Zdravím,
do kdy je podle vás společensky přijatelné vozit dítě v kočárku?
Ať už na celodenní výlet nebo na pochůzku po městě, když člověk spěchá a nemůže na dítě pořád někde čekat?
Vozila jsem kočárek do čtyř na celodenní výlety a už jsem dost často slyšela, ty jsi velká na kočárek. Ale oni ji pak nenosili, když to velké dítě potřebovalo po obědě spát 🙂. Jinak hlavně z důvodu vlastního pohodlí jsme měli kočárek na delší procházky pravidelně do tří.
@majena39 měla jsem praxi ve speciální školce ( pro sociálně slabší rodiny) a tam maminka, aby vůbec dítě dostala dítě do školky, vozila předškoláka v kočárku společně s mladším bráchou 😂
Syn jel naposledy v kočáru na své třetí narozeniny. No, kočár…chariot. Vozit tříleté a čtyřleté děti mi už přijde moc. A vozit v kočáru tak velké děti, protože spěchám už teprve 😅
Starší měl do 3, ale poslední půlrok už jen na spaní po obědě při celodennich v letech, mladší do 2,5. Ty tri mi přijdou jako taková hranice...🙂
Vozila jsem obcas i čtyřletého a co si kdo myslel mi bylo fuk, pokud jsem ja usoudila, ze mi to zjednodussi situaci a on chtel. Ono co si budeme povidat, mnohdy se akorat ten kocas vymeni za auto a tam nikdo neřeší, ze je to dite uz velké...
Za normalnych okolnosti mi tie 3 roky pridu maximum.. ale napr v New Yorku sme vozili aj 5 rocnu aby si pospala, pretoze sme nachodili strasne moc za cely den a bola este zvyknuta na spanok po obede. Trcala jej hlava z jednej strany a nohy z druhej ale bola spoko 😁
Je mi srdečně fuk, do kdy je společensky přijatelné vozit dítě v kočárku. Synovi je 8 let, má PAS a spoustu dalších potíží, mám pro něj rehabilitační kočárek a v něm se vozí, když už prostě fyzicky nemůže. A co si o tom myslí druzí, je mi někde. Náš život nežijou. A zrovna tak je mě zcela někde, do kdy vozí děti v kočárku druzí. Prostě když se dítě vozí v kočárku, asi pro to je holt nějaký důvod. Asi nikdo nevozí dítě v kočárku jen proto, že chce a neznám dítě, které by preferovalo sedět připoutané na místě před tím, poznávat svět samo.
@majena39 Golfky jsme měli po ruce cca do 3,5 let , ale od toho 3 roku to byl spíš doplněk nebo , když jsme byli ma celodenním výletě tak si tam schurpnul. Ted je synovi 7 let a vytáhli jsme starý vehykl po sestřenice, kde ho vozime ( zdravotní důvody) a jak si to vožení užívá 🤣🤣🤣🤣.
Obě holky jsme přestali vozit ve 2 letech (u starší jsem občas pak ještě využila na odpolední spánek, když jsme někde byli, ale mladší v kočárku nikdy spát nechtěla)... Ale zdůrazňuju, že nemáme příliš zálibu v dlouhých pěších túrách, tam by to asi bylo jiné. Tím, že bydlíme na vesnici blízko řeky a lesa jsme právě volili krátké procházky, aby si co nejdříve zvykly chodit pěšky 😉 takže si myslím, že i záleží na okolnostech k využití kočárku, nelze asi obecně stanovit 😉
@majena39 Naše se vozila do necelých dvou let. Pak jsme měli covid, a od té doby jsem ji do kočárku už prostě nedostala 😒 Ale jinak myslím že do 3 let to je ok
@majena39 Do 3 až 4 let úplně v pohodě. Naše dítě mělo 4 dávno, kočár mám pořád a kdZ je dítě nemocné, jede k dr.na kočárku. Zabalené v dece. Dr.je sice u nás, ale daleko, auto nemám a na kočárku jsme tam rychle, hlavně nemocné děcko v zimě by mi nechtělo jít pěšky. Takže každý podle sebe a své potřeby.
Děkuji holky. Myslela jsem samozřejmě zdravé dítě. 🙂 My bychom rádi využívali kočárek na celodenní výlety, ale synovi budou v červnu tři příští rok tak řešíme, jestli se vůbec vyplatí ještě teď kupovat golfac. Aby ho neměl akorát na tyto prázdniny 🙂
@majena39 Já bych asi ještě koupila golfky... Když třeba pojedete na dovču, budete chtít nějakou delší procházku, celodenní výlet, tak to ve 3 ještě asi nezvládne... Teda nemám srovnání co zvládnou zdravé děti, mam jen jedno navíc nemocné, ale tipuju, že ve 3 letech třeba 10km ještě nedá... Ale taky záleží jestli jste zvyklí občas dělat takové túry...
Mam cerstvu trojrocacku a uz takto na normalne prechadzky kocar nepouzivame. Ale doma ho este mam keby sme isli na nejaku turistiku alebo planujeme ist do prahy a tam mi to urcite neuchodi. A je mi jedno co si o tom druhy ludia myslia, oni to dieta nosit nemusia 😅
@majena39 a proc resite jestli je to spolecensky prijatelne? Snad dulezity je, jestli vy to vyuzijete a co je komu po tom? Nejmladsi synove jsou od sebe 3 roky a kupovala jsem bazarovy sourozenecky kocarek, pul roku jsme ho pouzivali, sli jsme na vetsi prochazku, starsi jel na odrazedle a pak v kocarku usnul. Ted ho nepotrebujeme, tak ho zas prodam. Prijatelne to tak bylo predevsim pro me 🙂
Já fakt nechápu, proc někdo řeší "coby tomu řekli ostatní". Není to absolutně jedno? Proč mají Češi potřebu pořád koukat kolem sebe? Máš pocit,že kočárek využijes i po 3.narozeninach, proč ne.... klidně ať se sveze i v 5 letech....každej dítě je jiné (i ty zdravé), každá rodina má jiný životní styl, jiny fyzický fond....dělej podle sebe...
Dost často čtu, jak se matky chlubí, že jejich dítě bylo bez kočárku od 18-20 měsíců, ale už nedodaji tu druhou část, že chodí mají vše kolem baráku (hřiště, park, obchod) a když se jede dál, tak auto, kolo.....
My to máme na hřiště skoro kilometr a půl. Takže skoro 3km cesta tam a zpět. Občas musím udělat odbočku do lékárny, pekárny, obchodu, vyzvednout zásilku....navíc dvouroční dcera má aktuálně brutální období vzdoru a občas prostě odmítá udělat krok. To ji mám tahat na rukách pak? Ani hovno. 😀 ona má dobrou fyzičku, ona by ušla 3km i víc,ale zatím nedokáže chodit normálně. Logicky, je to batole, co objevuje svět. Takže sbíráme klacíky,. kamínky, rype se v každé dire....takže pak naložím když už není čas a jedeme....nebo když někam spechame tak taky naložím a fertig. A dokud nebude chodit normálně tak kočár budeme používat.
A to ani nezmiňuju staršího syna, který není zdravý. Ten se bude popovazet v kočárku určitě tak do 5-6 let.
Pro obě moje děti jsme měli doma kočárek do jejich tří let. Tak cca do 2,5 se vozily každodenně, pak už jen příležitostně na delších výletech.
Rozhodně bych zvažovala nutnost kočárku podle sebe, kondice dětí, ochoty chodit pěšky, potřeby spánku apod. Ne podle toho, co tomu řekne Máňa odvedle 🙄 Ta se s protivným dítětem na celodenním výletě na zádech táhnout nebude, že.
@majena39 kup z druhé ruky ☺️my byli se synem na dovci ve Španělsku když měl tři roky a jak se kočárek hodil 😁😁 používali jsme ho každý den a pak se ještě rád vozil cca půl roku ☺️a bylo mi jedno co si lidi myslí ☺️můj syn byl spokojený a já byla spokojená jelikož on byl spokojený takže tak ☺️
Ja mám 28m syna a ešte stále keď ideme von na dlhšie - uňho je to viac ako pol hodina chôdze bez prestávky (jeho tempom) tak zoberiem aj kočiar... Alebo beriem ho aj keď sa niekde chcem dostať normálne a nechcem aby to trvalo 2-3x tak dlho 😂
Do tří let asi. Na delší procházky, když bylo potřeba se někam dostat na čas a taky když byl nemocný.
No přeci do kdy potřebuješ ty a dítě. Vždyť to komukoli může bejt uplně šumák, ne?
@ivetka7686 když ono jak to sleduju tak dvojkocar z druhé ruky je kolikrát dražší než obyčejný nový dvojkocar. Nemluvím ani o tom jak ty kočárky vypadají. Delší dobu sleduju fb skupinu s kočárky pro dvojčata /sourozence a žádný ucházející tam snad ještě nebyl. Buď za 15 tisíc trojkombinace což nepotřebuju a nebo totální vraky 😂 kočárky dostávaji kolikrát dost zabrat a taky tak vypadají. Náš první kočárek nevyjimaje tedy 🙈
Za mě do tří let,pokud je dítě zdravé,mě udivují i dvou létě děti,které mají přes den dudlík( na noc by mi to nevadilo)
@martinka0209 to je věc rodičů.
Mně přijdou zvláštní i miminka s dudlíkem, poněvadž u nás se u žádného ze tří dudlík neujal. 😁
Ja bych asi neresila, co si kdo mysli. Pokud jezdite na vylety/tury, tak si poridte nejaky vhodny kocar nebo nositko na poponaseni. U nas nejstarsi syn mel necele dva roky, druhy chvili po druhych narozeninach a dcera ma chvili dva roky a kocarek uz dlouho stoji a je vyuzivan jako vesak. Po lete uz ho prodam.
@martinka0209 co tě na tom tak děsně udivuje? Však tvoje dítě to není, takže se nemusíš tak "udivovat" že někdo jiný to má jinak.
(Přesně tohle na českých maminkách fakt nesnáším, tohle hodnocení a kritizování jiných, jine výchovy, jiného pohledu na věc....tady ve Francii je to fakt úplně jinak v tomto ohledu)
@me_druhe_ja a tak že ji to udivuje není nic špatného né?nikoho nekritizovala .Možná si to bereš osobně?
Někdy bych ráda měla v kočáru i školáka 😁 Společensky nevím, prostřední se vozila do 3 let a teď jsem ráda, že mám u kočárku skejtík, jinak bych s ní nikde nebyla včas.