Dobrý den ,
Ráda bych se zeptala na 2 věci.
Mam 9 měsíční holčičku jezdí už ve sporťáku a tchyně mi říká že už jí mam otočit tak aby viděla ven a nekoukala na mě,
Jenže zatím povětšinu času tam stejně spí tak nevím proč to otačet , a je tam fusak zimní a klouže s ním furt dolu.
Tak jsem myslela že to otočím až bude jaro, nebude tak nabalena , a nebude tam ten fusak a třeba už nebude ani tolik spat ( což mi ani nevadí že spí😃😄🤭)
A popravdě se mi to ani moc nelibí že na ni neuvidím a bude koukat ven - jenže dnes jsme jeli jen na rychlou prochazku ven a byla vzhůru a furt se naklaněla a otačela aby videla jakoby ven tak to stejne budu muset asi otočit ten kočar
Všechny jezdíte z mimčem aby vidělo ven ? A ne na vás☺️
A další otázka co pás v kočarku používáte ?
Dala jsem ji ho doma když jsem zkoušela otočit ten kočar a nelíbilo se jí to ani se nehnula - jenže když byla odepnuta tak sice se jí to líbilo ale div z toho nevylezla takže to by jsme moc daleko nedojeli 🤭
Myslíte že si zvykne
Moc děkuji
Synovi je rok a půl a dávám dle potřeby. Ale.kdyz vím, že bude spát, dávám čelem k sobě když vím že bude čumět dávám směrem ven. Fusak mi nesjizdi a pasam jen kolem pasu, ty pásy na ramena nedávám. Takže se může naklánět, má dost volnost pohybu ale.pritom nemůže vypadnout.
@klokanka31 no ono ti to dítě dá treba s věkem jasně najevo, že nemá zájem koukat během pobytu venku na tebe, ale že chce poznávat svět.😉😁
Já jsem měla ve sporťáku dceru vždycky otočenou hlavou k sobě. Asi v roce a půl se mi tam dusila rohlikem, který jí nešel vytáhnout z krku, takze jsem jí musela vytáhnout a dát hlavou dolů a úderem mezi lopatky to z ní dostat. Pak jsem už měla strach jí otočit. Dvakrát jsem jí otočila korbu, ale to brečela, že na mě nevidí.
Pásy v kočárku jsem používala vždycky, jen když byla větší, tak to měla jen kolem boků a zapnuté mezi nohama (neměla je na ramínkách).
Moje deti jezdi/jezdily obe otocene jen ven, protoze jsme nemeli precvakavaci sportak.
Pasy mame petibodove, ale pouzivam poutani jen na 3 body, protoze se mi nelibi, ze se dcera nemuze ani hnout a je prikurtovana. Od cca 2 let jsem syna ani nepoutala. Mame na sportaku tycku, takze ven nevypadl a nemel tendence vylezat ven.
Pásy jsem dávala snad vždycky jen kolem pasu, ne přes ramena. Syn se tam pak nehýbal a vadilo mu to.
U dvojkombinace jsem si mohla vybrat jak bude jezdit. Někdy jsem směr koukání změnila i během procházky.
Máme taky skoro 9mesíčního a dala jsem rovnou ven, aniž bych nad tím premýšlela 😀 A je nadšený 😀 Sice většinou na procházce spí, ale do té doby spokojeně pozoruje okolí - a když nespí na procházce vůbec, tak je to pro něj o to lepší. Kontroluju ho oknem ve stříšce, čas od času zastavím a kouknu 🙂 Zatím připínám všechny pásy, jak je v zimě nabalený, tak mu to nevadí. Na jaře možná vyzkouším jen spodní, jak tu někdo píše 🙂
@leniczka23 Tak to vidí svět tak jako tak... Ale uvidíme co malá si zvolí... 😊
S otacenim neporadim, ale deti jsem poutala ksirama na volno. Ne pasem v kocarku. V korbe ani nebyl. Ale pouzivala jsem tyto ksiry i ve sportaku, dokud deti nemely rozum a naklanely se.
Kšíry jde delkově nastavit, aby dítě nevypadlo, ale má docela volnost pohybu.. odkaz na obrázek: http://medvedifotky.cz/dejf.php?K=OI2CP1L&ID=8532
@nnikola24 Já jsem na začátku ho měla otočného ven. Ale kolem 8 měsíce mu preplo a chce vidět jen na mě. Teď je mu rok, připadá mi to divne vozit roční dítě směrem na mě. Ale jakmile ho otočím tak řve a hysterci a furt se točí na mě. Takže záleží na dítěti, ale jestli chce jet ven, tak to je podle mě lepší i pro tebe. A závidím. :D Jelikož jsou fakt lepší jízdní vlastnosti když je směrem ven.
@nnikola24 po směru jízdy je syn asi od 10měsíců,musel se před usnutím kochat 😁 dokud byl ve fusaku a měl vak na nohy,tak neměl kam sklouznout,podnožku měl narovnanou a byl v polosedu. Když už sám seděl,tak nebyla už zima. Ramenou popruhy spíš sundaval a okusoval,stačí jen ten kolem pasu a mezi nohama. Jinak, mám nový fusak přímo do sportaku,který má otvory na popruhy ...
Rozhodla jsem se podle dítěte. Pokud byla směrem ke mně a nudila se, otočila jsem jí po směru. Pro mě to bylo divné 😂, ale malá si to pochvalovala 😁
A co se týče pásů, malá nesnesla pásy přes ramena, vždy byla pásaná jen kolem pasu. Tchýni se to nelíbilo, prej „vždyť vypadne z kočárku!“, 😂 malá mi nikdy sama nelezla z kočárku, takže na tchýni jsem hodila bobek. Přece nebudu jezdit s uvztekaným dítětem 😉👍🏻
@nnikola24 obě dcery časem nechtěly koukat na mámu, ale na okolní svět. Takže jsem je velmi brzo začala vozit, tak aby viděly a byly spokojené. Je to zvyku. Vždy jsem je měla připoutané (i ve fusaku), když byly větší, tak jen za ten spodní díl, protože ty pásy přes ramena jim vadily.
Bobese jsem otocila ve sportaku "ven" az ve 14 mesicich :D, uz ji nebavilo cumakovat na mamku. Pasat nepasam, jelikoz ten fusak ji dost brzdi v pohybu. Co bude na jare je druha vec, jestli nebude vyskakovat ze sportaku.
Mám sporťák jen ven, takže neměl na výběr. 🙂 Ale je takhle spoko. 🙂 Stejně na mě čumí furt doma. 😀 V zimě nepasam, když je narvanej v kombinéze nebo tak.
Syn jezdil otoceny smerem ven, jeho kocarek se otocit nedal. Ale byl takhle spokojeny. Dcerce jsem musela koupit jiny, aby na me videla, jinak rvala.
Všechny tři děti ve sporťáku jen čelem ke mně, nikdy si nestěžovaly.
Ve fusaku nepásám, protože mám starý beránkový fusak, který na pásy nemá díry. Mimo zimu ale poutám.
Do 10 měsíců jezdila otocena na mě.To takhle ji v 11,5 dám do kočárku a řev jak nikdy, no otočila jsem ji po směru a klid a pořád si nemůžu zvyknout, že na ni nevidím. A nepoutam ji
@me_druhe_ja dekuji moc za odpoved ja vim ze na me kouka furt doma
Jen se mi moc to ani nelibi ze kouka ven 😂 a ne na me musim si zvyknout
@leniczka23 emma to dala na jevo ze se furt rozhlizela a otacela ven 😂
@nnikola24 ženská no, tak se ozve 😁 jinak já mám Bugaboo Buffalo tam se daji ty pásy rozdělit a měla jsem Kinderkraft a tam to taky šlo.
@nnikola24 ještě můžeš udělat že ty pásy přes ramena hodně povolis a stahnes je dolů z ramínek a bude je mi jakoby okolo pasu
Teraz ti to asi pride zvlastne aby si na nu nevidela ale ked vude vacsia tak to bude normalne 🙂 my sme presli s prvou asi v 9 mesiacoch na Valco a tym padom bola proste otocena von a hotovo. Pasy som pouzivala uz pak len spodne okolo pasu
@nnikola24 Já ještě malou nedávám do sporťáku, ale až budu, tak ji budu mít otočenou k sobě. Když jsem hlídala syna kamarádce, měla ho otočeného ven. A necítím se tak jistě, přece jen na to dítě není vidět...