Je do terénu lepší tří nebo čtyřkolka?

porky
27. čer 2015

Ahojky, prosím o Váš názor je do terénu lepší tří nebo čtyřkolka?

versatilka
27. čer 2015

@porky já kvůli stabilitě volila čtyřkolku a jsem spokojená. V terénu (procházky lesem a po loukách, poli) jezdíme často, ale už jen kvůli nadzvedávání na obrubníky bych ji nevyměnila.

scvrcek
27. čer 2015

Do terenu jednoznacne ctyrkolka, ctyri body jsou vzdy stabilnejsi nez tri.. Naopak do mesta pro obratnost a manipulaci urcite trikolku.

hojda
27. čer 2015

Já měla troj i čtyřkolku. výhodu čtyřkolky vidím hlavně ve sněhu, protože lépe projede. Na ovladatelnost byla pohodlnější trojkolka.

anadie
28. čer 2015

Mám trojkolku a v pohodě zvládá les, sníh, polňačky atd. A to řídíme jen jednou rukou, jelikož v druhé mám vodítko se psem. A to nás "pejsek" dost tahá a má sílu.

ada22
28. čer 2015

Měla jsem několik kočárku. Do terénu mi přišla lepší čtyřkolka pevná kola, nebo pak trojkolka s pevným kolem. Nejméně se osvědčila trojkolka s otočtným kolečkem. I když se přední kolo zaaretuje, tak vždy tam je malinko vůle a sem tam se o něco kolečko sekne.
Ale ty kočárky, které nemají otočná kolečka musí být dobře vyvážené. Poznáš to tak, že když zatlačíš lehce na madlo , tak s ním snadno zatočíš. Měla jsem i trojkolku s pevným kolem, ale ačkoliv projela fakt hodně ostrý terén , tak aby jsi zatočila, tak jsi se musela pověsit na madlo a to byl celkem opruz.

lu777
28. čer 2015

trojkolku jsem měla, nemůžu moc doporučit... je nestabilnější, stačilo najet rychleji třeba na díru v chodníků a pomalu bych vyklopila dítě... to samé při jízdě v tramvaji, mnohem méně stabilní...

porky
autor
28. čer 2015

Holky děkuji moc za Vaše názory. Já jsem si to myslela, ale radši jsme se zeptala (pro klid duše). Díky

mandala
28. čer 2015

Do terénu jednoznačně 4 kola 🙂

verunka_korunka
28. čer 2015

Já řeším to stejně jak zakladatelka. Ale teda nějaké zkušenosti mám.. Trojkolka jsem měla na hlídání dětí v Anglii, ale je to už přes 10 let. Ano, muselo se s ni naučit jezdit přes obrubníky, schody a jiné překážky. Na chodnících a cestách ani polních jsem s ní neměla problém. Jen ty delší schody byly peklo.
Na druhou stranu, kamarádka má 4 kolku, vozidla jsem a tam se mi teda silně nelíbilo, že i na chodníku nebo hladkém asfaltu se kolečka sprajcla, každé šlo jinam a kočár chtěl padat na 1 stranu. Docela mě to vyděsilo, protože bych chtěla s kočárkem případně na brusle nebo běhat. Takhle když pobřežím i na bus se budu bát, že se kolečka zaseknou... Zkuste mi to někdo vyvrátit nebo potvrdit. Budu ráda za názory zkušenějších 😉

mandala
28. čer 2015

@verunka_korunka Musíš si koupit kočár se 4 kolečky, ale bez aretace. 😉

mrazulkav
28. čer 2015

My máme "mutanta" - trojkolku se zdvojeným předním kolečkem (takže vlastně čtyřkolku) 😀
Já jsem s ní maximálně spokojená. Terén zvládá, krásně se otočí i na místě... Je stabilnější než klasická trojkolka (potvrdila kamarádka, která má).
Myslím, že nejde takhle paušálně říct co je lepší... každému vyhovuje něco jiného. I proto je dnes na trhu takový výběr a každý ti bude vychvalovat něco jiného 😉

gepe
28. čer 2015

@porky ahoj, mame 2 kocary, do mesta/nakupy ctyrkolku, do terenu typu priroda/hory apod. mame all terrain trikolku. Ma velky 16" zadni kola, predni take vetsi s uzamykatelnou aretaci, dost vysoko "kosik". Na to ze ma jen 3 kola je hodne stabilni, sjeli jsme s ni i treba sjezdovku a i projeli narocny lesni teren. Ovladatelnost na 1*, aj. Takze zrovna tu nasi 3kol doporucuju urcite, jine nevim, nemenime kocary. Jsme spokojeni s tim co mame 🙂
Je trikolka a trikolka, to same u 4kol.

verunka_korunka
29. čer 2015

@mandala tomu asi nerozumím... Měla jsem kočár s otacecimi předními 2 koly. Nebyly zaaretovane. Když se zaaretovaly jelo se s tím teda dost na prd. Proste jak se starým kočárem s pevnými koly.

verunka_korunka
29. čer 2015

@gepe a co to mas prosím za tříkolku. Ze bych se na to mrkla 😉 dik.

ladie
29. čer 2015

Já mám teda do terénu skvělé zkušenosti se třemi koly. Konkrétně Quinny Speedi. Zvládl s námi i cestu z Pusteven do Rožnova (sjezdovky, borůvčí, kořeny... kus lesní cesty byl ten nejlepší terén). A naprosto v pohodě.

konidana
29. čer 2015

@mandala spíš s aretací ne? nebo tedy pevná , bez možnosti otáčení- to je pak bez aretace:D

Do terénu 4 kolku s pevnými koly, u tříkolky bych se bále, že je náchylnější na zvrhnutí. A také musí být průjezdné 3 stopy pro kola, u 4kolky stačí dvě.

gepe
29. čer 2015

@konidana u nasi trikolky nejednou stacily 2 prujezdne, xkrat i neprujezdne 😅 ale je fakt, ze co jsem videla nektere trikolky, tak bych se sama s nimi bala vyjet na teren 😀

@verunka_korunka mame B.O.B revolution SE, opomela jsem i nastavitelnou hydrauliku na odpruzeni, avsak to je jen detail 😅 jinak jiz ma i novejsi verzi, ktera je identicka, akorat ma uz polohovaci madlo a rucni brzdu. Kdyz jsme porizovali, jeste nebyla na trhu. To je B.O.B revolution PRO a ma ho napr co vim Peta @petruska_rs 😉

konidana
29. čer 2015

@gepe My to kolikrát brali po dvou kolech jednou stopou:D - to bych se po jednom kolečku bála.

svobodpetika
29. čer 2015

Máme tříkolku a řekla bych že se stím musí prostě člověk naučit jezdit, hlavně kdo je zvyklý jezdit se čtyřkolkou má problém 🙂 kor starší ročníky 🙂 nemyslím to nijak špatně 🙂

ladie
29. čer 2015

@konidana spousta čtyřkolek má přední kola blíž u sebe, než zadní, takže ve výsledku děláš stopy. Ono to fakt záleží kočár od kočáru.

hojda
29. čer 2015

@verunka_korunka Na brusle kočárek není dělaný, na to jsou ty speciální vozítka, kočárek není bezpečný pro tebe ani pro díte na brusle.

gepe
29. čer 2015

@hojda jak ktery kocar, BOB ma i primo u nekterych typu certifikaci na inline brusle. Nejde to rict tak jednosmerne a striktne, kocar a brusle ne. 🙂
@konidana ono se to mozna jevi divne, avsak ty 16" zvladly zatim veskery teren co jsme byli. Avsak je fakt, ze skaly jsme jeste nejeli 😉 😀

teraolli
29. čer 2015

Já mám TFK X3 a naprostá spokojenost. Mám k němu i pevné sportovní kolo. Kočár má certifikaci na běh i na brusle s pevným kolem. Má kotoučové brzdy, robusní konstrukci a je stabilní. Na sport doporučuji 🙂.

konidana
29. čer 2015

@ladie Tak tento model (různý rozchod koleček vpředu a vzadu), je podle mne do terénu naprosto nevhodný.

celaskon87
29. čer 2015

Máme také trojkolku quinny speedi a jsme maximálně spokojení, na ovládání super, zvládá terén i město. Máme starší model (minimálně 8 let), dědili jsme po synovcích a naše dítě je již v pořadí 3. "jezdec", takže trojkolka vydrží. Jedinou nevýhodou je, že jsem se nemohla vejít do jednoho menšího výtahu (zrovna u nás v práci na personální oddělení :D), jinak s výtahy není problém 🙂

hojda
29. čer 2015

@konidana U trojkolky se pak jede po dvou kolech zadních, ne po tom předním kolečku a děláš pak taky stopu jen dvě kola, ale je pravda,že klasická čtyřkolka si s tím nejhorším terénem poradí snadněji,

hojda
29. čer 2015

JInak moje řešení bylo, jedno sezení (hluboká, sportovní a autosedačka) a dva podvozky (trojkolka a čtyřkolka), které jsem střídala podle potřeby 😀 .

ludmilad
29. čer 2015

Já jsem určitě pro čtyřkolku. Je stabilnější, ve městě při nastupování do autobusu, na jezdících schodech nebo i při nájezdu na blbý obrubník 😉

daisyjane
29. čer 2015

@verunka_korunka Ahoj. Já mám Jané Slalom Pro. Je to tříkolka s ruční (kotoučovou) brzdou na předním kole, dělaná právě třeba na brusle. Má velká kola, takže do terénu super, na brusle super. Četla jsem článek, že když už tříkolku, tak právě nějakou kvalitní a stabilní. V našem případě jsem opravdu spokojená a věřím, že když se tříkolka dobře udělá, tak nemusí být horší než čtyřkolka. To se právě projeví pouze u těch levnějších kočárů, že 4kolka toho víc ustojí, ale u 3 kol je to hrkátko. Já jsem spokojená, že kočár uřídím jednou rukou, když je zmiňovaný sníh, tak přední kolečko zaaretuju a je to.

hojda
29. čer 2015

@daisyjane To že má kočárek přední brzdu neznamená, že je určený na brusle. Žádný s těch klasických kočárků není bezpečný při bruslení.