Jak vybrat kočárek? Se kterým máte dobré zkušenosti?

radus90
7. led 2015

Ahoj holky 🙂, tak koukám po netu a snažím se najít vhodný kočárek, nejlépe asi trojkombinaci, pro červnové miminko. Můžete mi nějaké doporučit? Je lepší koupit dražší nebo i ty levnější mají podobné funkce a účinek 🙂 ?

Děkujii za jakékoliv odpovědi.

majkylove
7. led 2015

mám naprosto stejný problém a mám pocit že mi z toho brzo bouchne hlava 😀

radus90
autor
7. led 2015

Já jsem to zatím až tak neřešila, ale z těch diskuzí co si čtu nejsem vůbec chytrá, co jiný člověk, to jiný názor 😀 , nechci ho ještě kupovat, jen bych chtěla být o něco chytřejší 🙂

zmrz_lina
7. led 2015

Z toho co jsem měla v ruce, tak se většina levných kočárků absolutně nevyrovná jejich dražším kolegům - kvalitou zpracování, vahou, snadnou obsluhou a údržbou apod. Za sebe - raději jetý drahý a kvalitní kočár, než nového "šunta".

pavlapl
7. led 2015

Já jsem kočáry nějakou dobu prodávala a ideál je koupit kočárek aby vyšel sevším všudy cca 10000Kč. U drahých kočárku jako je Bebecar, Casuaplaya, Concort atd. platíš jen za značku. Daleko více reklamací jsme měly drahých kočárků než levných. Každý kočárek má něco. Myslím si že ideální kočárek není. Já mám 4 kolový s pevnýmy koly na zimu a přes léto mám lehký sporťák s otočnýmy koly vepředu. Záleží na tobě co budeš potřebovat a zjistíš to až používáním a tím jak bude dítě růst.

mysonek
7. led 2015

@radus90 máme levný kočárek a zatím spokojenost. Ve výběru musíš zohlednit to kde s ním chceš jezdit - město nebo vesnice? Terén? Zda budeš používat mhd a jak často ho budeš vozit autem. Já mám kočárek newbuddy claudia, 4 pevná stejně velká kola, velká korba, trochu odpružený. Ale do velkého města a mhd by asi nebyl moc šikovný. Jinak pro červnové miminko vybírej něco s velkou korbou, protože v zimě asi ještě budeš jezdit s hlubokým kočárem (já jezdila do 8 měsíců) a miminko bude hodně oblečené a ve fusaku. A spousta kočárků má korbičky malé.

mandala
8. led 2015

Souhlasím, musíš si ujasnit, co od něho požaduješ, pro nás bylo např. prioritou velká nafukovací kola, velká korba - malému je rok a je pořád v hluboké a myslím, že je mu tam dobře- , a v neposlední řadě i vzhled. Taky to chce vyzkoušet, jestli se po složení vejde do auta. Jinak máme levnější variantu, i když z druhé ruky a není to žádný šunt.

radus90
autor
9. led 2015

Děkuju holky za rady, kočárek potřebuju do města, ale ne velkého, žádné MHD, max. tak autobus, nebudu mít totiž k dispozici auto, s tím manžel jezdí do práce, takže autem budeme jezdit jen přes víkend a to bez kočárku na návštěvy apod. A chtěla bych taky něco s větší korbou, ať v půl roce nezjistím, že se mi tam mimčo nevleze.
A máte zkušenost přímo s nějakou značkou? Jaké máte kočárky? 🙂 resp. jak se jmenují? Nechci dát za kočárek víc jak 10000,- jak píše @pavlapl.

radus90
autor
9. led 2015

@mysonek: koukala jsem na ten tvůj, ale vzhledově se mi až tak moc nelíbí, mám asi trošku jinou představu 😀 , každopádně děkuji za názor. 🙂

sim007
9. led 2015

@radus90 my budeme porizovat Maked lucky

bajushh
9. led 2015

http://www.bebetto.sk/univerzalne-kociky-3v1 i přes to že je to polská výroba..cena supr a všichni v okolí co ho používají, nemají žádné špatné zkušenosti..🙂

primaska
9. led 2015

@zmrz_lina Dovolím si nesouhlasit.. Já osobně bych "dražší ojetinu" nekoupila i kdyby byla za zlomek ceny. Mám levnou polskou trojkombinaci, jezdím s ním dva roky téměř denně.. občas prostřídám s golfkama (v létě) a nemám žádnou poruchu.. kočár absolutně funkční, jízdní vlastnosti perfektní, obsluha perfektní, jediné mínus je, že je těžký, ale když denně necestuješ v MHD a kočár nenadzvedáváš, tak je to jedno. Je mi jedno, jestli před sebou tlačím 10 nebo 15 kilo (plus dítě :o). Naopak až používám zjistíš, co ti na kočáru vyhovuje a co ne a to nikdy dopředu nemůžeš vědět.. navíc to i dost závisí na dítěti, které v něm budeš vozit (v jakém věku co bude zvládat.. kdy budeš dávat dítě na bříško, nebo do pololehu.. to jsem třeba já v hluboké korbě nikdy nevyužila, jak brzy/dlouho ho dáš do sporťáku... atd.). Navíc stejně pak dospěješ k tomu, že k trojkombinaci je ideální mít ještě golfky.. anebo kočár úplně vyměnit za golfky..

citun
9. led 2015

@radus90 Já měla camarelo q10 a byli jsme s ním moc spokojení.Sice v dtestu vyšla špatně sportovní verze, ale tu jsme nepoužili. Korbička byla prostorná. Dnes už by se dal podobný kočárek pořídit v odlehčené verzi. Koukni ke mě do alba, jestli by se ti líbilo něco podobného. 😉

bobulka_216
9. led 2015

Taky se divame na kočarky 🙂 zatím jen po netu, protože ho budeme kupovat později ... chtěla jsem se zeptat neni lepší koupit dvojkombinaci a pak zvlašt vajíčko ( autosedačku) ? mužu si vybrat větší prostornější a ne se vazat na to co ke kočarku davají 🙂 Jinak mi se taky libi maked lucky a nebo camarelo. 🙂

mysonek
9. led 2015

@bobulka_216 my máme vajíčko ke kočárku a je prostorné dost. Záleží na výrobci. Také záleží jestli chceš vajíčko na isofix, ty se asi ke kočárkům nedělají, ale možná se pletu. A taky si myslím, že budou vajíčka od výrobců autosedaček (Chico, Romer, Cybex) bezpečnější, než ty co se prodávají s kočárkem. Takže zpětně si myslím, že je lepší koupit vajíčko zvlášt. Ale cenově to určitě vyjde levněji koupit s kočárkem. A jestli uvažuješ o koupi autosedačky zvlášt tak koukni i na kategorii 0-18kg, ty by měly být nejbezpečnější (bohužel budou nejdražší).

bobulka_216
9. led 2015

@mysonek děkuju 🙂 mrknu

zmrz_lina
9. led 2015

@primaska každá na to prostě máme jiný názor. Já bych polskou trojkombinaci nechtěla ani zadarmo 🙂 Navíc pro mě s mými 48 kg je prostě ohromný rozdíl, jestli budu do schodů tahat 9 nebo 15 kg (+ dítě), takže váha kočárku hrála v podstatě největší roli a v tomto parametru se ty levné kočárky nemohou kvalitním, ale dražším, vůbec rovnat.

arrowka
9. led 2015

@zmrz_lina Souhlasím, jen bych podotkla, že i dražší kočárky mohou mít 15 kg (mám Hartan Topline S, sporťák i hluboký mají něco přes 14 kg), ale díky skvělým jízdním vlastnostem není váha vůbec znát.

xdany
9. led 2015

@zmrz_lina Počkej, ono vytáhnout stokke do schodů není taky jen tak, asi 14 dní jsem si budovala svalovou hmotu, teď už v pohodě...
Na těch dražších kočárkách je super to, že se dají objednat náhradní díly, případně někteří šikovní jedinci to zvládnou sami (stokke má šrouby, ne nýty), vše jde promazat, ...
Měla jsem Mutsy Evo a Stokke Xplory, ovladatelnost naprosto neporovnatelná, komfort taktéž. Ale souhlasím s @primaska v tom, že časem se budou hodit golfky.

madormi
9. led 2015

pokud chceš dát za kočár max 10000 tak jedině snad polský Kočárek typu camarelo atd.... rozhodně bych ale nedoporučovala ty jejich autosedačky- jsou to šílené levné krámy- slabý plast, mizerná ochrana dítěte, jsou malé. u kočárku nejde o nic, max se víc nadřeš, nedáš ho do auta, ale nejde tam dítěti o život, v autosedačce jo, naštěstí už i ty levné kombinaci mají možnost dokoupit adaptér a pořidit třeba maxi cosi autosedačku. jinak já absolutně nesouhlasím s tím, že je lepší levný než drahý- mám srovnání měla jsem jako levnou polskou kombinaci do 10 000 , tak mnohem dražší kočárky a jak materiál, zpracování tak hlavně ovládání to bylo nebe a dudy. Polské kočárky typu camarelo mají super velké prostorné korbičky, ale nic moc sportáky- docela uzké, krátké zádové opěrky, nízko bouda, takže třeba mě se malá v roce pod boudu polské kombinace nevešla... nesouhlasím s paní p že se u drahých kočárků platí jen za značku. ano jsou i drahé kočárky na nic, ale většinou u těch dražších je materiál a zpracování mnohem lepší než u takové dorjana či takka. a je to logické je to jak u aut, nábytku všeho- koupíte si dacii a mercedesa a obojí je auto, obojí jede, má to volant,kola ale design, materiál, pohodlí je též nebe a dudy, ale též cena 🙂 takže pokud chcete dát za kočár do deseti tisíc tak to je nějakých z typu jako camarelo, takko, dorjan, maked lucky, lupo, kajtex, baby smile atd atd a je uplně jedno jaký z těchto vyberete, víceméně jsou stejné, nějaký má o kilčo mín, nějaký víc, jiný má takové barvy ... takže v tomto případě je jedno co zvolíte za značku, vyberte jaký se vám líbí designově a pak dle váhy, který je nejlehčí , protože mě teda přijde doost velký rozdíl jestli tlačím do kopce kočár 15kg + dítě nebo10+dítě....

zmrz_lina
9. led 2015

@arrowka tak pro mě byla váha klíčovým parametrem, takže Hartan mi z toho úplně vypadl. Koupili jsme BgB Cam 3, s hlubokou korbou cca 9,5 kg, zvednu ho úplně v pohodě. Pro mě to bylo důležité, ale chápu, že pro někoho to prostě není parametr, na který kouká, protože není tak drobný jako já nebo nepotřebuje kočár denně zvedat nebo ho tahat do schodů.

zmrz_lina
9. led 2015

@xdany my jsme nakonec vzali BgB Cam 3, dneska jsme ho dovezli. Zvednu ho úplně v klidu, tahání do schodů jsme už taky vyzkoušeli (místo dítěte v korbě nákup a můj služební ntb) a taky zvládám v klidu.

arrowka
9. led 2015

@zmrz_lina To chápu, pro mě zas tohle parametr nebyl vůbec a nenastala situace, kdy bych musela kočárek zvedat. Na cestování se daly vybrat cesty, kde to šlo bezbariérově a bydlíme ve městě, žádný krpály tady nejsou. Pokud jsem potřebovala do schodů, tak ještě s hlubokou korbou jsem to dělala tak, že jsem kočár rozložila a vynesla zvlášť korbu a konstrukci. To nebyl žádný med, přiznávám, ale bylo to výjimečně a neměnila bych.

jituskaapavel
9. led 2015

mate někdo kočarek Roan?

zarecna
9. led 2015

Sestra ma Ingelsinu magnum - ci ako sa to pise...drahe ako fras, ale uzasny

veru11
9. led 2015

Za sebe (rodila jsem v červnu 2014) mohu doporučit Concord Wanderer... Super na vyjížďky i do terénu...

primaska
12. led 2015

@zmrz_lina Koukám, že dítě ještě nemáš.. takže tvůj názor nevychází ze zkušenosti. Autorka o tahání kočáru do schodů nic nepsala.. pokud ho denně nosíš po schodech (nemáš výtah), tak je mi jasný, že hlavním kritériem je váha. Jinak já mám 50 kilo a s "těžkým" polákem jsem spokojená.. Ale je to jak píšeš věc názoru..

primaska
12. led 2015

@zmrz_lina Hm, tak BgB Cam bych zase nechtěla já.. Mám na svou malou hubenou postavu poměrně velké dítě (nad tabulkama) a zkoušela jsem malého v roce posadit do sporťáku a měl boudičku na hlavě.. A ve fusaku by se mi tam už vůbec nevešel..

primaska
12. led 2015

@jituskaapavel Roan má kamarádka a je z něj totálně rozladěná. S hlubokou korbou byla spokojená, ale sporťák vůbec nepoužívá..

alalas
12. led 2015

..ahoj.. přidám se.. já měla Roan (vanu i sporták, nafuk. kola)-na vesnici (malá se narodila v září a nebyl problém s jízdními vlastnostmi ani velikostí vany v zimě..) obojí jsem využila dlouho.-(žádná nespokojenost ani reklamace). a dodám že jsem taky drobnější postavy. Rozhodně mi pomohlo tenkrát při výběru ,když jsem měla možnost pár kočárků chvíli povozit svým kamarádkám na procházce. To co se mi líbilo v obchodě jsem pak na procházce měla problém zvládnout..(musím přiznat že v obchodě jsem do té doby vybírala uplně jiné druhy kočárků 🙂 -jen pohledem) -čekám druhé mimi a určitě budu mít zase Roan. Ještě dodám že Roan měla i moje sestra na 2 své chlapce a i když jeden z nich byl maxi-mimino tak s velikostí neměla nikdy problém.
Je tedy jen na tobě co od kočárku očekáváš a jaký máš vkus..výběr je opravdu veliký v různých značkách i stylech.

kanuni
12. led 2015

@madormi naprosto souhlasim s tvym nazorem.Jeste dodam,ze snad kazdy nekdy potreboval s kocarkem ruzne manipulovat,dnes v dobe aut a ruznych dopravnich prostredku je treba kocar presunovat-auto,mhd,vlak,nekdo treba nosi i kocar nekam do patra.U me je to tedy jen prendavani do auta,nejezdim denne,ale i tak treba 2-3x tydne.Jelikoz u domu mame 4 schody,tak ho koleckama(ne vylozene rucne) taham nahoru.A opravdu kdybych mela mit kocarek o 4-5kg tezsi tak je to znat a to dcera neni zas az tak tezka v roce ma 9kg.Ted na jaro sice uvazuji o golfkach,ale jen kvuli skladnosti do auta.