Jakou máte zkušenost se šířkou korbičky?

avodobols
17. kvě 2018

Ahoj maminky, vybíráme náš první kočárek (tolik možností!). Jakou máte zkušenost se šířkou korbičky? Není 35cm (jak to píšou u našeho favorita) málo? Miminko budeme mít v půlce července, takže bude potřeba, aby se do korbičky vešlo v nějakých 5-7 měsících i se zimním fusakem. Bojím se, aby tam nebylo nějak utlačené.. Díky! 🙂

eldrag
Autor odpověď smazal
Zobraz
zelenaesmolda
17. kvě 2018

Pokud mate ditko v lete tak bych hlubokou korbu neporizovala vubec,ja mam taky jenom sportak ktery jde uplne do lehu a naprosto v pohode,mala ma mesic a je v nem spokojena

lucyp13
17. kvě 2018

Není, deti stejne kolem toho 5-6m chtějí koukat a sledovat a ne jen ležet, záměrte se spis na sportak (aby sel do lehu,ovladatelnost , váha, stabilita, nastavení různých poloh) korba je fakt jen ma chvili

priefi
17. kvě 2018

My jsme cervnove mimco meli a teda korba jela az do dubna. Ale meli jsme korbu polohovatelnou. Ale hlavne korba je lepsi na zimu nez sportak. V korbe mimi lepe zababulas.

lucyp13
17. kvě 2018

@priefi není pravda, staci mít kvalitní fusak

priefi
17. kvě 2018

Navic dite by se nemelo davat do sedu, dokud se samo neposadi, dalsi duvod proc korba

kaneshiro
17. kvě 2018

Zářijové mimino jsem měla v hluboké korbě až do června, nechtěla bych mít sportovní verzi hned od začátku, přijde mi to nepřirozené, když potkávám maminky, které vozí na konstrukci pouze autosedačku tak je mi těch mimin líto. Do hluboké korby se krásně vejde fusak, larisa přes zimu a polštářek s dečkou na jaro.

barchen
17. kvě 2018

@avodobols Já měla ještě širší ale spíš ta délka je rozhodující. První dítě s termínem koncem července, v hluboké korbě bylo ještě začátkem dubna, pak už začala na kolínka a šla do sporťáku. Ale ten sporťák celkově nemám ráda. Je skládací ale to dítě tam hodně drncá, nedělá to dobře na krční páteř, záda, chci aby moje dítě mělo správné držení těla jelikož to bude sedící generace :( a spíš se snažím aby chodila pořad pěšky od 1,5 roku. Stejně už za chvíli budu tlačit další kočár 🙂

avodobols
autor
17. kvě 2018

@kaneshiro Já bych taky ráda korbu. Ale připadá mi, že v dvojkombinacích je potom sporťák zbytečně těžký, tak uvažuju, že si koupíme nejdřív jen korbu a pak až lehký sporťák..

avodobols
autor
17. kvě 2018

@zelenaesmolda Já mám z korbiček takový bezpečnější pocit ;)

zelenaesmolda
17. kvě 2018

@priefi vsak to dite v tom sportaku lezi,nebavime se o golfkach 🙂

zelenaesmolda
17. kvě 2018

@avodobols proc?

avodobols
autor
17. kvě 2018

@zelenaesmolda Asi kvůli tomu "rantlu" který má korbička po celém svém obvodu. Sporťák je takový otevřený.. Ale asi je to jen pocitové, však to mimi z toho nevypadne, že 🙂

zelenaesmolda
17. kvě 2018

@avodobols to urcite nevypadne 🙂
my mame sportak a malou zatim ani nepoutame,neni treba kdyz se sama jeste ani nepretoci

kaneshiro
17. kvě 2018

@avodobols mně se hluboký kočárek líbí víc i napohled a přendání na sportovní verzi jsem odsouvala co nejdál 🙂 já miluji ty retro kočárky od Inglesiny apod.

pavla555
17. kvě 2018

Souhlasim s holkama, ktere jsou pro korbicku. My jsme cervnovi a sportak jsem dala az koncem brezna. Korbicka je pohodlnejsi a lip se tam schova pred zimou. Ja mam CAM korbicku se pokusim premerit zitra, ale je spis vetsi nez jine kocarky a nam uplne sedela ☺

mku
17. kvě 2018

Tak ja mam dite narozene v cervenci a v korbe jsme jezdili jeste letos v dubnu... teprve kdyz bylo fakt teplo jsem presedlala na sportak. Neumim si predstavit mit 6m dite totalne odkryte, jen ve fusaku...

ev.ka
17. kvě 2018

no a když jsem pořebovala už domu a dítě spalo, tak jsem jen vycvakla korbičku a vzala ji sebou (což by se sporťákem nešlo), to se týká teda hlavně těch, co bydlí v bytě bez možnosti nechat kočárek stát na zahradě

ivis_b
17. kvě 2018

35 cm je úplně v pohodě, my měli užší, syn byl hodně veliký a vešel se. Je srpnový a do sporťáku šel v březnu, protože už se na délku špatně vešel (ale on měl na půl roce 72,5 cm, což je dost). Jinak teda určitě si hlubokou korbu pořiď, lůžko ve sporťáku není nikdy úplně rovné jako korbička, v zimě je korbička více krytá a myslím, že i pro mimčo je to příjemnější, malinká miminka se cítí bezpečněji v uzavřenějším prostoru (proto se do postýlek pořizují tzv. hnízdečka a tak). Když jsem dala syna do sporťáku, úplně jsem se zděsila, jak se v něm ztrácí, neumím si představit, že tam dám malé mimčo. Ale jinak souhlas, zaměř se hlavně na sporťák, s ním budeš jezdit víc.

pajla
17. kvě 2018

Když jsem vybírala kočárek, chtěla jsem co nejdelší korbičku, aby mi tam malý (narozený začátkem března) vydržel celou zimu. Ovšem on měl jiný názor a v půl roce šel do sporťáku, protože chtěl vidět 😁. Zimu jsme tedy odjezdili ve sporťáku od dvojkombinace, v kombinéze, s fusakem a nánožníkem úplně v pohodě a teď na jaro jsem pořídila lehčí Valco Snap 4, nebavilo mě skládat ten těžký sporťák do auta, přece jen teď už více cestujeme.

zelenaesmolda
17. kvě 2018

@ev.ka proc by to neslo?korba na sportaku se da taky vycvaknout,kamaradka takhle nosila dite do 4.patra

ckei
17. kvě 2018

Já mám malou březnovou, a v hluboké korbě i s fusakem vydržela do jejího roku a 14dnů k tomu - a vydržela by i déle. Také má na šířku 35cm. Za mě určitě korbička a nebála bych se toho, že tam bude mimčo v zimě namačkané. Ono se to zdá, ale v reálu je to v pohodě. 😉

ev.ka
17. kvě 2018

@zelenaesmolda
tak ne všechny sporťáky jdou sundat z konstrukce (třeba hojně prodávaný Valco snap, X-lander apod)
většina je přímo napatentkovaná na konstrukci

a myslím, že žádný sporťák nemá na stříšce madlo, aby se to dalo přenášet
jedině to vzít obouruč na bocích (pokud je to systémem cvaknutí celé sedačky)

kejt29
18. kvě 2018

Za me urcite hluboka korba ano. Nas ma 70cm a jeste jezdi v hluboke. Muze tam krasne past konicky. Ve sportaku bych uz davno musela poutat, takhle ma svobodu 😁

ninive211
18. kvě 2018

Na první půlrok minimálně určitě korbu, kór přes zimu, moc nerozumím radám dávat hned od začátku sporťák. Syn je červnový a do sporťáku šel v 7 měsících, měli jsme spíš menší korbičku, chvilku by tam možná ještě vydržel, ale už mi přišlo, že je tam dost na těsno. Při přechodu do sporťáku pocitově "přišla o to malé miminko" a stal se z něj velký kluk, tak i proto se přimlouvám za korbičku, nějak si nedokážu představit šestitýdenního novorozence ve sporťáku (byť do lehu). Na balkon jsem měla korbu po dceři, která je delší, prostornější a v té jsme přečkali celou zimu, až do půlky března (takže 9 měsíců) i s fusakem. Tato korbička měla přes 80 cm (Maked Lucky), dcera v ní tehdy vydržela "jen" 7,5 měsíce a pak se začala přetáčet a dala jsem ji v rámci bezpečnosti do sporťáku, to bylo na jaře, být to v zimě, zůstává ještě v korbě, prostoru tam měla ještě habaděj, tak do roka. Ta druhá menší korbička měla délku 75 cm. Když se k tomu v zimě přidá fusak, tak fakt si říkám, že můžu být ráda, že vydržela až do těch 7 měsíců (počítala jsem s tím, že max. půl roku a budu muset vytáhnout ten sporťák, přechod jsem oddalovala, co to šlo).
Jo a šířku teď netuším, ale byl taky spíš užší, v tom fusaku tam byl pravda spíš těsnější, ale přišlo mi, že mu to spíš vyhovuje, že líp spinkal, než kdyby měl kolem sebe spoustu prostoru (při přechodu na sporťák se hodně zkrátil čas, který v kočáru trávil spaním), byl jakoby v hnízdečku.

priefi
18. kvě 2018

@ninive211 mluvis mi z duse, vidim to naprosto stejne! My mame Roan Emmu, takz korba krasne prostorna

dzogobela
18. kvě 2018

Ja teda nevim, jestli je korba na chvili... Dcera se narodila na konci cervence 16 a do sportaku jsme prendavali v kvetnu 17 :-P a sportak vyuzivame dodnes... Ano, je tezsi, nez treba valco atd, ale jsme spokojeni. Az ted jsme koupili dolfky, protoze uz dcera spis chodi nez jezdi.

zelenaesmolda
18. kvě 2018

@ev.ka aha,tak to me nenapadlo,muj sportak ma korbu sundavaci protoze se na konstrukci dava bud sportak nebo korba nebo vajicko

pavla555
18. kvě 2018

@avodobols tak posilam jak jsemslibila -nase korbicka ma 36cm na sirku a 81cm na delku a spokojenost 😉

pavla555
18. kvě 2018

@zelenaesmolda taky to tak mam, ale ten sportak uz je trosku slozitejsi a uz vubec bych v nem v ,,demontu,, neprenesla dite