Kočárek Britax nebo Inglesina sofia - máte zkušenosti?

arianne
26. črc 2016

Ahoj všem, potřebovala bych vaši pomoc při rozhodování, s manželem jsme si vybrali 2 typy kočárků, které se nám líbí, každý je bohužel zcela jiný a tak mě zajímají vaše zkušenosti s těmito typy.
Britax je lehoučký, spíše sporťák, což je rozhodně výhodnější do budoucna, hluboká korbička mi nepřišla špatná, ale na druhou stranu mě lehce děsí ta malá přední kolečka (bydlíme ve městě, kde je hodně kostek + vystupování z autobusu, sníh...), malý košík a nemožnost nasadit sportovní korbu proti směru jízdy (směrem ke mě) a nejzásadněji, že nejde houpat.
U Inglesie nám nejvíc vadí asi cena - zvlášť autosedačka(tu budeme kupovat zvlášť v každém případě) a pak ještě sporťák ve výsledku vyjde o dost dráž, ale ten prostorný košík a houpání jsou k nezaplacení. Také se trochu hůř ovládá nebo to je možná jen nezkušenost...
Ženy, co máte zkušenost s těmito typy kočárků, můžete se podělit o své zkušenosti?
Předem moc děkuji 🙂

craki
26. črc 2016

Mam doma vice nez rok Britax B Motion... Jsem s nim naprosto spokojena. Skladani uplne luxusni, coz ocenime zejmena pri delsich cestach na vikend k babicce. Pul roku jsem s nim zila i v Brne a nemel nejmensi problem na jakemkoli povrchu. Navic jsem ocenila jeho lehkost pri nastupovani do tramvaji a busu... Zvladla jsem sportak v pripadech nouze vynest sama do vysoke tramvaje a to i s ditetem...
Pak jsme se prestehovali do Beskyd a tam opet nemel problem, ani v zime na polni ceste... Je ale fakt, ze prasanu jsem nejezdila 🙂 Ted v lete taky nema problem se slusnejsi lesni cestou...
Sportovni korba proti smeru mi nechybela, maly chtel porad koukat ven a ne na me. Navic nam nejak rostl rychleji nez ostatni deti, takze sel z hluboke korbicky do sportaku dost brzo... Stejne se mu tam nelibilo 🙂
Ted v jeho 14m ocenuju, ze ma dostatecne sirokou a hlavne dlouhou zadovou operku... Je to vyzle a jsem rada ze mi z kocarku nevyrostl 🙂 Zkouseli jsme jen tak ze srandy kocarky nebo golfky znamych a tam uz mu couhala hlava... Ale je fakt ze je na svuj vek vysoky...
Taky je super ta schovavaci sitka vzadu na sportaku.. A kapsa zezadu sportaku je k nezaplaceni... Nemusim totiz nosit prebalovaci tasku kdyz jdu jen do obchodu, nebo na kratsi prochazku.. Moc se do ni nevejde, ale ty zakladni veci ano.

A k pochybam o houpani.. Motion je odpruzeny, navic na nafukovacich kolech, takze houpe prijemne. Navic kdyz se podivas zblizka na zadni kola, jde videt pruzina, kterou jde houpat ikdyz stojis. Samozrejme to nikdy nebude tak moc jako na Inglesine, ale treba pro naseho prcka to bylo vzdy dostatecne. Ikdyz je fakt ze clovek se musi snazit 🙂

Plus holky na FB sijou vychytavky treba at jde dat do plneho sedu, nebo at jdou dat nozicky do rovna... Ani jedno mi ale nechybi.. Miluju jeho skladnost a kolecka 🙂 Mam jeste starou strisku, ktera se da rozepnout a uprostred je sitka, na ktere mam danou clonu, takze za silneho slunicka se prcek i ve sportaku schova fakt dobre.

Ale neposkytnu ti info o Inglesine, ja jsem zamilovana do Motiona 🙂

Jo a pises kosik, ten je sice min pristupny, ale porad dostatecne. Bezne jsem tam vozila nakup na dva dny, velky balik plen, cokoli jsem potrebovala.....

craki
27. črc 2016

@arianne Taky to muzes udelat tak ze si koupis oba, Inglesinu treba z druhe ruky a pak je zase prodas...Zalezi vazne co preferujes... A zrovna tyhle dva jsou vazne dost odlisne 🙂

Jo a jeste jsem zapomela u motiona, ze se s nim vejdes fakt vsude 🙂 A kocar bez otocnych prednich kolecek uz bych nechtela... Clovek se tak nenadre 🙂

majvik
27. črc 2016

za mě bych koupila oba, klidně bazarové - inglesinu jako hluboký, kdy budeš to houpání potřebovat a potom britax sporťák - lehký, snadno ovladatelný. Já si kočárky s pevnými koly nemůžu vynachválit - do terénu, sněhu a tak, ale zas když potom už dítě třeba v roce chodí, a ty ho občas vedeš za ruku, tak jednou rukou tlačit pevná kola a vyhýbat se někde ve městě lidem... po půlhodinové procházce ti upadne ruka...

ivis_b
27. črc 2016

No Inglesinu má švagrová, takže jsem s ním taky jela, určitě je to kvalitní kočárek, ale já bych kočár s pevnými koly nechtěla. Ano, co terénu je to určitě super, tam kočár s otočnými koly prohrává, ale do města teda moc ne, opravdu se ovládá mnohem hůř než kočárek s otočnými koly. Navíc ta váha (tuším 16-17kg) je znát, pokud budeš kočár tahat do mhd, tak bych váhu docela řešila. Sporťák dost naprd, naprosto malinký, roční dítě se do něj téměř nevejde (sezení jen asi 80 cm). Jinak hluboká korbička je docela prostorná a kočárek je pěkný, houpe, velký košík atd., to jo. Pokud jde o Britax, nepíšeš, jaký typ máš konkrétně na mysli, ale asi myslíš spíš B-motion (tam tuším nejde otočit sportovní sezení). Jsou i jiné typy Britaxu, my třeba objednali Go Next, tam jde i to sezení otočit, ale cena je teda vyšší. Každopádně jak už psal někdo výše, pokud se vám líbí oba, vezmi Inglesinu hlubokou (sporťák opravdu téměř nevyužiješ, neteř se do něj na délku tak tak vešla na 9 měsících, a to není žádná čára) a Britax sporťák.

becicka
27. črc 2016

U kombinací bude vždycky nějaký ústupek - buď u hlubokého nebo u sporťáku. Podle mě Inglesina je nejlepší hluboký, ale u sporťáků bude top zase něco jiného. Kupte teď Inglesinu (novou nebo z bazaru), pak ji třeba i prodáš a přihodíš nějaké peníze a koupíš si luxusní sporťák. V jedné prodejně nám to taky tak doporučovali.

arianne
autor
28. črc 2016

Moc dekuji za postrehy, vypada to, ze britax nakonec opravdu vyhraje, co jsem takhle mela postrehy i od znamych, tak tam ty klady prevazuji nad zapory...zase je pravda, ze chceme i nosit, takze nejaky horsi teren se da vyresit tak 🙂 a ta vaha toho kocarku je opravdu uplne nekde jinde...

bonulinka
28. črc 2016

Máme Inglesina Magnum 9,5 měsíce a jsem stále spokojená. Vejde se mi do výtahu, takže jí mám zaparkovanou doma s návleky na kolečkách. Když bylo hnusně a nemohli jsme jít ven, tak v ní kluk krásně spal i doma. Stačilo pohoupat a do pár min. spal. Je z druhé ruky a stále jako nová. Mám v ní vložnou tašku, pro malé mimčo mi to přišlo lepší. Kdybych se měla znova rozhodnout, tak pořídím Inglesinu buď Sofia, anebo Magnum s vložnou taškou a pak až časem nějaký dobrý sporťák.
Teď máme na cestování Inglesina Zippy, fajn, ale jsem zvyklá, že Magnum mi bez drncání projede každý terén, do horšího terénu jsem na dovolené nosila v Manduce. Po návratu z dovolené jsem se hned vrátila k Magnum - ocenila jsem velký prostor kolem dítěte ( teď má kluk 75 cm a stále tam má místo ) a komfortní jízdu.

1nelinka
28. črc 2016

Ahoj ja teda nemam osobni zkusenost ale uz jsem take koukala po kocarkach koukala jsem na ruzne recenze a D testy a podle techto faktoru jsme vybrali britax go next trojkombinace vyjde na cca 28tis ale verim ze uz nebude treba dokupovat jiny kocarek a tenhle nam vydrzi na obe deti..🙂 nevim na jaky britax jste se koukali ale go next je z nich nejlepsi.. Britax kocarky maji celkove rozumne hodnoceni ale napr britax b smart je propadak kuli bezpecnostnim nedostatkum..

becicka
28. črc 2016

@arianne Když chceš i nosit, tak to by mi přišel Britax za 27 tis. docela i zbytečně drahota ne? 🙂

ivis_b
28. črc 2016

@becicka tak dá se sehnat i levněji, každou chvíli je nějaká akce, my kupovali za 23... ale i tak to není málo, to je pravda. Nicméně myslím, že tazatelka měla na mysli jiný Britax..

arianne
autor
28. črc 2016

Urcite, za 27 tis bych kocar nekupovala, my to mame spocitany cca na 15 🙂

astyna
31. črc 2016

Inglesina má krásné kočárky hluboké - nedávno se mnou jela holčina, která tam měla bezmála 8M dítě a v pohodě se vešlo. Koupila někde za 4000 v bazaru po jedné holčině. Vizuelně určitě super, lepší jsou ty nafukovací kola, pevná velká jsou OK jen na městské řešení.

Lepší je podle mě investice do sportáku - to vidím u sebe, já jsem vozila v hluboké korbě asi 4,5M.

skipy777
22. čer 2020

Sice už to není pro Vás zde aktuální, ale někomu se má recenze třeba hodit bude. Aktuálně máme totiž oba kočárky: Britax B-motion (kupovali jsme bazarový jako sporťák pro druhé dítě) a Inglesina Sofia Duo na podvozku Ergobike. Pro nás nejzásadnější věc při výběru kočárku byla průjezdnost terénem... A v tomto případě jsme šíleně spokojení, že jsme si vybrali právě Inglesinu! Vyzkoušeli jsme 4 typy kočárků (Britax, trojkolku X-lander X-run, Baby design a naši Inglesinu) a Inglesina nemá konkurenci! Měla jsem strach, že pevná kolečka bez aretace se budou blbě ovládat ve městě a obchodě, ale to byl omyl! Díky úžasnému odpružení je kočárek snadno ovladatelný i jednou rukou, což momentálně u Britaxu opravdu říct nemůžu a to mi ho známí doporučovali s tím, že i v terénu si poradí....no..:-/ Asi nezkusili Inglesinu....Tam zatáhnu jednou rukou a přejedu ve městě patníky i polní cestu na vesnici, prostě cokoliv... a můžu u toho držet druhého prcka v ruce...
Nejlepší věci na Inglesině pak jsou: Velká prostorná korba, u nové Sofie (2018) i dostatečně dlouhé stínítko, možnost otočení korby do protisměru v případě, že jdete dlouho z kopce - pro nás na hory k nezaplacení! Dále obrovský nákupní koš, ten jsme měli pokaždé maximálně naložený, nikdy jsem nemusela tahat nic v rukou...!
Co se týče sporťáku, tak do 1,5 roku to bylo úplně vpohodě...v létě měl malej rok a super! Celou dobu jezdil otočený na nás, spal v kočárku a nebyl problém..až v zimě mu začal být malý, když jsem mu tam dala ještě fusak... Každopádně nejlepší je, že jde sporťák nastavit do úplného sedu, což u Britaxu nejde! Malý pořád koukal dokola a se sklopenou opěrkou zad by neviděl a pořád by se natahoval dopředu...:-/ Až teď když mu táhne na 2 roky jsme museli pořídit sporťák, ve kterém se může po cestě na delší výlet prospat..., ale už se teda mnohem hůř řídí...:-/
Jediná nevýhoda je váha podvozku...ale s tím je nutno počítat, pokud chcete bytelný, skvěle odpružený a skoro nezničitelný houpací kočárek..🙂

petr002
23. kvě 2021

Inglesinu důrazně nedoporučuji. Kočárek jsme používali cca 2 roky, s prvním dítětem rok (malá pak začala chodit a kočár odmítala), s druhým také rok (pak se kočárek rozsapal - viz dále). Kočár jsme kupovali nový v roce 2018, model sofia, podvozek comfort. Po asi měsíci používání praskla pružina. Reklamace, uznáno, vyměněna. Téměř okamžitě se na pláštěnce, která je z poměrně tvrdého igelitu, začaly dělat malé praskliny. Ty jsme neřešili, byl suchý rok. Po čase už byly ale praskliny i několik cm dlouhé (vznikaly jakýmkoliv ohybem pláštěnky, takže jme ji raději ani neskládali a nechávali vždy v rozloženém stavu), takže reklamace - neuznáno, prý to dělá každá pláštěnka a že to je použitím. Prá si můžu koupit novou pláštěnku inglesina se slevou za 500. Odmítli jsme slevu na šmejd, koupili jsme pláštěnku v DM za asi 130 Kč, po roce na ní není jediná díra, kvalita je úplně někde jinde. Konstrukce kočárku je pravděpodobně obyčejný lakovaný plech nebo levná slitina, takže první začaly reznout kola, pak i konstrukce, kde byl horší lak. Ventilky jsou italský atyp, přibalená pumpička je mizerné kvality, takže doufejte, že ji nebudete muset někdy snad použít (pružina v madle létá volně, u madla hrozí, že se skřípnete, nemluvě o možnosti nějak pohodlně pumpovat pomocí hadičky. Držáky na pumpičku (plastové, mají se dát na košík) nedrží, takže je po čase ztratíte, pumpička nejde zafixovat, takže dělá rámus, odírá košík - takže ji stejně raději necháte doma. Kočár nemá žádné kapsičky. Takže neustále s sebou budete mít buď tašku na řidítka, nebo batoh. Což je značně nepraktické - ono když půjdete nalehko, jen telefon, peněženka, klíče a lahvička, tak si opravdu nechcete brát nějakou tašku. Ložiska koleček jsou plastová, takže po čase mají vůli a kola se vychylují od středu třeba i centimetr. To nejlepší ale teprve mělo přijít a stalo se nám to dnes - jdeme městem po chodníku, ale najednou se mi zdá, že se kočár nějak víc naklání na jednu stranu. Kouknu dolů a vidím, že jeden plast je nějaký rozevřený. Ujdu ještě pár metrů a onen plast už je rozevřený zcela a tyč, která drží kočár uprostřed, se vytrhla z nýtu (!). Ano, čtete správně, zcela zásadní věc, která je namáhaná poměrně dost i do strany (zabraňuje právě onomu vychýlení kočárku na bok) je pouhý nýt. A protože nýt nemá zabraňovat pohybu v tahu, tak se povolil a celý kočárek je nepoužitelný. V dešti jsem proto vzal malého do náruče, malá za mnou šla a v dešti jsme si udělali kilometrovou procházku domů. Takže sečteno podrtženo - levné materiály, levné díly, nevhodná konstrukce, nevhodné materiály = inglesina. Aby takto drahý kočárek dosloužil u druhého dítěte, co jsem teda nečekal. K použití - většinu času zpevněné lesní cesty, silnice. Pravidelně mazálo. Pláštěnku jsme skládali jen minimálně, aby se vešla pod kočár, jinak jsme ji nechávali rozloženou ve sklepě. Ani jedno z dětí nemělo více jak 12 kg, když přestaly jezdit v kočárku. Nevím, co jsme mohli udělat víc - asi stát se strojaři a prolédnout si pečlivě kočárek v obchodě. Teď mě čeká pokus o opravu kočárku, protože vyhodit ho kvůli blbému nýtu a vzhledem k jeho ceně se mi fakt nechce. Jinak konstrukce korby / golfek je průměrná, má své mouchy, ale jinak tam nejsou závady (krom chybějících kapes), které by vyloženě vadily, nebo naopak něco, co by konkurence neměla.