Ahoj,
jsem úplně zoufalá s výběrem kočárku, proto Vás žádám o jakoukoliv radu....takže:
Termín porodu mám na konci listopadu, potřebuji tudíž kočárek do kterého se dá pohodlně dát fusak, proto bude lepší vetší korbička.
Bydlíme na vesnici a s kočárkem budu spíš jezdit do terénu, tak potřebuji aby byl lehký, dobře se ovládal ale hlavně aby to taky vydržel a po chvíli se nerozvyklal 🙂
Ještě před týdnem jsem byla rozhodnutá pro Dorjan nebo camarelo, ale pro přečtení různých recenzí jsem zjistila, že polský kočárek toho moc nevydrží. Rozhodla jsem se že si raději vyberu nějaký po jednom dítěti ale kvalitnější třeba německý nebo i jakýkoliv jiný, hlavně kvalitní.
Tímto, nechci zatracovat polské kočárky, budu ráda i za postřehy o opaku🙂
Prosím poraďte mi, budu moc moc ráda...🙂
Děkuji
@monikaaa123 já měla na obě děti polský Baby Merc, klasický nafukovací kola, podvozek na řemínkách, dítko se tam vleže ve fusaku vešlo dobře do roka a projel všechno. Nezmar.
Měla jsem Cam Cortina Xtris Evo a byla spokojená. Trojkolka, vana pevná celoplast, vyšší rukojeť pro vyšší lidi (muž má 193cm), do terénu super, kola nenafukovací, ale to jsem chtěla. Všechny části otáčecí po i proti směru jízdy, Terénu jsme vyjezdili dost, jsme malé město a kolem lesy, louky, ale do města v pohodě... Měla jsem na obě děti a fajn.
@monikaaa123 Já měla polský Roan...zvládl vše - závěje, polňačku, stavbu...neměnila bych. Do města a auta ale není úplně ideální, protože je poměrně velký a těžký.
@monikaaa123 ja mela stejne pozadavky a na radu kamaradky jsem koupila v bazaru inglesina magnum
@monikaaa123 měla jsem podobný požadavky, nakonec jsem se rozhodla pro polskej Firkon. Jezdim s nim od února cestou necestou, začal trochu vrzat a mám pocit, že mu šmajdá pravý zadní kolečko. Ale zase na druhou stranu je docela skladnej do auta. Korbičku má spíš větší, ale zas má celkem nízkej podvozek, což nemusí vyhovovat vyšším postavám při vyndávání a ukládání mimina. Ale poměr cena/výkon hodnotim zatím uspokojivě, uvidim, až začnu používat sporťák, ten mi přijde celkem velkej a těžkej. Jo a vyhovuje mi, že tenhle Firkon byl v kombinaci i s vajíčkem do auta, takže mi jeden podvozek pasuje na všechny tři komponenty.
Na starší děti jsem měla polský dorjan a nemůžu si stěžovat 🙂. Odvozil mé dvě děti, sousedky děti a byl to tank, co projel všude 😀
Tak to vidím na klasický kočáek typu inglesina, nebo ten Roan, pokud ti tedy nevadí ty pevná kola. Já měla kočárka dva, jeden trojkolka a jeden čtyřkolka s pevnými koly a každý měl svou výhodu na nevýhodu. Trojkoka úžasná na manipulaci, dalo se řídit jednou rukou a druhou třeba držet dítě, ale ve sněhu se s ním jezdí špatně, má tři kola jako odpor. Ta čtyřkolka se musí při každém zatočení nadzvednout a to jednou rukou opravdu nezvládneš, takže při každém zatočení pořádně zabrat, to jsem s tříkolkou vůbec neznala. Ale ve sněhu projel lépe ten. U nás tedy vyhrála Teutonia (německý kočárek, nebála bych se ani bazarového, mají na ně záruku 3 roky a opravdu něco vydrží), a co mohu tedy říct, že potahy i po letech vypadají jako nové. Při druhém dítěti se mě všichni ptali, jestli máme nový kočárek.
já mám úplně stejné požadavky a vybraný máme Gesslein. Polský kočár jsem nechtěla, u kamarádek vidím, že se vše rozvyklá, jsou fajn tak do města na vycházky po chodníkách.
Teutonia Spirit S3 projede vsechno, mame ji jako druhy kocar do terenu a je super 🙂 @petrasipkova1 a ktery mate vybrany? My mame F4, do mesta super, ale terenni moc neni, urcite lepsi F6, ale zase se hur sklada ... jinak asi dobry vyber, vsichni je chvali, jen ten nas se nejak nepovedl, jestli muzu poradit, nebrat potah jakoby s dzinovou strukturou, strasne šisuje :(
cam cortina - trojkolka, ale já si na ovládání nemůžu stěžovat, ani ve sněhu, na poli, kdekoliv
Jané slalom je skvělý a vydrží toho opravdu hodně. 🙂
@petrusew jane slalom pro není vůbec vhodný do terénu, měla jsem ho a musela jsem prodat.
Děkuji Vám všem moc za názory....jsem alespoň zase o něco chytřejší 🙂
@marketkab díky za rady, mám vybraný tento http://www.gessleincz.cz/cz/produkty-gesslein/k... béžový potah
Ta Teutonia Spirit S3 jak moc je stabilní v terénu? ty trojkolky se mi moc nezamlouvají, máme tady v okolí jen polní cesty, louky .... Doufám, že náš výběr bude dobrý a nebudeme litovat, přece jen je ta investice trochu větší ,,, 😉
@petrasipkova1 teutonia je tank, ikdyz ma jen tri kola, ma masivni konstrukci a stabilni je krasne, my s ni vymetame prave polnacky a lesni cesty a nema problem. Dela se i ctyrkola varianta (myslim, ze se jmenuje Mistral), tak kdyztak jukni ... F10 ani neznam, ale urcite vypada do terenu lip nez nase F4, jo a myslim, ze presne tenhle potah ma znama a je spokojena 🙂
Sice ještě mimčo nemáme, ale u kamarádek co mají tak hodně z nich mají kočárek MAKED LUCKY a pokud se nám to povede tak o něm uvažujeme též. Má hlubokou korbičku, vajíčko je prostorné, cena je dobrá a má dobré konstrukční vlastnosti a může se s ním dělat snad cokoliv, vydrží opravdu hodně 🙂
U nás jednoznačně Inglesina Magnum - prostorná korbička, odolný, houpací, dobře ovladatelný, vydržel s námi neskutečné terény v létě i ve sněhu. Spíš teď přemýšlíme, jestli pro větší dítko nepořídit nějaký sporťák se stejnými parametry - ale jaký vybrat...
Ahoj ženy. Už jsem pročetla skoro celé fórum ohledně kočárku, ale jde mi z toho hlava kolem, až je mi úzko. Takový široký výběr! Prosím, pomozte...! Na přelomu března dubna čekáme první miminko, bydlíme na vesnici ve Středočeském kraji a hledám kočárek. Budu s ním chodit po vesnici, ale i po polních cestách, občas lesem. Počítám s tím, že by měl mít odpružení a nafukovací kola. Budu ho denně tahat cca do 6 schodů. Jezdit MHD nebudu. Na cesty za doktorem, na nákupy či výlety budeme jezdit autem, takže bude potřeba i autosedačka. V zimě by měl zvládnout jezdit ve sněhu (i když u nás moc sníh nebude, tak 2x do měsíce jezdím na hory za babičkama), ale to už bude prckovi cca 9-10měs. a bude už asi ve sporťáku. Otázka je, jestli mám koupit x-kombinaci a konkrétně kterou, nebo zvlášť hluboký kočár a pak pořádný sporťák (a samozřejmě které by připadly v úvahu). Měl by mít sundavací pratelný potah a nastavitelnou výšku madla. Cenový strop 12-13tis. Za věnovaný čas vám děkuji.
Já mám jané slaloma a perfektní, terén, město, cestování....mám ho pro druhého prcka schovaný🙂