Kočárek Bugaboo Cameleon, Bugaboo Buffalo nebo Joolz?

tinulietka
3. bře 2016

Ahoj holky,

veškeré diskuze tohoto typu jsou už hodně zastaralé, přece jenom se vše trochu posunulo a výrobci mají nové typy kočárků.

Pořád váhám mezí BGB Cam 3, BGB Buff a Joolzem.

Bydlíme ve městě, mimi přijde v červenci - takže potřebuji pořádnou hlubokou, ať tam můžu mít malou co nejdéle, alespoň do jara.

Jsme hodně aktivní a vyrazíme i do terénu. Hodně maminek mě odrazuje od Cama - že se malé kolečka zasekávají. Buff mi přijde takový tank - nemůžu si pomoci. A JOOLZ jsem původně chtěla vždy... ale přijde mi takový plastový.

Bude vděčná za všechny rady a typy - od maminek, co tyto kočárky mají.
Většinou totiž komentují ti, co kočárky nemají 🙂

Díky a hezký den všem.
Týna

majisska
3. bře 2016

Mame buffalo a nestezuju si ;)...skvele se sklada, projede terenem a je lehky...cam je spis do mesta, taky se mi libil vic, ale volila jsem praktictejsiho buffa a nelituju🙂

lauraf
3. bře 2016

Řešila jsem stejný problém... Zatím nemůžu říct zkušenosti, ale vybrali jsme Buffa ze stejných důvodů, chodíme se psem hodně i po nezpevněných cestách, parkem, lesem, takže Cam by sice asi uspěl, ale nějaké přehazovaní rukojeti a vyšťourávání lupení z malých koleček si chci odpustit... A JOOLZ mě naživo (nový v obchodě) zklamal, je krásný, ale furt jsem přemýšlela, který šroub kdo zapomněl utáhnout, proti Bugaboo byl nestabilní a vratký...

tinulietka
autor
4. bře 2016

@majisska mě váha 13kg přijde hodně právě.. :( budu hodně jezdit autem a ta představa tahat tak těžký kočár je šílená. Cam má 9kg.. ale moc děkuji za názor 🙂

tinulietka
autor
4. bře 2016

@lauraf Mě joolz taky příjde takový platik jak stokke.. 🙂
Ještě kouknu v sobotu na veletrhu pro dítě na buffa a cama a uvidím 🙂 Ale vidím to na cama.. 😝 Moc děkuji za názor.

mariemariemarie
6. bře 2016

Pokud se vám líbí cameleon tak do něj🙂já osobně ho miluji 🙂 , na výlety do přírody můžete dát zimní kola a je po problému🙂

fallingstars
29. led 2017

Ráda bych zkusila obnovit diskuzi, původně jsem byla rozhodnutá pro Joolz Day 2, ale včera jsem byla u kamarádky, která má BGB Buffalo a docela mě oslovil, potřebuji kočár do terénu a co nejprostornější korbu (květnové miminko). Day 2 jsem zatím na živo neviděla (snad v úterý), ale Buffalo na mě tedy působí tak nějak bytelněji... předem díky za zkušenosti! 😉

dandaa
29. led 2017

Joolz me na živo zklamal ,takže ten jsme z výběru vyřadili.Buffalo je více do terénu a camelon je zase klasika.My určitě koupíme bgb ale nad typem vahame.

ivulivac
29. led 2017

@fallingstars mám bgb cameleon a červnové miminko. Bydlíme na vesnici a projel mi úplně vše, včetně sněhu. Co se týče prostoru korby, není problém i s fusakem. Bohužel syn šel brzy do sporťáku, protože v korbičce s fusakem nic neviděl a brečel 🙂 ale i teď v 8 mes se do korby vejde 🙂 Oceňuji hlavně nízkou hmotnost a lehkou manipulaci s kocarkem.

fallingstars
29. led 2017

@dandaa Já si trochu myslím, že naživo mě taky nenadchne, propagační fotky jsou krásné, ale když třeba vidím fotky v inzerátech (Day 1, tedy, ale stejně), tak už mi to taková pecka nepřipadá...

@ivulivac My jsme právě taky na vesnici, takže tohle je velký bod k dobru. A ta prostornost korby tedy taky, možná už bude chtít být taky na zimu ve sporťáku, ale fajn vědět, že kdyby ne, je šance, že se do korbičky vejde...safraporte, tak to vypadá nadějně 😊 A se sporťákem jste spokojená? Tam taky není možnost úplného lehu, že? Děkuju!

dandaa
29. led 2017

@fallingstars joolz na ještě malý košík a blbý přístup k němu,navíc zpracování nic moc.Za ty peníze bych čekala víc.

ivulivac
29. led 2017

@fallingstars ano, se sporťákem jsem moc spokojená 🙂 je vlastně ještě lehčí než s korbičkou a moc se mi líbí to polohování toho rámu 🙂 úplný Leh to vlastně není, ale jestli vás to uklidní, syn tam vydrží spát i dvě hodiny 🙂 a to máme ještě jako kočár do auta Britax Agile 3, který jde úplně do lehu, ale v něm tak hezky nespi 😀 Jediná nevýhoda je přístup do košíku, když je nasazena korba. U sporťáku je to pak ok 🙂

fallingstars
29. led 2017

@ivulivac Moc díky za info 😊

ivulivac
29. led 2017

@fallingstars není zač 😉 Snad pomuze trochu 🙂

lenkavog
10. bře 2017

Včera jsem porovnávala naživo BGB Buffalo a Joolz Day2 a vyšlo mi následující:
Oba vypadají hodně podobně, oba jsou holandské, cena stejná, ale:
BGB lépe jezdí (ale rozdíl je minimální)
Joolz vypadá nahoře lépe, ma víc propracovanou korbu kde jsou vytvořené síťky a mimčo může i v korbě koukat ven. U korby BGB vidíte suché zipy a nevypadá to hezky.
Do spodního košíku u BGB se nedostanete pokud bude nasazená korba, Joolz to má daleko lépe pořešené.
Poslední testy v Německu vyhrál právě Joolz Day2 a taky se teď lépe prodává.
My jsme se rozhodli pro Joolz a to jsem šla do obchodu s tím že chci BGB 😉

kkubikula
10. bře 2017

Doporucuji cama.vyzkousela jsem ho na plazi,ve snehu a super.za celou dobu bez problemu.a do kosiku jsem se dostala,kdyz jsem naklonila korbu.o jine zn.kocarku jsem ani nepremyslela.

pincola
10. bře 2017

My máme Cama. tešíms e z něj každý den a to už v něm vozím druhé dítko. Lidé po něm koukají, občas mi ho i chválí🙂 Lze převlékat do jiných potahů. Pokud máš holku a pak chlapečka, stačí jen vyměnit potahy, pokud chceš být vyloženě do barvy. jezdí se s ním nádherně, celkem příjemná jízda je i se starším děckem na stupátku. Do terénu ale doporučuji Buffalo, kamarádce v terénu a na schodech praskl u Cama podvozek. Já zatím neřešila jedinou poruchu. Korba velká!

Chyba asi není ani jeden. Moje láska je BGB a nebyla pro mne jiná alternativa😀 Oba kočárky jsou dobré, ale nezapomeň, že lásku svého života třeba vybírat srdcem 😀 😀😀

lenkavog
10. bře 2017

@tinulietka Zajímalo by mě který kočárek nakonec u vás vyhrál a jestli to byla dobrá volba...

fafaline
15. bře 2017

Mam cam 3 limitku Sahara a posílám dal do světa, kdyby mel nekdo zajem. Buff je top. Skladam do auta treba 4x denně a ano, je těžký. Moje kamarádka ma caddynu a tam se do kufru nemusí skládat, tak porid i auto a mas to :D

llenka_li
5. črc 2017

Holky nějaké další zkusenosti? A hlavně, v jakem krámu si mohu prohlédnout oba typy bgb i Joolz? Také zvažují tyto tři kočárky. Byla jsem rozhodnuta pro Joolz day, ale kamarádka ho má a mala ji ze sportaku pořad sjíždí, má hrozné krátkou sedací část a to má fakt malou holčičku...má teda 1, ale je 2 v tomhle lepší? Při poloze, kdy mala kouká na ni a je v úplném sedu, ji co par minut musí posouvat, aby nevisela jen na pásech...tohle mě trosku vyděsilo a jsem spis teda nakloněna bgb, ale nevím, jestli velká nebo mala kola 🙄

luska__
5. črc 2017

Ja musela koupit co nejlehčí , protože bydlíme v domě bez výtahu.
A je rozdíl 9,5kg a necelých 13.
Bydlíme v centru Prahy ( Karlin) a vidím tam víc cam nez buffalo.
Mame tam i stezku a taky po ni jezdí kolem Vltavy.
Kdybych bydlela v domě s výtahem - beru buffa ( do auta to člověk složí vždycky)
Ale ty schody denně treba 2x plus nákup a dite.
Navíc šířka vstupních dveří je těsná u nas, abych nemusela otvírat 2 křídlo.
Myslim si, ze každá maminka musi vybrat podle praktičnosti.
Kdyz bydlím v rodinnem domě a kocar necham na chodbě , tak me to netrápí - navíc urocte lepší velký kola.
V centru me se hodí, ze nastoupim lip do tram , metra a tak 🙂
Mame limitku i s doplňky ❤️

fallingstars
5. črc 2017

@llenka_li Co jsem četla recenze a zkušenosti, tak 2 je hlubší 😉

kris5
18. říj 2017

Ja mám Cam 3 limitku Blend. Celkově jsem moc spokojena. Zvažovala jsem nad Joolz day 2,ale zdál se mi přesně takový plastový a navíc mi přišlo,ze mu tak nějak divně vazala kolečka 🙂. Zase jízdně super. Jen nam se stala neuvěřitelná věc. Ačkoliv je Cam skutečně prostorný,tak nás cvalda ma ve 3 měsících 7,5 kilo a 70cm... Kdyz propne špičky,tak je v kočáru na knop. Takže mozna budeme měnit za Buffa(ten ma o malinko větší korbu),ačkoliv se mi tolik nelíbí,ale na zimu lepší,aby měl brouček pohodlí 🙂