Kočárek Bugaboo nový x použitý?

berut
14. únor 2016

Ahoj maminy, chtela bych vas moc poprosit o radu. Zakoukala sem se do kocarku Bugaboo, typ Cameleon. Vim, ze to neni zadna levnota a taky, ze za kvalitu a original se plati. 😉 Nevadilo by mi ovsem mit kocarek z druhe ruky. Takze moje otazka zni, vyplati se investovat do uplne noveho setu, ktery vychazi necelych cca 30tisic, nebo naopak vyplati se kouknout po bazarkovych, ktere se daji sehnat za polovic? (Samozrejme Cam 1 nebo 2). Na co si dat pripadne pozor, krom originality samozrejme? Neni kocarek napr 7 let stary "uz moc"? Taky by me zajimala zkusenost maminek, ktere maji kocarej z druhe ruky-co vam na nem odeslo a bylo nutne vymenit, nebo prekvapilo? Kazda mame jine predstavy. Takze velikost kose, nizkost hluboke korby, nebo vymenit ojeta kolecka apod neresim. 😅 Predem diky za vase zkusenosti.

xoriska
14. únor 2016

@berut Myslím , že jsme se o tom už bavili. Ale já mám bazarový a jsem za něj ráda a miluju ho. Doporučuji skupinu na FB, prodávájí se za velmi dobrou cenu. i CAM 3 se dá sehnat pod 20tis. Kupovala jsem 4 roky starý , ted má více jak 6let a krom brzdového lanka za 400 Kč jsem nekupovala vubec nic, nechala jsme si ho i prohlédnout a kočíárek je v super stavu, takže zvládne i třetí dítko bez problému. Pozor je třeba se dát si na klouby , pokud někdo jezdí po schodech , muže být problém, další je tedy ruční brzda, ale ta se dá také vyměnit, jak říkám za pár korun, pak muže být problém gumičkami na posunutí rukojoti, kde mohou být již starší a je třeba je vyměnit cena opět cca 400 Kč a jinak už vše uvidíš, jak jsou na tom potahy s vyšisováním, Co se týče koše na nákup, to je problém hodně kočárku a Bugaboo Cam, není vyjimka, pokud budeš mít hlubokou korbu, je to trošku boj, ale tašku s nákupem jsem tam dala vždy, až budeš mít sporták, tak se tam vejde tolik věcí až se sama nestačím divit. No a i když sem měla jiný kočárek nová za nemalou částku ( 20 tis ) , tak nelituji jeho prodeje a koupi ojetého Bugaboo, Jinak se nelekej rukojet má vuli, je to kvuli odpružení v terenu a hluboká horba se taky malinko hýbe, ale dceru i s 9ti kg, jsem dávala jen trošku níž. A ještě poslední věc , možná bude třeba koupit přední kolečka, na štěrku dostávjí dost abrat , ale uvidíš opět v jakém budou stavu, ty jsem měla pul roku staré při koupi a ted i po 2 letec jsou ještě ve slušném stavu a to jezdíme každý den několik hodin i v terénu. Další věci dokoupíš dle vlastních potřeb a chuti a na bazaru se dá sehnat vše za velmi rozumné ceny, pokud nebudeš trvat na nových 🙂

berut
autor
15. únor 2016

@xoriska Ahooooj kočko. No ty si zlatá! Ano, debatovaly jsme o tom a od té doby mě to nedá spát. 😀 A navíc sem byla naživo obhlídnout tři obchody, kde sice výběr byl veliký, ale mě to všechno přijde jako plastové hračky. Ještě za ty ceny.. jako 14 tis. za dvoukombinaci a žádná sláva to není. Navíc každé kilo na víc při mých 50ti je znát. Proto čím dál tím víc zvažuju Buga a to hlavně i bazárkové. Protože nový set za 30tis. je pálka.. A ano, mám k němu určité taky své výhrady, ale pořád mi vychází nejlépe v poměru cena x kvalita x užitek. Takže ti moc děkuji za postřehy a zkušenosti, já se vnitřně obávám, že bych dopadla jako ty..koupila trojkombinaci za 20 a pak bych stejně za 4 měsíce prodávala a sháněla se pro Buga 😀

xoriska
15. únor 2016

@berut Právě, ono v krámě nepoznáš pořádně co ti vadí a co je praktické, dokud s ním nazačneš jezdit. Já kupovala Cam, za 12500 s mega výbavou, origánál fusak, ružové a hnědé potahy, originál sítka proti hmytu, pláštěnka, držák, na pití, pláštěnka, adaptéry na autosedačku, autosedačku maxi-cosi . Takže oprvdu jsem to už měla komplet a ted si jen dokupiji nové potahy, jelikož to je závislost 😀 . Ale jinak má opravdu vše co jsem od očárku očekávala a pravda, ta váha u mě hrála taky velkou rolu s hlubokou korbou má 10,5 kg a sporták 9,5 kg, nemáme výtah a bydlíme ve 3tím patře, takže ho dákužá snést i sama , kamarádka měla 18kg kočárek a pro měl neovladatelný , představa, že jdu na nákup, kde mám v jedné ruce košík a v druhé kočárek , tak nedojedu nikam . Zkus mrknout a v Praze se jich prodává hrozně moc, take budeš mít i možnost se jet na něj podívat a uvidíš v jakém je stavu ;)

pandabox
6. říj 2016

Diky holky..za chvili vyrazim pro cam z druhy ruky...pomohlo!

berut
autor
6. říj 2016

@pandabox Super! To jsem rada. Ja dopadla presne tak, jak sem psala. Koupila jiny, ale srdce proste plesalo a tak mam doma Cam1 a absolutni spokojenost. Akorat bacha-ty doplnky k tomu, to je mor! Uz jich mam doma za vic, nez stal celej kocarek.. 😀

xoriska
6. říj 2016

@berut haha, já to věděla, už mám doma taky 3 druhy potahu pro kluka, letní modrou stříšku, pultík a asi vše co je, teď si jedu pro ten novy organizer 😀 a na léto nutně potřebuju podložku

pandabox
6. říj 2016

holky, uf mam ho doma🙂) jsem z toho cela nervozni.
koupila jsem ho za 12 tis. s fusakem, prebalocvaci taskou, a nahradni striskou..a kolecka to ma nove.
Jen na posledni chvil imanzel bylv praci, tak nebyl se mnou tak snad sem to koupila dobre..🙂

Uff..da se to prat??

xoriska
6. říj 2016

@pandabox všechno je pratelne dávám na 30 ruční praní a nebo max 600 otáčky. Zkoušela si všechno? Jinak já šla hned na servis aby mi řekli v jakém je stavu a super, promazaliz kolečka, nastavili odpružení. 🙂

berut
autor
6. říj 2016

@xoriska Kočko, já sehnala ružovou soft pink prodlužovací stříšku, pak mám limitku Andy Warhol - happy bugs, koupila černý kryt hluboké korby, potah na madlo s růžovými látkami, síťku na sporťák, terénní kola - no co ti budu říkat, je to fakt mor! 😀 A pozor, to nekončím - přesně, na léto budu potřebovat do sporťáku růžovou podložku 😀 😀 😀
@pandabox Přesně, jak píše @xoriska . Prát se dá 🙂 A taky doporučuju servis - bohužel jsou i kopie, tím tě nechci vystrašit, ale tam ti řeknou, že je to opravdu originál a případně kočárek "vyvoní" po technické stránce. Doporučuju pána z Mybabystore - Marek Lach. Moc příjemný a ochotný pán. 😉

xoriska
6. říj 2016

@berut ano MBS je super za týden jedu připravit do servisu pro Domcu 🙂 teda limitku ještě nemám, moc sem chtěla Paul Frank, ale skoro nesehnatelne... Já mám tu letní prodlužovací se sítí, je úžasná. Jinak klasické. A výbavu teda zimní kola,síťka, držák na potí, plastenka jsem měla už při koupi. 🙂 a potah madla je taky objednaný 😀

berut
autor
6. říj 2016

@xoriska Jůůů to je jasný, ať to má kluk pěkně přichystaný! 😉 Myslíš, tu klasickou limitku - viz obrázek? Mám ti dát vědět, kdybych ji někde viděla? Já totiž pořád někde brouzdám, ale nedávno jsem ji zrovna viděla prodávat.. ale už nevím kde.. 😅 Jiank jasně, držák a pláštěnku mám též. A ještě mám objednaný pudrově růžový zimní fusak 😀 No v životě bych neřekla, že mě tak bude bavit jezdit s kočárkem a tunit no. A vůbec mi nevadí, že ho má každej druhej. Protože právě, jak si ho vytuním, tak je každej jinej 😀

xoriska
6. říj 2016

@berut ano tuhle <3 já našla fusak za 2100 a to je trochu přehnané, mě by stačila střecha, minule jsem propasla za 500, to mě fakt mrzelo. Jinak každej má tady v Praze, ale když sem přijela do hk, tak tam jsem za tři roky viděla jen 2 😀. Malá má teda taky super výbavu a kočárek byl proti ní zdarma 😀

pandabox
6. říj 2016

na ten servis se podivam..🙂 jdu googlit jestli jak se pozna origos..
mam k nemu fusak, ale prijd emi , ze je jen do sportaku..bude se hodit za rok no🙂

berut
autor
6. říj 2016

@xoriska Myslím, že sem ti je našla, píšu ti SZ 🙂

berut
autor
6. říj 2016

@pandabox Dole na rámu nad košem je výrobní číslo. 😉

pandabox
6. říj 2016

@berut uf, to jsem mela vedet nez jsem ta sla..ja jsem to nejak podcenila holky..
ale ty lid vypadali moc mile🙂

berut
autor
6. říj 2016

@pandabox Prosím tě, tím sem tě nechtěla vůbec vynervovat! Ale pro klid duše, zavolej si zítra do MBS a domluv se s nimi. Mám pocit, že sem někde četla, že bylo možné jim snad zaslat i foto mailem a oni ověřili, jestli je to originál. Ale zase, abych ti nepsala nějaké bludy.. 😕

pandabox
6. říj 2016

Moc dekuji🙂)

xoriska
6. říj 2016

@pandabox pokud nemáš cocoon, tak je až do sportovni verze a spíš na jaro / podzim arctic ne zimní. Jinak vypadá hezky 🙂 a registruj si ho hned na ofiko stránkách, dle kódu na rámu, overis si původ a pokud ti ho někdo nedej bože ukradne, tak budou vědět, že je to tvůj

xoriska
6. říj 2016

@berut po mě chtěli foto registračního kódu, takže to asi dělají 🙂

pandabox
6. říj 2016

@xoriska moc dekuji🙂 registrace probehla, kocarek ted peru...a zacina me chytat manie doplnku🙂)) diky moc holky..🙂

xoriska
6. říj 2016

@pandabox noo, takže počítej tak 10 tis na doplňky 😀 není vůbec zač, ať se dobře vozí ;)

pandabox
6. říj 2016

@xoriska juu, to snad ne🙂) jsem si mohla koupit rovnou novy🙂))
haha🙂
ted koukam po fusaku🙂 ale asi koupim taky elodie🙂

berut
autor
6. říj 2016

@pandabox no ona @xoriska neni s tim odhadem ceny daleko..je to fakt mor 😀 Kocarek je zaklad..ale ty doplnky, to je groooo celeho povozu 😂

pandabox
10. říj 2016

ahoj holky,
jenom takovy dotaz..mozna hloupy, ale..
mam k tomu kocarku fusak, ktery je ocividne do sportaku ne do korbicky..
da se to ale pouzit i do korbicky ze?? nebo musim koupit jinej fusak..?
fakt sorry za hloupy dotaz.
Diky, B.

xoriska
10. říj 2016

@pandabox Pokud myslíš bugaboo , tak nelze do hluboké je cocoon, tento má ten sedák.A je teda i přechodový,jaro/podzim.

pandabox
10. říj 2016

@xoriska ok, moc diky, tak ja se po nem mrknu🙂)
nakupovani zacina🙂 diky🙂)

pandabox
10. říj 2016

@xoriska tysis ale kupovala Elodie ne?? takze jsi nebyla s coconem spokojena?

lajla
10. říj 2016

Cam je fajn kočár, určitě bych šla do trojky, přijde mi lepší...už jen ty pásy a brzda
Ad nový či použity...mám ráda nové věci, bgb nepředvádí záruku, ta platí pouze na 1 majitele, který si kočár může registrovat, záruka 3 roky, co se reklamaci týče bgb velmi vstřícné...už mi měnili pár věcí na donkey..jako trochu sisly potah, kos , špatné kolo...super přístup
Na bgb lze získat slevu 10-15%
U cama mě velmi štval přístup je kosi u korby, prakticky nemožné se tam dostat, sporťák ok, cam není velký...dítě 2 roky a kolikrát i menší má hlavu ve střeše...my ho dávali pryč v roce...
Juknete na fb a přidejte se k bgb manii...tam se dovíte vše co budete chtít
Fusaky bgb bezkonkurencni, do korby super lodger
Měnit vzhled lze u všech kočárků bgb

xoriska
10. říj 2016

@pandabox Ale máš ho zase opravdu jen do té hluboké korbičky , takže pokud budeš kupovat zimní , tak bych radši víc univerzální. Já mám Elodie a cocoon jsme neměla, dcera se narodila koncem března a měla jsem do července Cam dinamico, pak jsme ho prodali a koupili bugaboo, v září šla do sportáku a měla jsem tam už ten do sportáku v zimně, jsem teda musela do něj přidávat deku, jelikož je opravdu přechodový