Ahoj holky, prosím o nějaké postřehy a doporučení ohledně kočárku do terénu. S ajakými kočárk jezdíte v terénu? Bydlíme u lesa a budeme jezdit hlavně po kamenných a lesních cestách. Jsem úplně zoufalá z výběru kočárku, měli jsme předvybrané kočárky ABC design, Moon Scala a Britax GO...ale jsou příšerné tvrdé, příjde mi, že prcek by z toho byl strašně vyklepaný...Nevím zda nejít cestou úplně houpacích kočárků typu Junama, Adamex a pod???
My máme babylux margaret https://www.modrykonik.cz/kocarkopedie/babylux-...
,projedeme s ním úplně vše 😉 A cenově taky dobrý 😉
ABC Design sme mali a on nebol tvrdy, to vobec ale nedoporucujem, vrzal nam od vyroby. My sme nakoniec kupili po ABC Desing Joie Crosster a jazdime bez hlbokej korbicky a zatial super, prejde vsetko. Ja som strasne chcela nafukovacie kolesa, ale teraz nechapem preco vlastne :D inak tiez som mala predvybraty povodne TFK ale tie kociare su strasne hnusne podla mna (vec vkusu) a skaredy kocik si proste nekupim no :( inak po mojej skusenosti - fakt asi ziadny kocik ti neprejde vylozene blato spolu s nerovnym povrchom (zaplateny les, pole..). Ja som mala predstavu jak budeme chodit po takychto cestach kociarom a vzdala som to, je to na nervy. Radsej na taketo trasy vyuzivam nosic :D
@ah1234 TFK na 16" kolech projede i to hluboké bláto. 😁 Co se týče designu, nejsou TFK kočárky sice nejkrásnější, ale ty nové modely už tak ošklivé nejsou. Ale každý si samozřejmě musí sám rozmyslet, jestli upřednostní praktičnost a odolnost nebo design. 🙂 Jediná nevýhoda je u TFK podle mě ta cena. Ale za německou kvalitu se holt platí a kočárky si dlouho drží cenu, takže je pak možnost ho později dobře prodat.
@petula720 no mozne to je nemam ho 🙂 koze preslo mi blato aj ten ABC aj Crosster, ale proste ja mam rada taku tu snooze jazdu a proste ma nebavi sa tym predierat.. Ale je mozne ze TFK ide pekne aj cez takyto teren bez toho aby spomaloval. A drahy mi az tak nepride, lebo ho pokladam za kvalitu, len proste mne sa designovo nepaci 🙂 drahe mi pridu kociky modne, za funkcnost a kvalitu sa plati 🙂 🙂
Máme tento a spokojenost https://www.zbozi.cz/vyrobek/i-coo-peak-air-2014/
Akorát nový je nekřesťansky drahý...
@beruska21 Baby Jogger City Elite nebo Baby Jogger Summit. Toto jsou TOP do terénu 🙂
Já mám TFK Joggster twist, a je to nejlepší kočár na světě. Nosnost 30 kg (v případě nouze jsme vezli oba kluky), vysoká zádová opěrka, a projede úplně všechno, akorát vrcholek Chopoku jsme s tím nedali 😂 syn měl v roce 13 kg a všechny jine sporťáky mu byly malé na spaní... Složený do auta je překvapivě malý
@beruska21 já souhlasím s @petula720. Sice teda nemám ještě kočárek vyzkoušený s miminkem (to bude až v dubnu 😀 ) Ale už ho mám doma a po vážně dlouhém vybírání byl nejlepší. Je bezva odpruženej, obří kola, ty snad musej projet všechno 😀 A je vážně lehoučkej, sporťák je mega prostornej a i korbička je docela velká, na to, jak to teď dělají prťavý. Už se těším, až vyjedeme do lesa 🙂
Bohužel xlander X1 se už nevyrábí, za mě číslo 1, nic podobného jsem neviděla. Odjezdil už minimálně 4 děti těmi nejhoršími cestami a pořád je super. Mám ho starší z Německa od Haucku, je totožný s tou X1 od xlandera
Za me take xlander.projela jsem s nim vse a rozhodne jsem ho nesetrila😀
Abc design viper jsem koupila na podzim ze zoufalství, když jsem zjistila, že původně koupený Gesslein je úplně k ničemu jak do terénu tak do města. S viperem jsem projela leccos, ale teď když už má malá 8,5 kg tak se docela nadřu. A sporťák je u něj úplně k ničemu. Takže teď jsem znovu vybírala sporťák. Tříkolky baby jogger mě nijak neoslovily, TFK mi přišlo nehezký. Takže jsem se nakonec rozhodla pro Emmaljungu, ale měla jsem v obchodě v ruce Moon spirit a kdybych teprve čekala jdu do něj, jenže hlubokou korbu už nevyužiji.
@bambullkaa City Elite zrovna moc do terenu neni..Ten Summit jo.
@beruska21 My jsme si porodili TFK joggster Trail, ma mensi kola nez ten Sport, ale budem jezdit i ve meste. Nicmene pekne odpruzeny a prostorny je. Mel by byt i do terenu ok..bohuzel, jeste jsme s nim nevyjeli tak nemuzu predat zkusenost. Ale kocarky TFK me osklive neprijdou, asi mam jiny vkus, vidim spis tu prakticnost. Naopak kdyz vidim raketove kocarky typu Joolz a Bugaboo tak se me vyslovene jezi chlupy 🙂))
máme cam a to z druhé ruky. Není zrovna ,,houpací,, ale máme tu polní cesty a jezdíme s ním po lesních cestách. Mám trojkolku což musím víc hlídat rovnováhu. Jinak je v trojkombinaci a super 🙂. První tři měsíce, ale doporučuju rovné cesty. V lese, jak je dítě malinké a lehké, tak to docela hází 🙂. Jinak si myslím, že seženeš pěknej kočárek i na bazaru a za rozumnou cenu... Teď jak je všude bahno, ho mám jako 🐷 a asi mě to tak nemrzí jako když bych za něj dávala jako za novej 24.000.-
Za mě Baby jogger Summit X3 je nejlepší. Máme ho přes dva roky a těším se, že ho využijeme i pro druhátko. Projede terén, chodila jsem s ním na brusle, je vhodný i do města a MHD. Jinou značku už zkoušet nechci.
Roan Marita😉
@beruska21 ahoj, já nedám dopustit na TFK joggster sport. Má 16" nafukovací kola a atest pro sportovní aktivity kolem 30 km/h. Je vážně odolný a projede úplně všude. Máme ho tu u nás na horách několik rodin a všichni jsou spokojení. Existují i jiné varianty TFK joggster, do terénu je určený např. model adventure, ale ten nemá atest pro vyšší rychlosti, proto jsme volili sport. Navíc podle mě čím větší kola, tím lepší prostupnost terénem. 🙂