Ahoj, chtěla bych kočár, se kterým se mi budou dobře shazovat těhotenská kila pomocí jízdy na inlinech 🙂 . Máte někdo tip, jaký kočár je vhodný? Představovala bych si ruční brzdu, čtyřkolový a aby měl dostatečně vzdálené madlo od kočáru, abych při jízdě nenarážela na podvozek bruslemi. Máte někdo zkušenost, co ano nebo naopak co rozhodně ne? Jsem docela vysoká (176 cm), jestli to tedy taky hraje nějakou roli. A pokud někdo takový má, je z okolí Brna a chtěl by ho prodat, tak bych měla zájem.
Běhala jsem s Peg perego a bruslit by šlo asi taky. Chce to ale opravdu umět, nespoléhat na kočárek jako na berličky.
Kvůli tomu jsem si teď pořídila Peg Pérego GT3, trojkolka s brzdou na rukojeti. Předtím jsem měla Hoco Tornado a taky super. Nevím, jestli je nějaký čtyřkolka s ruční brzdou. Před lety jsem na ní nenarazila a teď jsem se ani nedívala.
Já měla trojkolku Jané Slalom. Pouze na brusle - jinak jsme měli jiné kočárky. Ale jak již je psáno výše - kočár není opora, ale na druhou stranu mi několikrát v plné rychlosti vlétl cizí pes pod kočárek a vždy jsem bezpečně zabrzdila. Chariot je samo nejlepší, ale cenově je to dost darda...
Jane Slalom 🙂 a v bazaru se da koupit bezvadny a vydrzi snad vse 🙂
Tak jezdit se dá s kdečím, kamarádi jezdily s CasualPlay S4, s naším Hartanem by to šlo taky. ALE - skoro žádný z těhle klasických kočárků NENÍ URČENÝ K BRUSLENÍ, bez ohledu na to, že se označují jako "sportovní" a že mají brzdičky. Bezpečný bude vozík typu Chariot, přesně jak píše @japona - nízko těžiště, konstrukce co chrání dítě při překocení a hlavně v ní lze dítě připoutat tak, aby nešlo vytrousit.
Klasický kočár, nedejbože s hlubokou korbičkou - tam fakt stačí málo, aby se převrhnul, nejde ani o to, že by to člověk neubrzdil, ale blbě najedeš na kámen, větev, obrubník a v té rychlosti se při zablokování předního kola převrácení neubráníš - z hluboký korby mládě vyletí, ve sporťáku je sice přikurtovaný, ale nabije si řádně taky, pokud se ten kočár překlopí na bok nebo dopředu.
Čtyřkolky s ruční brzdou jsou - dělá je už zmiňovaný Hartan, Teutonia, Gesslein, TFK. Cenově nové kolem 20-30tis dvojkombinace, z druhé ruky levněji.
Co se výšky týče, roli to hraje, navíc počítej, že s bruslema na nohou rázem nemáš 176, ale 10-15 čísel víc, u běžných kočárků budeš mít možná problém s dostatečnou vzdáleností mezi madlem a nápravou, aby ses mohla na bruslích "sklouznout" dopředu.
BOB Revolution PRO je na brusle atestovaný. mám ho doma a je skvelý 😉
Chariot nebo něco podobného. Má nízko těžiště a dítě má jeste kolem sebe konstrukci, ktera ho ochrání při prevrzeni. Rozhodne nebruslit s "normálním" kočárkem, staci najet na malou větev, kocar leti a vy na něj (a dítě)..