Jaký kočárek pro dvojčata od narození?

coreprincess
11. pro 2017

Holky doporučíte mi nějaký kočárek pro dvojičata? Chtěla jsem Gmini ale ten se asi ani pro dvojičátka nedělá.
Doporučíte mi něco skladného, od narození, za dobrou cenu. Jak je to pro dvojičátka tak v tom mám guláš😨

margarithka
11. pro 2017

Easywalker duo. Skladacka, ale spokojenost. Moznost priklapnout autosedacky, takze nemusite vozit vzdycky korbicky. Bez problemu jsem uvozila jednou rukou a i s nim chodila behat. Pani prede mnou s nim jezdivala na bruslich.

gnozka
11. pro 2017

Kamarádka mela bugaboo donkey . Je to investice ale podle me nejlépsi kočár pro dvojčata .

bubinko1506
11. pro 2017

Bumbleride indie twin alebo baby jogger city select. Z vlastnej skusenosti - ak byvas v panelaku s vytahom, tak si premeraj vytah - podla rozmerov uvidis, ci mozes mat kocik vedla seba alebo tandem

linee
11. pro 2017

@coreprincess kamaradka ma take easywalker duo a nejlepsi i na skladani do auta.

olga_
11. pro 2017

@coreprincess Přidej se k nám do skupinky dvojek, právě se to tam řeší 😉
https://www.modrykonik.cz/group/4190/

babanci
12. pro 2017

Co znám lidi s dvojčaty, tak všichni mají TFK. A jsou spokojení.

nada3
12. pro 2017

@coreprincess Zdravim. My meli prvne Easywalker-korbicky v pohode, vajicka jsme neresili, nosili jsme deti v rukach. Az potom u sportaku byla hlavni nevyhoda, ze nejdou polohovat nohy a slozite nastavovani polohovani korbicek ( na zipy). Tak jsme koupili TFK, kde je polohovani korbicek prezkou, uplne jednoduche a polohovani nohou. Zase naopak je brzda na drzadle, kterou jednou rukou nezabrzdis, u Easyw je klasicka nozni. Skladnost jsem neresila. Za me byl lepsi TFK, az na tu brzdu.

coreprincess
autor
13. pro 2017

No holky a když nemáme auto, budu cestovat někdy k našim vlakem a do města dost často busem. Tak aby se to jednoduše skládalo případně a projelo dveřma :D A Měli jste kočárek nový nebo z druhé ruky? Já počítala s jedním mimčem a pro dvojičátka docela palba za ty kočárky :D

nada3
13. pro 2017

My meli oba z bazaru, v dojezdove vzdalenosti, abysme si mohli kocarek prohlednout a vyzkouset.
To skladani delal vzdy muz, urcite je snadnejsi sportak, ktery se slozi cely, zatimco korbicky se musi oddelat.

versatilka
13. pro 2017

Za mě EasyWalker, nemám pro něj jedinou výtku. Kdo vozil, ten chválil, jak se s ním super manipuluje. Vejde se i do malého auta, jde lehce složit. Projede klasickými dveřmi, vlezla jsem se i do dálkového autobusu, i když to bylo hodně na těsno. Projede každý terén od městských kostek přes rozbahněnou louku až po suťové pole. Po dvou letech byl prakticky jako nový, látka stále krásná, a že jsem se s ním najezdila. Jednoduše jdou taky nacvaknout autosedačky, takže není potřeba vždy tahat korby. Nejsem žádná silná žena, spíš malé párátko a přesto mi nedělalo problém kočár vozit do kopců nebo přidržovat z nich, a to jsem původně z toho důvodu chtěla TFK s ruční brzdou. Nebyla potřeba a nožní na zabrzdění mi vyhovovala víc než plastová páčka. Párkrát jsem vezla Dorjan, těžký tank a to TFK taky a na manipulaci mi přišlo horší, nejelo a neotáčelo se tak hladce. Bugaboo má výhodu, že jde smrsknout na jednokočár pro další dítě, ale víc výhod už nevidím. Cena šílená a je to pro mě spíš módní doplněk. Přijde mi takové vachrlaté a pro vyšší postavu nevozitelné.
Přeji dobrou volbu a určitě doporučuji dojet kočárky vyzkoušet. Uvidíte, co sedne vám. Super je prodejna v Kolíně, tam mají pro dvojčecí kočárky vyhrazené celé patro, obchod Daniela.

nada3
13. pro 2017

A jeste me napada, ze u TFK jdou zaaretovat predni kolecka, u Easyw ne. To jsme vyuzili hlavne v lete na zahrade na pojizdeni, decka se udrndali a nechali spat. Je mozna fakt, ze s Easyw bylo jezdeni snazsi, jak pise @versatilka. Kazdy ma vyhody a nevyhody. Ale urcite neni nutne kupovat novy kocarek.

versatilka
13. pro 2017

@nada3 Easy taky umí aretaci předních kol 🙂

nada3
13. pro 2017

@versatilka aha, tak my jsme meli asi starsi model

coreprincess
autor
13. pro 2017

@versatilka tak to velice dekuji za podrobnou radu. Rodiče bydlí v okrese Kolín takže až u nich budu tak tam určí sjedeme na kočárky mrknout. Tady v Olomouci v obchodech dost bída a 30 tis a víc za kočár fakt nedám 😂 ja chtěla gmini ale dvojicatka mi to nějak překazila nedělá se na ne 😂

coreprincess
autor
13. pro 2017

A hlavně starší synek byl v kocare téměř rok.. pak jsme prodávali a kupovali jsem jednoduchý sportak od espiro magic. A spokojenost nejvíc..
Holky a nějaký sportak od narození s vkladacima taskama je špatná volba?

coreprincess
autor
13. pro 2017

Bugaboo bych brala ale je to vata a to za něco co budu používat třeba dva roky teda nedám 😹

gnozka
13. pro 2017

@coreprincess Jj ale jestli muzu doporučit tak mrknete na skupinku na FB bugaboo mánie nebo přímo BGB donkey bazar . Da se koupit z druhe ruky v top stavu nekdy i v zaruce za hodne dobre peníze . Ceny ted šly hodne dolu . Myslim ze za mrknuti nic nedáte . Ja mam BGB pro jedno a jsem Max spokojena . Po dvouletém používání neni videt ani známka užívání . Hlavne kocarek se da za par korun servisovat v autorizovanem servise .

shine2015
13. pro 2017

@coreprincess Heled my koupily easywalker duo a za mě strašne báječný... neviděla jsem lepší kočár. Nadherne se řídil otočila se o 360' na místě skládal se snadno holky byly vedle sebe s líbilo se jim to uvedl v pohodě nákup a 1000 jiných věci .... za mě fakt super a kdo ho viděl a měl ho chvíli v ruce tak se strašne divil jak jede úplně sám....

alcar
13. pro 2017

Mam nejnovejsi letosni model Bumbleride indie twin a je super. Sklada se jako jeden kus. Od narozeni pouzivam jen sportak. Zpocatku, jak byli kluci mali, tak jsme do nej vkladali drevotriskove desky, ktere jsme si nechali urezat na miru, aby lezeli vyhradne narovno. Ted jak uz jsou vetsi, tak uz tam desky nemame a jezdi v pololehu. Kdyz jsou vzhuru a protivni, tak je dam do polosedu, at muzou koukat. Jeste jak byli uplni mrnousci, tak jsme podnozky davali do uhlu 90st. a meli udelane jakoby korbicky. Ma plno uloznych prostor, kapsicek... Jedine dve vytky - na polohovani zad je jezdec a popruh a spatne se s nimi manipuluje, kdyz tam lezi dite. A za nas teda uplne zbytecne adaptery na autosedacky, protoze kdyz se tam nainstalujou, tak je kocarek razem strasne siroky a nikde se nevejdu. Takze kdyz nekde jdeme, tak vytahujem kluky ze sedacek a prendavame do kocarku.
Jeste takove moje osobni duvody pro koupi tohoto kocarku (snad se nikdo neurazi 😉 ) - u TFK se mi nelibil ten predek (kola strasne vytrcena dopredu a celkove s tou konstrukci na pohled mohutna), u Easywalkeru taktez predni rampa strasne nevzhledna - jako pluh na snih) a Bugaboo drahy a nelibi se mi konstrukce.

malva
13. pro 2017

My jsme měli Teutonii a je to snad jediný kočárek, kde je dobře vyřešen přechod mezi korbičku a sporťákem, protože jde i jako sporťák otočit ve směru i proti směru. Narozdíl od Easywalkeru nebo Baby jogger je těžší a méně skladný, ale má polohovatelné opěrky na nohy. Měli jsme z druhé ruky.

ojo
13. pro 2017

já přihodím zkušenost s Bumbleride indie...nemám teda dvojčata, ale děti od sebe rok a vyzkoušela jsem hodně kočárku a tenhle je teda pan kočár. Vejde se všude, kde vozíčkáři, lehký, snadno složitelný, dobrá manipulace, mám jakoby ten sporťák a do toho vložné tašky, je to super, vůbec mě to u mimča nevadilo, v boudě je "šmírovací" okékno, jsem na vložnou tašku zvyklá, dítko jsem si doma vždy v pohodě nastrojila a pak dala ven do kočáru...čapla jsem to jako tašku 😀 a jde jednoduše složit na placku.
Pravda s těmi popruhy na polohování zad, neni to moc košer, ale zvykla jsem si při kleknutí podepřit ramenem opěrku a jednou rukou chytnu za konec, natáhnu a druhou už jen jedu jezdcem a jde to dobře a rychle. Pravda také je, že když jsem tam dala korbičku, tak mimčo leží jakoby trochu z kopce, ale to vůbec nepřisuzuju ke škodě, i po narození někdo dává klín pod matraci a takový sklon jaký klín to snad ani nemá...větším dítkům ve sporťáku už to neva. Lze celý svléknout a vyprat 🙂
Je to teda opravdu tereňák, bydlíme na vsi, kde je kamenitá cesta, projela jsem s ním i pole a lesní cesty a dokonce nám ho vzali i na lanovku, kam dávají kola a vytáhli na hřeben hor, takže jsme s ním odchodili i po hřebeni a dolů lesními cestami. Má také dvě madla, každá sedačka svoje.
Koupila jsem ho tady z druhé ruky za 5000kč s komplet výbavou, s vložnými taškami, fleesovými jarními fusaky (jsou super), nánožníky, které se slouží jako vrch vložné tašky nebo se dá zipem připojit k tomu co je ve sporťáku, dvě madla a pláštěnka. No nekupte to 😀

versatilka
14. pro 2017

@coreprincess prodejna v Kolíně je fakt super, zrak mi přecházel 😀 Ono EW je taky přednostně sportovní kočár, korbička je vlastně bonus. Naopak Dorjan je přednostně hluboký kočár. Takže máte pravdu, je lepší mít super sporťák (EW bez problému splňuje) než korbičky a pak sporťák na prd a kupovat nový, ale to by vás v tomhle případě nečekalo. Já jsem si třeba hrozně chtěla koupit golfky (cosatto supa dupa) neskutečně se mi líbily 😍 no, ale pak jsem je vzala do ruky, to ještě šlo, ale když jsem do nich posadila děti, tak jsem se téměř nehnula z místa, jaká to byla dřina.. Takže jsem EW vozila dva roky a žádný jiný kočár jsme nekupovali. Pak děti začaly chodit a už jsme ho nevyužili.

@gnozka mně vždy přijde podezřelé, když někdo prodává kočár už po roce třeba.. Působí to dojmem, jéé honem se ho zbavit a radši jiný 😂 ale chápu, že se najdou i maminky, co točí kočár jako ponožky, protože si nemůžou pomoct a co čtvrt roku touží po jiném 🙂 Akorát tedy v záruce, je sice hezké, ale záruka z druhé ruky je vám k ničemu. Prodejce uznává jedině prvního majitele. Záruka je nepřenosná dál. To znamená, že by problém musel řešit původní majitel a o to si nejsem jistá, zda by se mu chtělo..

gnozka
14. pro 2017

@versatilka tak u BGB Vam to řeknu jak to je 🙂 ja teda nepatřím do te skupiny . Mam BGB po jednom dítěti a ted bude i na druhe . Ale hodne maminek si to koupi protoze je to BGB přece 🙂 nooo a za mesic nebo za pul roku vyjde novy typ a oni ho proste musi mít . Za kazdou cenu . Takže ten co maji doma sotva chvili prodají a hned mažou do obchodu pro novy . Nechápu . Stejne jako nechápu ze takzvané BGB maniacky maji treba ty kočárky doma 4 . Vsechny od bugaboo po stokke. S argumentem kdyz muze mít doma manžel 3 porshe proc by ona nemohla mít svůj vozový park . Takže tak 🙂 ja beru kočár jako věc co mi ma sloužit . A BGB pro me splňuje vse co potrebuji . Je to fakt držák . A ja nepotrebuju hned novou limitku co vyjde 🙂) nikdy jsem tuhle manii nepochopila ale zase at si dela každy co chce 🙂)

versatilka
14. pro 2017

@gnozka já vím, psala jsem, že jsou maminky, co to střídají jako ponožky 😅

gnozka
14. pro 2017

@versatilka Jj tohle jsem nikdy nepochopila . Ale u BGB je to o tom ze to neni kvůli tomu ze by byl kočár spatny a maminy se ho proto zbavovaly ale protoze vyšla edice s pruhama!!!!😂

gnozka
14. pro 2017

@versatilka s tou reklamaci je to pravda ale ja sama mam zadruhé ruky a neni problem se vždy domluvit . Jsou prodejny kde vyjdou Max vstříc . Hlavne je teda neuvěřitelný ze BGB vyreklamuje snad vse !!! Což je super .