Milé maminky, chci se Vás optat podle čeho jste vybírali kočárek, jaké vybavení pro vás bylo důležité nebo jste později zjistily, že byste uvítaly, kdyby je kočárek měl? Například kamarádka vzdychala nad mým kočárkem, že máme síťku - odvětrávání a uzavíratelný koš pod kočárkem.
Výška korby, odpružní, sporťák až do lehu, hezký design, dobrá ovladatelnost a otočná přední kola. Aby to nebyl koráb s plastovou vanou a nebo rozvrzanost do města typu bugaboo.
Pořádná nafukovací kola, prostorný, snadno ovladatelný, hodně zakrývající bouda a později mi šlo při výběru i o to, abych v něm vozila obě děti. Na jednoho jsem měla Peg Perego gt3 a dva vozím ve Phil and Teds sport.
Pro male miminko jsem si vždycky přála houpací kočárek s pořádnou korbičkou (ne trojkombinaci), měla jsem takový a dobře posloužil, jako bonus se ukázal prostorný nákupní košík.
Když jsme přešli na sporťák, chtěli jsme bytelný i do terénu, prostorný a polohovatelny co nejvic do lehu.
Já se zaměřila na sporťák. Korba je plus mínus stejná, jen musí být vyšší. Podvozek musí mít dobré odpružení,velký koš (ale tak aby mi nedrcal při jízdě o zem), výškově nastavitelnou rukojeť do více pozic a musí mít pojistku proti rozložení. Sporťák musí být do lehu, dlouhý,otočný proti směru i po, dlouhá stříška, proti slunci a větru,okýnko na pozorování v boudičce,dobře skladný, polohování nožiček. Kočár nesmí být moc lehký, aby sám neujížděl, ale ani ne moc těžký. Aretace.
Velká korba, nafukovací kola bez aretace, houpací a aby nevypadal jak rakev - tak mě totiž dnešní černé kočáry připadají. 😒
Pořádný velký a prostorný kočárek,kola bez aretace,houpací,s košíkem na nákup.Výškově nastavitelná rukojeť.Máme Leebrus premier a naprostá spokojenost.
Kočár jsem dostala a splňoval veškeré mé požadavky: vešel se do výtahu!, minimální cena, jednoduchost - čím méně vybavení tím lépe, hmotnost - co nejlehčí :D hodně jsem využila prostorný a nosný košík až na 6 plných 2l PET lahví
Aby se vesel do vytahu,dal se jednoduse slozit,dole vetsi sitka na nakup,4nafukovaci kola ,vyskove nastavitelna rukojet
Na prvním místě nafukovací kola s aretací, čtyřkolka (vyzkoušela jsem i trojkolku u prvního syna, ale se čtyřmi koly se mi jezdí lépe 🙂
Dále dobrá ovladatelnost a u sporťáku polohování až do lehu.
Pro me polohování do úplného lehu,záda a nohy zvlášť,nikoliv jen sklapeni cele sedačky. Velký košík. Nafukovací kola už jsem naopak po zkusenosti znovu nechtěla. Sedacka po i proti směru, at na dítě porad vidím,kvalitní sluneční stříška (ideálně integrovaná, co se jen vytáhne). Počet kol záleží na stabilitě, zkoušela jsem dobre stabilní tříkolky (měli jsme nějakou dobu dvojkocar Phil and Ted Vibe, skvělá stabilita, i trikolku Quinny,což bylo fakt velké slapnuti vedle). Ted mi ideál přijdou 4,přední otočná s možnosti aretace. Na Phil a Ted jsem se velmi namlsala brzdou na madle,která nahrazovala nožní a nutnost smatrani nohou dole, kočár byl velmi rychle a spolehlivě zabrzdeny ve zlomku vteřiny. Ale nevím,jestli tohle dělají i jiné značky.
Pro mě bylo na prvním místě odpružení a nafukovací kola, nějaké pěnovky nebo plasťáky jsem v žádném případě nechtěla, pak velikost korbičky a výška kočárku (hrozně se mi nelíbí třeba bugaboo jak je nízko) a pak jsem chtěla aby sporťák šel dát po i proti směru jízdy..