Ahojte, mám vybraný kočárek,ale termín porodu konec října, máma je proti, je z té starší doby, no...a trochu pověrčivá,jak to bylo u vás?
@janinkapusinka kdyby život co jen na milimetr závisel na pověrách, lidstvo by dávno vyhynulo 😉 Je dobré řídit se zdravým rozumem, ne pověrami...
Já mám TP 10.10 a kočárek budeme kupovat až někdy v srpnu/ září.. Do té doby se pouze koukám a kochám 🙂 😉
Na pověry nevěřím, přesto však vzhledem k RA máme kočárek schovaný u příbuzných.
Tak si ho kup a dej si ho do porodu k rodicum, jestli budes klidnejsi. Takovych pover je 🙂
Já všechny tři kočáry na každou dceru objednávala z porodnice, měla jsem všechna těhotenství riziková takže než jsem se k něčemu vždy dostala tak si mě tam nechali a domů jsem šla až po porodu, takže veškerá výbava, kočár, plenky prostě všechno jsem objednávala a doma jen přebírali balíky 😀
Kupovali jsme kočár v 19tt, byl v akci. Jsem na konci 30tt, máme ho doma a nemáme spolu problém 😀
kočárek jsme pořídili po NT screeningu, který nám dopadl dobře 🙂 Kočárek byl zrovna ve slevě, tak jsme rádi, že jsem ušetřili 😉 na pověry nejsme, co třeba dělají maminky, které čekají druhé dítko a kočárek už doma mají po tom prvním 😝
Myslím,, že o tom by jsi měla rozhodovat ty a tvůj partner a ne tvoje máma 🙂
Já mám termín porodu 5.11. a kočárek budeme objednávat ted během června, jelikož je u něj dost dlouhá dodací lhůta. Až přijde, schováme u rodiny.
Spousta obchodu dnes nabízí možnost kočárek koupit na nechat si ho u nich k vyzvednutí až po porodu. Ja to tak měla, kočárek jsme koupili, řekli jsme přibližný termín vyzvednutí a pak jsem jen z porodnice zavolala, datum upřesnila a manžel pro něj zajel.
@janinkapusinka termín porodu mám taky na konci října a jelikož jsem tento týden zjistila, že kočárek, který mám vybraný je už kromě jednoho obchodu nesehnatelný, tak jsem si ho rezervovala a za tři týdny (po druhém screeningu) (ho koupíme, pak ho ponechám u rodičů.
Kocarek jsem si koupila v 9t protoze zrovna nekdo prodaval ten co jsem chtela. Potratila jsem. Takze jsem ho odvezla k rodicum do sklepa a ted uz mi zbyva par tydnu do porodu 🙂 poverciva nejsem ale radeji ho mam pryc 🙂
no holky, vy mi dáváte🙂 no, mám vybraný a je s 50% slevou,což je docela dost ze 38tis.,tak přemyšlím..třeba jeste bude ve slevě,ale kdo ví:O( mám velké rozhodování a všem děkuju🙂
@janinkapusinka 38 tisíc?? Ten musí být ze zlata,ne?
Kočárek mam ve sklepě schovaný už od zimy. Pověra je prostě pověra...
Kočárek mam doma a rodim v srpnu. Jak sama píšeš - je to pověra 🙂
@janinkapusinka no tak s takovouhle slevou by šla pověra stranou 😀
Ahoj,
@janinkapusinka já mám taky termín koncem října 🙂 Kočárek jsme koupili 2.května. Nechtěli jsme kupovat nový a na bazárku na internetu jsem našla přesně takový co jsme chtěli - vyhovoval barvou, trojkombinace, cena super a na fotkách vypadal jak nový. Paní v něm údajně odvozila jen jedno dítko. Jeli jsme se na něho podívat a protože byl úplně jak nový a za takovou super cenu, tak jsme ho zrovna vzali. 🙂 A jsem hrozně ráda, protože už na to nemusím myslet a můžu nakupovat ostatní věci. Samozřejmě mužova babička mi hned do telefonu dala kázání, že si ho prostě NESMÍM koupit, že se to NESMÍ 🙄 Odkývala jsem jí to a kočárek si stejně koupila. Neumím si představit, že bych po porodu v šestinedělí objížděla inzeráty z bazaru a sháněla kočárek, na to bych asi fakt měla náladu 😖 Taky by třeba tou dobou už nebyl k sehnání přesně takový jaký jsme chtěli a musela bych koupit nějaký co by se mi úplně tolik nelíbil. 🙂
Porod v říjnu a kočárek jsme kupovali v dubnu hned po screeningu. Byl z druhé ruky, jako nový, přesně takový jsem chtěla, takže jsme pro něj jeli. Ale z pověrčivosti jsme ho odvezli na chatu, kde byl až do září.
ja planuji vsechno vybirat az v 7 mesici a kupovat tak mesic pred porodem..
kocarek dostaneme jako darek..
Ahoj 🙂 já pro kočárek jela ve 24tt (kdesi jsem četla, že je to to "hraniční období")a taky mi v tu dobu bylo řečeno, že máme s naprostou jistotou holčičku na 3D utz 🙂 našla jsem krááásnej za super cenu a musela jsem ho mít 😀 ale jsem taky lehce poseroutka, takže kočárek máme zatím u přítelových prarodičů a domů si ho povezu spíš až v tom červenci 🙂
termin mam v oktobri, kocik budeme kupovat koncom juna alebo zaciatkom jula, kedze je u neho dlhsia dodacia lehota. neverim na povery, ale kedze v byte nemame tolko miesta, aby sme ho tu mali len tak uskladnenu trojkombinaciu pre dvojky, tak ho nechame v obchode v sklade a dame si ho poslat neskor 🙂
postielky a vsetko ostatne zacneme tiez kupovat koncom juna alebo v juli
Rodila som v auguste - srpen a kociar sme mali doma od aprila -duben. Na SLovensku podobna povera s kociarom nie je, hovori sa vsak, ze pripravit postielku treba az tesne pred porodom, idealne nech ju stavia manzel, ked si ty v porodnici...ja na povery neverim, nez sa maly narodil chcela som doslova vsetko prichystane a nie sa stresovat ...kupovala som plynule veci asi do 5 mesiaca.
Když máš vybraný typ, tak bych kupoval klidně ve 4. měsíci. My máte kočárek od konce ledne doma, kolečka ve sklepě a vršek doma a TP 22.6.
@zarecna je aj na Slovensku tato povera. Mne to hovorila mama s tetou, ze nemam kupovat kocik a ani postielky, kym sa dvojky nenarodia, lebo to vraj prinasa nestastie.
termín v polovině června, kočárek objednaný na konci dubna a od poloviny května je uskladněný na prodejně. Domů sem ho nechtěla částečně kvůli pověře, ale hl kvůli záruce. Přijde mi škoda mít kočárek půl roku doma, kdy mu běží záruka...kočárek vyzvedneme po porodu a od toho data nám potvrdí záruku.
tahle pověra je na prd, stejně jako to, že se udajně v těhu nemají věšet záclony, aby si dítě neomotalo pupečník kolem krku... a podobných blbin koluje hromada...
U prvního syna byl kočík doma od 4 měsíce těhu a u druhého dááávno před početím, bo to byl kočík po synovi..
Neřeš pověry, u prvního jsem měla kočár od 12tt doma, zdravej kluk, u druheho jsme tajili do 4 mesice, nakupovali pozde a nakonec umrel po porodu...kdyz se ma neco posrat na vybavicku se to nediva.
@janinkapusinka Kupte teď , když je to vyhodne, a nechte bud v obchode či u rodičů, protože pověra🙂 Ta pověra neni o tom, že by vám kočárek "zabil" dítě, ale o tom, že je blbe se na něj koukat, kdyby to náhodou nedopadlo..
@janinkapusinka Co to je za zázrak za ty peníze? 🙂 Můžu značku?
tak je to tvoje dítě, záleží na tobě, ne na mámě. My měli kočárek doma asi měsíc před porodem, u druhého byl doma ještě před početím 🙂