Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo osobní zkušenost s kočárky Hartan, konkrétně mě zaujaly kočárky Racer GT a Topline X, nevidím mezi nimi moc rozdíl až na tu přehazovací rukojeť u Topline, což se mi zdá praktické. Ještě jsem je neviděla na živo, ale přijde mi, že by mohly být kvalitní a něco vydržet, čekám první miminko a tak moc nevím, na co se při hledání kočárku zaměřit.. Případně jestli máte někdo tip na podobný kočárek třeba jiné značky... chceme aby měl adaptér na maxi-cosi autosedačku a manžel nechce aby to byl polský výrobce.. Děkuji za každou zkušenost.
@leni88 myslim ze Hartan je dobra volba. Otocnou rukojet bych taky nemusela mit. Zaprve mi to prijde jako dalsi zbytecne " kurvitko" a za druhe staci otocna sedacka. Ja ho mela take ve favoritech ale nakonec mi vadili ty vselijake adaptery na autosedacku a korbu, tak jsme sli do Concord Wanderera. Toho teda pritel miluje, projede vse a on si nemusi hlidat diry v ceste nebo najezdy na chodnik apod. Proste jen jede 🙂 a pro me je fajn ze nemusim mit zadne adaptery. Vse na sebe pasuje, autosedacku mame tedy take od Concordu,ale je kvalitni takze nemam strach. V testech nevychazi mezi nejlepsima jen kvuli tomu ze nema dobre umyvatelny potah :D ale jde tam i maxi cosi
sice máme Hartan Topline S, ale má taky otočnou rukojeť a za ty 4 měsíce mě to ani jednou nenapadlo použít 🙂 Jak se píše výše, raději jsem přicvakla plenku...
Jinak jsme s Hartanem hodně spokojení, jenom pozor, je těžší (aspoň pro mě) a velký
mame Hartan Racer GT, ma prehazovaci korbicku, mame kombinaci korba plus sportak, adapter na autosedacku jsme asi za 1000 kc dokupovali, celkove naprosta spokojenost, doporucuji, je prostornej, krasne se s nim jezdi, do terenu i na asfalt, sportak lze uplne polozit a nenicit pri spani prckovi zada atd.
@kackakastanka Děkuji všem za odpovědi, jsem čím dál tím víc přesvědčená, že Hartan bude dobrá volba, a asi tedy Racer GT.. Ještě se chci zeptat, chtěla bych ho používat pro miminko od narození, je nutné kupovat korbičku nebo by stačila ta přenosná taška jako výplň do sporťáku? Máte jí některá? Přijde mi praktické, že se v ní dá odnést miminko bez toho aby se vyndavalo z kočárku a budilo se... A do kolika měsíců by se do té tašky miminko vešlo? Asi bude menší než pevná korbička.. Jinak jsem koukala, že kočárek by měl mít kolem 15 kg, to mají podobně i další kočárky, na které jsem koukala, Gesslein, ABC design, Britax, Concord..
@leni88 ja se pujdu pripadne podivat, ale ted priznam se nevim, co tim myslis, my mame tedy dvojkombinaci a asi tedy tu tasku a potom sportak, jak vypada ta korbicka, ted jsem zmatena, prosim upresni, proste mame normalni hluboky kocarek, ktery jde vycvaknout a kamkoliv odnest a potom mame ten sportak, ktery se na to, kdyz byl vetsi zacvaknul
@kackakastanka Tady je odkaz: http://www.hartan.de/cz/kinderwagen.php?modell=... první dva obrázky jsou ty tašky, které se vloží do sporťáku, jestli jsem to správně pochopila a ten třetí obrázek je celá korbička, to máš tedy asi ty... jak dlouho ti v ní miminko vydrželo?
Já tady kdysi koukala na Hartan, nakonec jsme pořídili Gesslein a byla jsem nadmíru spokojená. Přehazovací rukojeť měl také a já ji využívala ve výtahu, jinak bych se tam nevešla. Přenosnou tašku jsem měla a nemohla jsem si ji vynachválit, korba by byla zbytečně těžká ( ale já zase musela nechávat kočárek v patře a nosit dítě ještě dvě patra - bydlíme na půdě. Dcera měla při narození přes 4kila a do tý tašky se mi vešla i v roce, porovnávala jsem to s kamarádkou, která měla korbičku ( chané) a tam by se dítě už v roce nevešlo.
@leni88 ok, tak my mame tu treti variantu, falt taska na dite, syn byl velkej, do sportaku jsem ho prendavala tusim nekdy v desatem mesici, mozna malinko driv, ale je vetsi nez prumer, takze myslim, ze jinak vydrzi i dele
My máme Hartan racer GTS (oproti GT má ten náš větší kola). Přehazovací rukojeť mi nechybí (dá se otočit korba a dle mě je to lepší, přotoze u přehození jen rukojeti je blbé to, že v podstatě jsou vepředu pevná kola a ta otočná má člověk u sebe a blbě se s tím manipuluje, ale to se týká varianty topline S, ne toho X, protože ten má všechna kola pevná, pokud se nepletu, já jsem právě chtěla zatáčecí kola). Jinak jsem v podstatě spokojená, dobře se s ním jezdí, ale pár připomínek bych našla (ale to už bych byla asi moc náročná a kočár v životě nevybrala 😀) - je opravdu těžší, ale není to žádná katastrofa, ale do prvního patra bez výtahu bych ho tahat nechtěla. Při skládání do auta opravdu zabere hodně místa, pokud ho teda člověk nerozloží tak, jak přišel v krabici 😀, jinak mi vadí, že při skládání kočárku kola špiní košík pod kočárkem a kola se dotýkají i časti rukojeti na boku). Někdy se mi stane, že si omylem kopnu do nožní brzdy, když jdu z kopce a kočár si víček sobě přitáhnu a tím si jej nečekaně zablokuji. Jinak ale jde opravdu o kvalitní výrobek.
@cinula tak ono ta korbička bych řekla, že nevydrží o moc déle, malý byl v ní do 6 měsíců (70 cm) a pak musel už do sporťáku, prostě s fusakem a navlečený už měl pokrčené nožky.
@leni88 Pokud nepotřebujete nosit dítě do patra, je lepší korbička. Je prostornější než vlozna taška, dite může lezet na brisku a koukat ven (nepřekáží mu bouda sportaku). Da se take odcvaknout a postavit na nožičky, takze spici dite neni problem prenest. Tedy model z 2012, pak trochu zmenili konstrukci, ale snad to jde take. Používali jsme korbicku misto cestovní postýlky pro mimino na dovolene. Pod matraci se i krasne vesla deska babysense🙂 Taška je však lepší, pokud bydlíte v patře bez výtahu, protože je lehčí.
@leni88 tak ja bych naopak rekla ze je lepsi pevna vlozna taska ve sportáku nez korbička.ta pevna taska je delsi a jen o malinko uzsi, oproti korbicce ma ale strecha u sportáku vetrání - v lete dost zasadni vec. Dokud je mimco male, je pevna taska super i pri navstevach apod. vyuzijes ji jako malou prenosnou postylku, ma dlouhe usi a snadno se prenese. Akorat do tasky doporucuju poridit extra matraci, jinak mi prisla hodne tvrda.
pevna taska vypada vicemene jako korbicka, jen je prenosnejsi. mekka vlozna taska me moc neoslovila, opravdu nedrzi tvar, na zimu mi prislo ze by vubec nechranila, ze by na dite fucelo.
ad puvodni dotaz - topline je o dost vetsi a tezsi nez racer. ta prehazovaci rukojet je ale prakticka - ne proti slunci, ale pri uskladneni kocaru se da dat nahoru a razem zabira pulku mista v predsini, to same u vytahu - vyklopis rukojet nahoru a vejdes se vsude.
my mame topline S a k nemu vymenna terenni kola - dokud byla mala fakt mala byla jsem hodne nadsena - je to tank, projede vsude, perfektni odpruzeni. Po presunu do sportaku taky fajn, dokud lezela. Jak zacla chtit jezdit v sede, slo to do kytek, porad mi klouzala dolu, on jak ma sedatko fakt vodorovne, tak se v nem sedi proste hur nez ve sportaku co je malicko naklopeny. Navic - s tezkym ditetem je kocar fakt hodne tezky, nezvednes ho nikam - oproti jinym. treba kamoska ma lehoucke bugaboo, to si do schodu nebo tramvaje vyrves prinejhorsim i sama, hartan ani omylem. I se mi s nim pak uz hur jezdilo, holt 15 kg kocar, 3 kg veci, 10 kg dite, nedejboze nakup a razem tlacis tricet kilo jen to fikne, to uz na manipulaci neni nic moc.
posledni vytka k toplinu - sklada se na velky obdelnik, tim jak je tezky, tak zvedat ho do auta nic moc.
ja pak jezdila chvili s golfkama misto sportaku, ted uz dite tape nastesti samo. Kocar zatim nechavam na druhe, ale sportak si pak asi poridim uz jiny...
@leni88 Mám hartan racer gt několik let a nemůžu mu nic vytknout. Topline má přehazovací rukojeť, ale zas je těžší. Ono to přehazovani vypadá lakave, ale kolikrát to člověk využije? Navíc se s kočárkem "pozadu" hůř manipuluje. Vyzkoušejte si to někde. Plenka přes boudu má ten samy výsledek🙂. A když jdete dlouho se sluncem v zádech, můžete otočit celou korbičku. To jsem využívala napr. při dlouhém klesání, aby dítě nebylo hlavou dolů..