Ahoj maminky,
chci poprosit o radu ohledně výběru kočárku. Mám přesnou představu a to je možná ten problém 😀 . Vím, že z pár požadavků budu muset ustoupit, ale pro jistotu napíšu všechny, třeba mi něco doporučíte 🙂 .
- nejlépe trojkombinace
- čtyřkolka
- musí být do terénu (odpružená nafukovací kola kola, alespoň zadní)
- ocenila bych lehčí konstrukci
- otočná přední kola s možností aretace
- možnost změny směru jízdy
- polohovatelná rukojeť
Díky moc za tipy!
my kupovali JEDO kočárek má strašně velký výběr a spoustu možností a variancí jak každý potřebuje. kočárek je lehký pružný a cenová relace je taky přijatelná hlavně značka JEDO má nejlepší recenze a manžel ani jinou značku kočárku nechtěl 🙂
Na oba kluky jsem mela Jedo a byla jsem moc spokojena. Mela jsem podobne, ne-li stejne pozadavky. Ma taky prostornou korbicku. Souhlasim, ze je pruzny, ale uplne nejlehci neni... hlavne sportak je maly tank a manzel ho uz napotreti odmitnul pouzivat 😀 Mame ted nachystany Hauck Lacrosse, ale ten nema nafukovaci kola. Nicmene jsem naznala, ze tentokrat uz nebudou potreba. Jinak ale proti JEDO nemuzu rict nic spatneho, fakt nam dobre poslouzil.
i já to řeším, a mám v podstatě stejné požadavky jako ty 😀 mám tři favority - bebecar stylo at el, gesslein f10 - má dvoje kolečka - do terénu všechny čtyři nafukovací velký, do města a podobně se dají přední vyměnit za malá, otočná, a potom teutonia... ani jeden z nich nepatří do levné kategorie... komplet i se sedačkou cca 23-25 tis ☹
a jaka by mela byt cena? tento parametr nezaznel
Mockrát děkuju za vaše reakce!
S cenou bych se chtěla vejít do 10 000 a to klidně i za kočárek z druhé ruky, když bude kvalitní a bude odpovídat mým představám.
Zatím jsou ve hře Jedo Fyn a Mutsy Transporter.
Teď jsem ale narazila na Bexa B4x. Má všechno, co bych si přála, ale je mi podezřelá nízká cena 😕 . Našla jsem na něj jen pár recenzí (vesměs kladných). Máte s ním někdo zkušenosti? Ráda bych aby mi odvozil i druhé dítě...
Mám kočárek Gesslein M6 a jsem moc spokojená. Mrkni se ještě na ten. Je to obdoba Teutonie. Ta je ale mnohem dražší.
Přeji šťastnou ruku při výběru! 😉
Materiál kočárku je termoregulační, v zimě hřeje, v létě izoluje od horka.
Sportovní verzi můžeš používat jako hluboký kočár (s předělanou vložnou taškou na fusak v zimě), protože opěradlo lze dát do úplné polohy vleže.
Boudička se dá (při nepříznivém počasí) překlopit skoro až ke korbičce.
Kvalitní materiál, kočár je pevný.
Možnost přehodit rukojeť a spousta jiných vychytávek.
Mínusem může být váha kočárku. Zdá se mi celkem těžký. Ale je zde možnost kočárek rozložit na korbu a podvozek, takže to bych také neviděla jako problém... 😉
patron F4 🙂 - český, šikovný, dobře řešený, velký košík, super do terénu, odpružená kola, dá se změnit směr jízdy u hluboké korbičky i sporťáku, trojkombinace, polohovatelná rukojeť, kolečka jsme zvolili všechna 4 pevná protože u modelu, kde byly přední dvě otočné - je větší míra reklamací (ale to je u všech značek - je to hold cena za kompromis). Jen je vyšší pořizovací cena (myslím za komplet - včetně 2 letních a zimního nánožníku, pláštěnky, síťky, rukávníku, slunečníku, přebalovací taška apod.) Dávali jsme za komplet přes 18tis, ale nelitujeme 🙂. Jedinou nevýhodou je, že ho nenajdete na internetu k prodeji starší, třeba po jednom dítku. Prodává se max.ten typ s vložnou taškou, ten ale není tak fajn 🙂 Všechny maminky co znám a mají tento kočárek, tak si ho nechávají do foroty 🙂 nebo ho nechají v rodině. Kdybyste chtěla foto kompletu tak napište 🙂 Máme našeho miláčka nafoceného 🙂
Firkon Balance, můj druhý Firkon a je super. Teď jsem s ním jezdila na horách ve sněhu a bez problémů.
Jo a cena je za dvojkombinaci 7900,- můžeš mít i troj, ale mají i adaptéry na maxi-cosi a cybex vajíčko.
@teresak Jedo Fyn jsem mela u prvniho synka, jako uplne prvni kocarek a hluboky byl dobry, ale sportak teda nic moc, ten jsme ani nevyuzili a hned ho prodali, neforemny, pro me dost skaredy, jakoby to bylo konstruovany jako hluboky a pak k nemu nejak splacali sportak, ten bych fakt uz nikdy nebrala ;(
Tak já mám úplně stejné požadavky, + ruční brzdu, no a to už je problém 😒
Mutsy Transporter je skvělá volba. Na něj nedám dopustit a stále oba vzpomínáme. 😉
Teutonia 😉 Akorát že není nejlevnější. My koupili zvlášť autosedačku Maxi Cosi. Jinak myslím, že požadavky splňuje, co uvádíte. Držím palce s výběrem! Já jsem byla ráda, že jsme ho brzy koupili a měli to z krku, protože myslím, že je důležité mít dobrý kočárek, člověk s ním jezdí téměř denně, všude ho tahá, i převáží v autě.
Jinak v Babyrenka v Liberci mívají akce.