je opravdu na chvili...
Ja mela korbu s vnitrkem 79 cm, mala je narozena v breznu a vyndavala jsem ji v listopadu, protoze uz v ni nechtela byt. Dcerka mela v pul roce 9 kg a i s berancim fusakem mela mista dost, a kdyz nejste zirafy, moc bych se netrapila a opravdu vybirala podle sportaku. Jak jsem vymenila hluboky za sportak, vydrzela jsem to dva mesice a sel, a to to vubec nebyl spatny kocarek 🙂
Ja mam 75 cm a teď už si myslím, že je to málo. Na podzim s fusakem tam malou už nedám, to ji bude 9 měsíců.. Vybrala bych pro letní dítě větší korbičku 🙂
Ja teda kocarek nemerila :D jen mi to tak prislo, kdyz ma ditko treba kolem 70cm v pul roce..
Mala mi v kocarku vzdycky spinkala, takze jsme sportak davali az pozdeji 🙂
Syn strasne dlouho nesedel, meli jsme hluboky kocar (BD Lupo comfort, mel by mit uvnitr 80 cm) do jedenacti mesicu, ale cca od pul roka odmital byt na zadech, jezdil jen na brise "na partyzana" a vykukoval ven dirou pod vyhrnutou boudou, na spani se ale vzdycky nejak poskladal....
@karolinasvetla111 Jj jsme,i přesto, že mě většina z okolí přesvědčovala ať si koupím kočárek s pevnými kolečky, poněvadž bydlime na horách.Dalo se s ním jezdit pěkně i ve sněhu (při zamknutych kolečkách) 🙂 Hlavně je moc fajn několik poloh stříšky, hlavně když fouká,tak ji krásně stáhneš a prckovi,tam nefičí.A celkově si myslim, že vybavení a příslušenství toho kočárku za ty prachy je super!!za mě jedina možná výtka, že je trochu těžší,ale to si myslim, že je o zvyku, protože teď už mi to téměř nevadi.😎
Ahoj! Můj názor zatím asi moc platný nebude, protože také teprve čekáme a nemám reálnou zkušenost. Ale chci napsat, že jsme pořídili přesně takhle velkou korbičku (vnitřní délka 76 cm). Čekáme mimčo na konec května, čili bude mít v zimě 7 - 9 měsíců. Dělám si s tím starosti, jestli se tam vejde i se zimním fusakem. Ale lidi kolem (včetně prodavačky) nás ujišťují, že tuhle zimu s tím zvládneme. A pokud by bylo mimčo obr, tak už prostě na zimu budeme používat tu sportovní verzi kočárku, která má záda polohovatelná až do lehu.