Maminky prosím jak jste spokojeny se svými kočárky, čekáme první miminko a chtěla bych dvojkombinaci, protože vajíčko máme darem. Kočár by měl být do 5000,-, protože mi příjde zbytečný dávat víc. Chci ho na vesnici a uvažuji spíš aby měl všechny kola stejná a né přední kola zatáčecí! Poradíte prosím?????
Ted jsem si vsimla ceny,tak tenhle stal 13tis.
Právě to už je moc! 😔
@ppjd ahoj obavam se ze v teto cenove kategorii to bude asi nutne z druhe ruky ☹ pevny podvozek chvalim-mam tez mame vlastne klasiku a parada a to bydlim ve meste. Dobre je se i divat na ovladani kolikrat je kocar postaven tak ze se na pevnem odvozku spatne ovlada a pusobi tezce (velky rozchod kol celkove siroky) pusobi pak hodne tezce chce se to take mrknout na madlo je to sice volovina ale mela jsem moznost vyzkouset jeden z klasickych kocaru a mel takove plastove madlo bylo uzke neprijemne do ruky ... Ja mam taco acoustic ovsem to je v jine cenove relaci ale da se dvoj i trojkombinace sehnat z druhe ruky za pekne penize ;) kdy mate termin? Ono to chce vybirat i podle toho jak je velka hluboka korba mame 87 delku a to je jedna z nejvetsich musela jsem jiz zavest sportak mala se v pul roce tam uz nevesla 🙂
Termín mám až 11.6.2017 tak mám čas ještě vybírat!
@ppjd tak to bude s prckem vypadat obdobne jak s nama (mala je srpnova) a s fusakem uz to bylo moc na tesno nastesti jde sportak uplne polozit. K tem zaaretovatelnym koleckam prednim - je to na prd byla jsem nedavno s kamaradkou v parku a ma takovy kocar s otocnyma kolama a co krok to musela okopavat predni kola neb to bylo zaseknute - nacpal se tam snih a led :( ... Pokud to budete mit na vesnici tak urcite velka a pevna 🙂
Za tuto cenu leda tak bazarovy...
Ahojky, ja jsem dala na radu zkusenejsich kamaradek a koupila z druhe ruky. Nejprve jsem si stanovila parametry, pak hledala nejlepsi v dane kategorii a kdyz jsem mela typ kocarku (puvodni cena 25 000), tak jsem hledala po bazarech a sehnala za tech 5000, vypada jako novej.
Takze za me doporucuju radsi kvalitni a ojetej, nez novej pazdrat.
Typ ti ale neporadim, ja mela jine pozadavky ohledne tech parametru
@lucyp13 to ano ale zrovna ted je treba jeden pekny na aukru ;) dvojkombinace za 5500 ...nekdo hodl nema na novy ja si treba mohla poridit novy kocar jen pro to ze vse jsem mela podedene a to vcetne postylek 🙂 nakonec jsem kocar dostala od mamky za statnice ... 🙂 a nasetrene penize jsme investovali do autosedacky 🙂
Já měla vybraný tento 🙂 Wiejar, ale narodily se nám dvojčátka, takže jsme ho nekupovali 🙂
Jinak pokud chceš levnější kočárek, tak se koukej po bazárcích, já jsem měla štěstí a co jsem si vybrala kočárek tak obchodní cena kolem 40 000 základní verze a na bazárku jsem ho našla téměř nepoužívaný za 10 000 🙂
Takže proč toho nevyužít 😉
Doporučuju zajít někam do baby centra nebo prodejny s kočárky a vyzkoušet si, jaký bude nejvíc vyhovovat. Já nakonec vybrala tam úplně jiný, než jaký jsem původně chtěla. Např. jsem věděla, že budu první měsíce tahat korbičku do druhého patra, tak jsem chodila a zkoušela, který bude mít nejlehčí korbičku a zároveň bude skladný do auta. Pak můžete objednat i přes internet bazarový.
My mame ted bugaboo což je teda úplne jina cenová kategorie . Ale nedám na nej dopustit . Ale co vim tak jak uz bylo řečeno je lepsi koupit bazarovy a kvalitni nez novy a nejaky šunt co bude mít 150kg . Mrkněte na britax . To jsou velmi kvalitni kočárky a myslim ze se daji sehnat fakt za dobrou cenu z druhe ruky . Na FB je u skupinka kde děvčata prodávají kočárky ve velice hezkých stavech.
Já mám Jedo Fyn 4DS, do terénu s nafukovacíma kolama (přední otočná, dají se zaaretovat na pevno a drží to, případně prodávají verzi Barantina - 4 kola stejně velká, neotočná, ale nemám zkušenost). Je dostatečně prostorný, trojkombinaci jsme na bazaru koupili za 5tis (nová stojí tuším 15tis) a používáme denně už druhým rokem (v servisu jsme nebyli a moc se s ním necrcáme. Jediné, co se zatím pokazilo byla nafukovací kola.
Výhody:
- velká korba, velká sportovní verze, celkem dobré vajíčko (jinou sedačku nemám ozkoušenou) - vše se dá točit po i proti směru jízdy
- nastavitelné (resp. i sklopitelné madlo)
- nafukovací kola a odpružení
- brzda uprostřed se nám za celou dobu nepokazila, jde trochu ztuha (od výroby), ale funguje
- veeeelký košík pod kočárek, který unese nákup pro celou rodinu
Nevýhody
- těžký (ale do terénu je to k nezaplacení)
- hůř skladný, resp. skládá se dobře, ale v autě zabere dost místa
- nafukovací kola 🙂 (když píchneš, je z něj neovladatelné monstrum, nedávno jsem píchla obě zadní kola najednou a nadávala jsem, až se i dítě červenalo 🙂 - takže je potřeba jednou za čas vyměnit duše a asi i plášť, navíc kola se nafukují pumpičkou s autoventilkem (což je trochu opruz, ale dá se)
- u sportovní verze je nepoužitelný nánožník - u verzí po roce 2012 už ho prý vylepšili, ale u té mé se tam vůbec nedá nandat a také madlo před dítě je takové horší a hůř se s ním manipuluje, ale to jsou celkem drobnosti
Také prý u novějších verzí má hluboká korba a sporťák vlastní stříšku, já mám jednu na obojí a taky to jde.
Po mém extempore s propíchnutými pneu jsem 2 dny řešila, jaký jiný kočárek (abych uvozila dvouleťáka a nemusela kupovat nový pro novorozence), byla jsem se podívat i v jedné prodejně a usoudila jsem, že bych neměnila. 🙂 Takže kdybys měla možnost koupit bazarový, doporučuju (i přes uvedené mouchy).
Ahoj, kočárek viz foto výše je téměř totéž co jsem měla já a neměnila bych za nic. Nafukovací kola zvládla terén všude,hlavně v zimě na sněhu k nezaplacení!Plus byl teda houpací. Maminky s kolečkama co se jim vpředu giglaly se dřely jako blázni, já jela jak nic, bydlím na maloměstě, kopcovitý terén,vím o čem mluvím. Sporťák bazarový za 800.-stejný styl koleček mám doteď. Stabilní s děckem i s nákupem vyjedu kamkoliv🙂 Bazarový kočárek za mě klidně, sama jsem svůj hluboký prodávala a vypadal jako nový,kupující jásala🙂 Po jednom dítěti na něm fakt nemůže téměř nic být, jen kosmetické věci. Stačí jen najít tu, která prodá za rozumnou(né pořizovací ) cenu🙂 tak šťastnou ruku. Jo hluboký jsem měla Adamex, sporťák potom dost starší Hartan, oba byly fakt dobré.
Děkuji za infa. Přemýšlím,že půjdu cestou bazaru.
@ppjd Za mě doporučuju Firkon. Ano, je to polák, je trochu těžší, ale mně Verano slouží už 4. rokem pro druhé dítě a jsem úplně spokojená. Tento model se nyní prodává od 5300,- (nebo za 5999,- Kč na Batolátku). Mají i jiné typy podvozků, ale i tento v pohodě jezdí po lesních cestách. Koukni a uvidíš, jestli by splňoval tvoje představy. Pořád je to nový kočár v záruce.
Měla jsem bazarovou inglesinu Sofii a za mě top!
ke kočárku firkon - má ho kamarádka - on vypadá pěkně, ale po necelém roce používání rezaví a to celkem dost má bílou konstrukci a je to dost vidět ...
Já mám bazarový firkon a je super, velká korba, projede všechno. U našich mám Takko s velkýma nezatacecima kolama a tak dobře jako s firkon se s ním teda nejezdí
@ppjd taky bydlíme na vesnici a každý den, co zajedu do našeho supermarketu jsem vděčná za přední otočná kolečka🙂 ale to je názor za mě🙂 jinak zpětně - když jsem vybírala kočár já, tak jsem řešila hlavně váhu hlubokého kočáru a vůbec mě nenapadlo řešit sporťák (bydlíme na kopci na konci vesnice) a vlastnosti sporťáku, proto jsem byla hodně překvapená, když jsme sporťák nasadili, že je sice perfektně otočný po i proti směru jízdy, ale proti směru jízdy položený do lehu (změnilo se hodně těžiště kočáru), je naprosto neovladatelný, do zatáček jsem se musela zapírat jak kdybych jela s plně naloženým nákupním košem v obchodě....hrůza. Těžký jako prase, už v půlroce malé jsem byla zafuněná jako blázen při každé cestě domů....na cestování autem (mám sedana) ještě horší - sporťák se nevlezl do kufru, takže 1 místo vzadu zabrala malá a 2 místa vedle ní kočár....děs běs - já už bych znova do kombinovaného kočáru nešla. U hlubokého berte v potaz určitě velikost korby (naší malé byla hluboká malá už ve 3 měsících - pohodlně se tam už prostě nevyspala) a za mě bych se přimlouvala za odpružení - myslela jsem, že nevadí, když není a byl to strašný kostitřas....
@bekyc prisím a jaký kočárek nakonec máš? já bych také chtěla lehce složitelný a skladný.
@majka20201 Mám Moon Tregg, sice lehoučký (asi nejlehčí, co tam měli) dobře se skládá, ale není zas tak bytelný. Asi bych ho znova nekoupila. Ještě mi tam doporučovali Mutsy Igo, zkuste se podívat...
@bekyc děkuji 🙂
Ted mě zaujali kočárky Tako dalga nebo něco v tomto stylu ale taky pořád nevím. Máte s němi nějaké zkušenosti holky?
Ja mam Dorjan a predni otaceci kola jdou dat na pevno,je to trojkombinace a jsem zatim spokojena, pouz. ho tri mesice.