Kočárek Coletto dante, máte někdo?

mer
15. bře 2015

Narazila jsem na tento kočárek a líbí se mi, ale opět nikde žádný zkušenosti

http://www.kocarky-kocarek.cz/16133-kocarky-col...

mer
autor
10. kvě 2015

?

mer
autor
10. kvě 2015

Nebo coletto giovanni ten vypadá taky dobře

colleto
28. led 2016

@mer
Tento kočárek jsem si vybrala, protože splňoval požadavky:

- podvozek + korbička dohromady 12 kg
- nafukovací kola pro průjezd horším terénem
- velký úložný košík
- snadné složení i rozložení podvozku
- možnost volně pohyblivých předních kol, nebo jejich aretace
- prodává se i se sportovní korbičkou za přijatelnou cenu (něco málo přes 8 000 kč)

Kočárek mám ve světle modré barvě. Látky jsou pevné, i v zimě dobře izolují a na dítě
v korbičce nefouká. Je také možnost stříšky rozepnout a umožnit proudění vzduchu
přes síťku. Barva látky se nevypírá. Ke kočárku byla dána i pláštěnka a síťka
proti hmyzu v létě, připínací brašna na madlo kočárku.

Při jízdě se dobře ovládá, ale musí být dobře nafouklá všechna kola. Při dodání kola
nejsou nafouknutá a chvíli mi trvalo, než jsem si to uvědomila. Po nafouknutí jezdí
kočár opravu dobře a je pevný.

Madlo se dá polohovat pro různě vysoké osoby.

Brzda se dobře ovládá 1 nohou. Přední kolečka se dají zaaretovat, případně je mít
volně a pak se otáčí. Nakonec jsem ráda, že se kola dají aretovat a volně otočná kolečka
nepoužívám vůbec.

Korbičky se celkem dobře upevňují k podvozku. U hluboké se člověk ujistí i tím, že korbička
zacvakne, sportovní korbička pouze zajede, žádný zvuk se neprojeví jako kontrola.

Vyndávání korbiček byl nejdříve trochu oříšek, ale je to pouze o cviku, mechanismum vyndání
korby je jednoduchý.

Kola jsou bytelná, jak přední tak zadní. Plášť je hodně silný, aby ho něco jen tak neprorazilo,
přesto mi jedno zadní kolo začalo unikat, ale je to způsobeno vnitřní duší, ne pevným pláštěm.

Hluboká korbička se připíná na podvozek v mírně šikmém směru, takže malé miminko leží
s hlavičkou výš než má nožičky. Sportovní korbička se polohuje na 3 polohy, podnožka na sportovní
korbě lze polohovat také. U obou korbiček je stříška, obě jsou odnímatelné. Na sportovní korbě
je odnímatelné madlo pro oporu dítěte.

Celkově je kočárek pevné konstrukce, nicméně a to mě příjemně překvapilo, i přesto že kola
nejsou odpruženy, tak se dítě v kočárku při projíždění terénem nijak nekvedlá (myšleno ve městě,
přes parky, přes trávu, nikoli po lese přes kořeny stromů, větší kameny atd.).

U kočárku mi chybí:

- více poloho sportovní korby (jsou pouze 3), dítě dlouho nesedělo a 2. poloha je
už dost vysoká, takže se jí sedělo špatně
- ne všechny části mají snímatelnou látku, takže ne vše jde prát
- i přes velký spodní koš, váhově toho moc neunese
- pěnový potah madla, když se pak kočár složí a stojí na podlaze, tak se do
madla vytře veškerý binec a pokaždé při rozložení kočáru je potřeba madlo čistit