Zdravím všechny maminky a ráda bych Vás zkušenější požádala o radu. V současné době čekáme miminko a už si nevím rady s kočárkem. V obchodech jich mají hodně,ale nakonec sám prodavač řekl,že před x lety byly kočárky praktické pro mimi i maminu,ale bohužel se moc už nevyrábí, spíše pro parádu. V obchodě jediné mi poradil Inglesinu na začátek a poté X lander X move, nic jiného lepšího prý není. Ráda bych kočárek zřejmě napřed hluboký odpružený na prvních pár měsíců (kvůli zádíčkům) než miminko bude samo sedět, ale poté se mi z toho nelíbí sporťák. Takže uvažuji nad koupí praktického sportovního kočárku,který bych používala napřed spodek na autosedačku od začátku kvůli lékaři atd., a až bude mimi sedět, tak jako sporťák. A teď tak nějak shrnu požadavky - od hlubokého - velká prostorná korba, houpací, aby se s ním dalo jezdit i na poli, sníh atd., a sporťák - nasadit autosedačka, otočit sedačku po i proti směru jízdy (nebo přehazovací rukojeť, ale to už se asi nedělá, kdysi to měl Danny sport), vhodný do terénu (les, polní cesta,sníh),aby se dal položit do lehu, prostorný i pro dvouleté dítě se zimním fusakem, odpružená kola,aby se dítě nevydrncalo až se pojede např. po lese atd. A trojkolku nechceme. Děkuji moc za rady a mějte se moc fajn 🙂
Hlubokou taky nevím ale sportak poradím Concord Wanderer- nový Camino. Ja s ním byla maximálně spokojená, dvouleté dítě ve fusaku v něm na mista ještě hromadu. Pokud nepočítám klasiku Roan, nebo Inglesinu, je to asi nejlepe odpruzeny kočár co znám 🙂
ja mam hoodne odpruzeny a velky tako acoustic, ale nepouzivam ho, nevyhovuji mi ta pevna kola a je docela tezky, kdyz s nim jdu do kopce se namakam :D
Koukněte na Hartan, je do terénu a dělají i prehazovatelnou rukojeť. Velká výhoda je, že sporťák jde do úplného lehu, to většina kočárku nemá...
@jezinka99 Přehazovatelnou rukojeť má tento:http://www.hartan.de/cz/kinderwagen.php?modell=topline-s
když chcete na miminko, je možnost korba nebo vložná taška, ta je asi o něco větší, než korbička...
Take prispeji svoji troskou do mlyna. Myslim, ze to mate dobre promyslene a ja po zkusenostech s prvnim bych to taky delala takto. Ten houpaci bych brala tu Inglesinu Sofiu. Do terenu ke dobra. Ale uz bych od Inglesiny nebrala dvojkombinaci- je strasne tezka. A sportaky pry taky nic moc. Ten X lander neni zadny zazrak, ma hodne velky rozestup zadnich kol, neprojedete v mensich obchodech. A navic nejde do uplneho sedu.
A vyhnula bych se polskym kocarkum, ten Danny Sport je take polsky. Jsou tezke, spatne se skladaji a nekvalitni materialove.
Inglesina je sice fajn, ze houpe, ma velkou korbu, velky a pohodlny nakupni kosik atd, ale viz vyse, je fakt tezka a podle me naprd na ovladani. Ja te svoji prezdivam tank 😀 Osobne bych si koupila zvlast sportak a korbicku (kurbu klido z bazaru, neni preci jen na tak dloujo..) Vim ale, ze to je pak financne narocnejsi.
Za me skvele ovladatelny i jednou rukou roan marita, velka korba, houpavy. Byla jsem.s nim velmi spokojena. Do tohoto kocaru se vlezl i 30 let stary fusak i s ditetem a jeste mela dost mista. Jakmile dcera zacala sedet, koupili jsme sportak.
My mame teda bugaboo ale ten neni odpruzeny takže pro vas nee. Ale napadá me Britax go . Nemusíte řešit dva kočárky . Ma dobrou korbu , je krasne odpruzeny, sportak je podle me top , da se otočit na obe strany , Kosík super dostupný , je velice lehký takže krasne ovladatelný , složení fakt lepsi nez bugaboo , jedním tahem ho krasne složité do auta a ac ma menší kola ve předu tak co vim terén zvládá krasne . Kamarádka s nim drandila po horách . A hlavne je to držák.
Souhlasim s leki, ze Inglesina je yrochu takovy tank. Ale kdyz ma clovek jen tu hlubokou korbu pro mimi do 8 mesicu, tak se to da, dite je lehke. Zalezi, kde zakladatelka bydli. Me se naramne osvedcila na malem meste s rozbitymi chodniky, kdyz jsem tahla nakup domu. Taky je uzka a projede uzsimi dvermi/ulickami. Pak jsem mela jeste
jeste sportovni Inglesinu Magnum a s tou uz jsem spokojena nebyla. Moc tezka, spatne ovladani. Ale porad lepsi nez.nejake Takko.
děkuji Vám všem moc za příspěvky a rady 🙂
Také to pořád řeším stejný problém... A zatím to vypadá na roan marita(nový) na vesnici ... A Britax Affinity (od známých) do auta/do města a následně jako sporťák... Ten Britax má i kojeneckou vložku tak, že bejby může jezdit od narození v tom ...
Řekla bych že výběr kočárku je individuální, každému se líbí jiný typ kočárku a jeho funkce. Já třeba potřebují nějaký odpružený, protože rodiče bydlí na vesnici na samotě u lesa, kde je kamenitá a hlavně šílené hrbolatá cesta, kde by prcek asi nikdy neusnul 😀 můj favorit je tento, 3.kombinace, dostupný ve třech barvach i cenově dostupný do 13tis. Čekám první dítě, nemam zkušenost s kočárky, možná v praxi změním názor 😉 .. mají i super video, co vše sním jde dělat
https://www.youtube.com/watch?v=0KumP8KW0b0Všechno, co požaduješ od kočárku, ten náš má. Je bezvadný, už jezdíme 17 měsíců, takže musím říct, že lepší jsem nikdy nevozila. A jsem babička, takže už jsem jich vozila hodně.🙂 Má ale jednu nevýhodu - je drahý. Je to Gesslein F 6, nechali jsme si ho udělat na přání, se všemi doplňky, autosedačkou, fusakem, náhradními koly, zimním rukávníkem, taškou.... vychytaný je neuvěřitelně. Ale drahý jak prase. 🙂
@neria55 je to obyčejný polák, houpat bude až tak po roce používání až strhnete ty dve malé pruzinky na zadních kolech kterým říkají skvělé odpruzeni. Hluboká bude fajn a budete určitě spokojená, pokud po 3m nezacnete řešit vrzani nebo osmičku na některém kole. Pořádná sranda přijde az tak po 14m kdy zjistíte že sportak je malý, neskladny a těžký.
Tento kočárek nemám, je to zase nějaká rychlokvaska z polska, jaká se objeví každý rok, ideálně se značka zaregistruje v cizině aby se kočár mohl vydavat za anglický- Venicci, nebo švýcarský- Anex. Když se ale kouknete na konstrukci, je to vlastně všechno jesno a to samé.
@sarad Britax go a britax go big, jsou jedny z nejlepších kočárků na trhu, opravdu hodně top. S ním chybu neudělaš
musím ti pochválit tvé rozhodnutí pořídit si hluboký houpací🙂 ale záleží taky ještě v jaké cenové relaci se pohybuješ. Pokud tě netrápí úplně každá koruna, tak ta inglesina je moc pěkná a nebo potom Gesslein - ten s vyměnitelnou přední nápravou (tuším F6) . Taky Bebécar je krásný. Pokud půjdeme do těch levnějších - už tady zmiňovaný Roan marita je super - sama ho mám, ale kdybych dneska vybírala znovu, asi bych šla spíš do novější verze - Roan Emma - má pár praktických vychytávek navíc. Jinak to že jsou tyhle houpací kočárky tanky - jako ano - na nějaké nošení do schodů, nebo ježdění MHD to není, ale jinak při běžné jízdě - co jsem takhle měla možnost vyzkoušet u kamarádek různé jiné modernější kočárky, tak mi žádný jiný nepřišel o tak moc lépe ovladatelný v terénu. jo. v obchodním centru to je asi jiné... Ale u hlubokého kočárku je možná i lepší když to tak trochu tank je. Do sněhu obzvlášť. A potom když mimčo povyroste - sedí, začíná chodit, tak pak je asi opravdu lepší, přejít k něčemu lehčímu s otočnými koly - ono vodit dítě za ruku a zároveň jednou rukou manérvovat kočárek s pevnými koly je celkem náročné😀 Zkrátka ideální trojkombinace která by byla dokonalá v hluboké i sportovní verzi podle mě neexistuje. Podle mě je lepší mít dva různé kočárky🙂
Houpací hluboká korba je z jiného soudku, ale sporťák můžu doporučit Gesslein F6(F10). kola odpružená, polohování do úplného lehu, ložná plocha má 100 cm a jde ještě natáhnout nožné opěrka. Měla jsem ho pro sina jako trojkombinaci s vložnou taškou - taky velká, a vejde se mi do něj ještě teď ve dvou letech a to není žádný drobeček (skoro 90 cm a 15 kg). Autosedačka jde taky nasadit a sezení jde po i proti směru jízdy a i rukojeť je přehazovací - šikovné, když fouká vítr, aby se nehejbalo s dítětem. Gesslein splnil všechny moje požadavky a po skoro dvou letech používání je jako novej 🙂