Jaké golfky či sportovní kočárek?

petrolenka
24. dub 2015

Ahoj všem, potřebovala bych poradit s výběrem golfek či sportovního kočárku pro půlroční mimčo. Ráda bych, aby šel položit do úplného lehu a šlo polohovat i nožičky. Také aby nebyl moc těžký. Prosím o rady a porady.. 🙂 Měla jsem dvojčecí golfky chicco a pro jedno mimi mi přijdou robustné.. Moc prosím o plusy a mínusy jednotlivých typů kočárků.. Díky moc za pomoc!!! Pěkný den.

chanelle1
25. dub 2015

My máme Maclarena XLR - to je jejich největší golfáč. Je i pro miminka která ještě nesedí a dá se polohovat do lehu. Je hodně prostorný, kakže se tam malá může pěkně rozvalit.
Ale pokud miminko už sedí dělají i lehčí typy. Jezdím s ním po městě a v lehčích terénech (upravená lesní cesta, šotolina) a jsem s ním hodně spokojená. Je skladný a i to největší XLR je lehké a dobře ovladatelné.

pomykalovak
25. dub 2015

My jsme si pořídili Valco Snap 4 - je perfektní! Je to sporťák s vlastnostmi golfek, lehký (6,2 kg), skladný, vzdušný, má prodlouženou stříšku proti sluníčku a větru, neomezené polohování až do lehu, brza i odbrzdění do stran - super na žabky a sandály. Dělá se jako 3kolka i 4kolka a buď s pogumovanými koly nebo nafukovacími. Měla jsem v plánu ho používat jen na cestování a pak na léto k vodě, mám jinak sporťák z 3kombinace TAKO Baby Heaven Line, ale už skoro měsíc jezdíme jen s Valcem (pokud neprší či nesněží 😀 ) a ten druhý sporťák si nechám na zimu. Jako nevýhodu vidím to, že je až moc vzdušný - když malého dám do lehu či pololehu, tak vzadu u hlavičky zůstane jen síťka a přes tu dost táhne a fouká - hodně fanynek "snapíka" má tento kočárek právě jako letní, cestovní a na zimu si nechává větší sporťák, kde je dítě více schované, ale u staršího dítěte v kvalitním fusaku to jako problém nevidím, ale nemám zkušenost.

zo_ja
25. dub 2015

@chanelle1 Taky ho máme, kvůli těžším dětem. Nosnost 15 kg vč. obsahu košíku mi přijde i pro průměrný 2-3 letý dítě k ničemu. Ovšem i tenhle největší McLaren má pro naše normálně vysoký dítě v roce a půl krátkou zádovou opěrku 😒 NIcméně vzhledem k jeho hmotnosti a nosnosti, takže ho i s dítětem zvednu do MHD nebo na nějakej schod, chlap to vynese kamkoli, skladný do auta, není problém, když se sveze starší sourozenec, a na miminko se dá taky dobře použít - super cestovní varianta.
A zcela maximálně na něm miluji stříšku, která skutečně chrání před větrem , deštěm, a hlavně sluníčkem, to žádnej jinej kočár tak vychytaný nemá.
Dá se s nim dobře jet i na lesní cestě, i ovladatelnost jednou rukou je dobrá.

pomykalovak
25. dub 2015

přidávám i fotky 😉

petrolenka
autor
25. dub 2015

Teeda, ja ksem už byla rozhodnuta pro Jané nomad, ale koukám, ze tenhle kocarek ma mraky vychytávek.. To musím nekde v obchodě vyzkoušet.. 😀 DÍKY

kessa
25. dub 2015

@petrolenka Já mám Britax B-motion, nemá polohování nožiček, ale existuje na to vychytávka.. A jsem max spokojená. A Valco je taky super volba- je lehčí, taktéž skladný, jen Britax mi přijde z pevnějších materiálů (látek) a méně profouknutelný, ale to je otázka..

chanelle1
25. dub 2015

@zo_ja maclaren na xlr garantuje 25 kg nosnost 🙂
Kamarádka ho má taky a má 3-letou holčičku docela dost velkou (tatínek je dvoumetrový) a v pohodě se vejdou se zádovou opěrkou a se vším.

zo_ja
25. dub 2015

@chanelle1 Však kvůli té nosnosti máme, když dvouleťák váží 16 kg, je cokoli jinýho na 2 věci.
No, náš v roce a půl prostě má zádovou opěrku nízkou... taky mě to překvapilo, když v tom v anglii vozí pětiletý děti. Teď se tam ještě tak zešikma vyspí, ale za rok teda ne. ☹

lubinkova
13. črc 2015

@pomykalovak Ahoj,
prosímtě, myslíš, že se do tohoto kočárku vejdou i větší děti? Uvažujeme, že prodáme sporťák, který byl v naší trojkombinaci a koupíme něco jiného. Zaujal mě tento, ale bojím se, že bude našim obřím dětem brzo malý... nemohla bys mi, prosím, příadně změřit vnitřní délku kočárku, když je daný do roviny? (zádová opěrka dole a nožičky nahoře) (myslím změřit vyloženě místo, kde leží dítě- od konce opěrky zad, po konec opěrky na nožičky....srovnala bych to s tím naším kočárkem, který je právě docela malý..)..
A do kufru auta se asi vejde dobře- zaplní celý kufr, nebo se tam ještě něco vejde? (máme klasický ford focus)

pomykalovak
14. črc 2015

@lubinkova přidejte se do FB skupiny My máme VALCO - hodně maminek do snapíka dává i 3leté děti. Jinak délka celé vložky kočárku je 90 cm, šířka cca 35 cm, nosnost je 20 kg, takže si myslím, že je to i pro větší děti 😉 Jinak mám Kia Cerato - je to hatchback a kufr odpovídá zhruba krátké Fabii, vejde se tam úplně v pohodě a půlku kufru mám volnou např. na velký nákup - batoh a 3 tašky.

lubinkova
14. črc 2015

@pomykalovak děkuju moc 🙂
Už jsem ho dnes objednala, tak jsem zvědavá. To máme asi tak stejně velký kufr, tak to je dobrý, že to nezabere jen kočárek (tak jako to máme teď). Bezva, už se těším 🙂

lennus
14. črc 2015

Máme už přes měsíc golfky Inglesina trip a jsme moc spokojení. 😉 Lehké, dobře se skládají, nic nedrhne, jdou úplně do lehu na spaní. Jinak sporťák máme Teutonia Cosmo, vč hluboké korbičky a na ten taky nedáme dopustit.

novackovka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
martaa38
27. led 2016

Tenhle má ale zase lepší kolečka. Na procházky do lesa super http://goo.gl/HpgaaY

lucyp13
29. led 2016

Super sportako golfky dela baby jogger city mini,juknete na ne,jsou i vyborne skladne.

meyryen
29. led 2016

@lucyp13 Dobrý den, také uvažujeme o těchto golfkách. Nemáte náhodou citi mini 4 kola?

rencatupa
29. únor 2016
Uživatel rencatupa je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od rencatupa.

Koukni ještě na Cam Fluido Allegria, je prostorný i pěkný, záda jsou polohovatelná a je moc lehký má jen kolem 8 kil nebo o něco míň 🙂