Jak velká korba u kočárku by měla být do roka dítěte?

marcelva
11. črc 2016

Ahoj děvčata, v říjnu se nám narodí miminko. Jak velká by měla být korba, aby se do kočárku dítě vešlo ještě za rok v zimě ?

netanel
11. črc 2016

Za rok v zime se ti nevejde do zadny, to uz bude ve sportaku. Hluboka korba je tak do pul roku plus minus.

marcelva
autor
11. črc 2016

I když má tyto rozměry ?
Vnitřní rozměr hluboké korby 36(šířka) x 80 (délka) x 20 (výška) cm

liska01
11. črc 2016

@marcelva Osmdesátka je ok. Větší se ani snad nedělá. Já vozila dceru do 9m a taky v zimě a vešla se.

micaella23
11. črc 2016

Do roka asi ne, tech 8-9m si jeste dokazu predstavit.. To dite bude chtit uz davno sedet a pozorovat, to bych videla klasicky na sportak co pujde i do lehu na spani. Take jde o delku mimca, nase ma 72cm ani ne v 7m a neni nijak nadprumerna, takze by se ti tam to dite stejne pohodlne neveslo + fusak

soleilll
11. črc 2016

@marcelva Dívala bych se po kočárech, které mají korbu dlouhou 80 cm. Je nutné počítat s délkou mimina plus objem fusaku. Samozřejmě záleží, jak klidné dítě budeš mít - některé tak dlouho v hlubokém kočáru být nechce a ne proto, že by se do něj nevešlo, ale proto, že chce sedět a koukat ven. 🙂 Syn byl v hlubokém Firkonu Verano do 14 měsíců (lednové dítě). Co píše @netanel je samozřejmě nesmysl. Pokud teda nepořídíš ultra moderní předražený kočár v designu nákupního košíku - tam se ti opravdu nevejde ani 4-měsíční dítě. 😀

78marcela
11. črc 2016

Roční dítě už je ve sporťáku. Já mám korbu taky 80cm, ale jak se malá naučila sedět, tak by mi z korby vypadla, jak pořád nacuhovala ven. Tak jsem chtěla nechte dala sporťák, i když by se do korby ještě vešla. Byla v hluboke do necelých 9mesicu.

andysek2512
11. črc 2016

@marcelva tak to si nedokážu představit ptz můj chlapeček má 4 měsíce a v korbě nechce být ptz nevidí ven🙂)) ale mám firkon vesta swing a korbu má obří🙂)))

heduska82
11. črc 2016

Meli jsme peg perego culla - hluboky kocar a spokojenost maximalni. Vesel se mi tam jeste v roce (je dubnovy). A celkove se mi osvedcilo koupit hluboky klidne bazarovy, ale hezky a pak poridit kvalitni sportak podle pozadavku.

eliskaxox
11. črc 2016

Ja porad nechapu tu posedlost korbickama? Sice je super na zimu korbu,jo dite je tam schovany ale co v lete? V lete se tam to 9m dite bude akorat parit. Zlate sportak do ktereho mu alespon trochu foukne. A bacha korbicky jsou staveny na vozeni miminka do 9 kg, jak se asi bude chovat kocarek, ve kterem se vykloni 11kg rocni dite? Nas mlady v korbe nechtel byt uz ve 4m a tak sel v pulce prosince do sportaku do uplneho lehu a byl max spokojeny.

astyna
11. črc 2016

takový vnitřní rozměr jsem měla taky...Pokud se ti ale narodí větší dítě + zimní oblečení + fusak + deka, za 5 měsíců jsem ho dávala do sportáku, ono i to dítě pak už jen nechce ležet a tak nafasovaný se ti ani neotočí.

prostenika85
11. črc 2016

Na konci příští zimy bude mít Tvé miminko 17 měsíců. To už děti chodí a nevozí se v leže v hluboké korbě 😉 Pravděpodobně už bude nosit vel. 86 + fusak... Takže jak velkou korbu? Žádnou 🙂 S rozměrem nějakých 95 cm nereálný požadavek.

zmrzlinka
11. črc 2016

Mne malej v 17 mesicich behal.Nevim co by delal v hluboké korbe.

karlajasmine
11. črc 2016

Haha moje dítě už je ve sporťáku od 4. Měsíce protože chtěl vidět ven. Dala jsem ho do lehu a teď v 8 měsících už sedí sám. Kdybych ho teď dala do hluboké korby tak to by bylo hodně vtipný.. Už si umi i stoupnout..to by vypadl raz dva

patrusa
11. črc 2016

Syn byl v korbe do 4 mesicu, pak jsem ho 1,5 mesice nosila, protoze jsem mrla strach ho dat do sportaku. Dcera to vydrzela do 5,5 mesicu. Syn v roce a 14 dnech chodil, dcera ve 13 mesicich. Myslim, ze hlubokou korbu vyuzijete max do 9 mesicu, nez si ditko samo sedne, pak uz bude hluboka korba spos nebezpecna ( vyklaneni do bolu atd).

vercik83
11. črc 2016

V korbe kocarku inglesina magnum jsem mela malou do 11 mesicu, jezdila na brisku. Sama jeste nesedela. Mel 80cm tusim. A to moje byla obr a vesla se tam dobre i s fusakem na podzim

marketaryzi
11. črc 2016

@soleilll no, tak to pozor. Záleží na velikosti mimča. Naše korba má 78 cm. Starší dcera byla větší mimčo, v korbičce vydržela do 7 měsíců. Mladší je obryně, teď v 4,5 měsících zabere celý kočárek ( nosí velikost 74 až 80). Snad tam vydrží aspoň do toho půl roku... takže věřím, že větší mimčo se do standardní korbičky velké 75 cm ve 4 měsících nevleze.

mandala
11. črc 2016

Syna mám v lednu a do sportáku šel až příští rok v březnu, takže není pravda, že se nevejde do žádného, měla jsem Roana Maritu, délka korby tuším kolem 80 cm, nevím přesně, je ale pravda, že syn je drobnější. Já teda zas nechápu, proč se děti cpou hned v půl roce do sportáku, vždyt jim tam v zimě fouká studenej a naopak v létě, když je vedro, tak je vedro a nějaký lehký vánek stejně ani nepocítí. Záda jsou u tohoto kočáru polohovatelný, takže když chtěl vidět, tak jsem ho posadila a opravdu necítila potřebu zaměnit hlubokou korbu za sportovní 😉

heduska82
11. črc 2016

@eliskaxox ono to neni zase tak jednoduchy. Ja si treba neumim predstavit strcit mladsiho takhle brzo do sportaku. Je to atopik, hodne se poti a privazovat ho jeste ve sportaku...to by nebylo realny. V hlubokym mel max pohodli, snazili jsme se, aby se na nej cokoli lepilo co nejmin.

ada22
11. črc 2016

@marcelva měli jsme velkou korbu,ale i velkého raracha,takze v 5,5 měsících šla do sporťáku. Koukala bych na to,aby sportovní kočárek šel do lehu.I proti směru jízdy.Pak v něm bude dite dobře chráněné i v zimě. O to ti asi jde.

eliskaxox
11. črc 2016

@heduska82
@heduska82 Mam taky syna atopika tak nechapu,proc privazovat a co by se na nej melo lepit? Naopak ve vetsine sportaku lepe cirkuluje vzduch a daji se koupit super podlozky,ktere saji pot.

eliskaxox
11. črc 2016

@mandala tak mi reknete kudy tam synovi foukalo? Ne vsechny sportaky jsou nedomyslene, neprakticke a tezkopadne jako ty od vetsiny polskych tanku.
Ja to vidim v okoli u maminek moc dobre. Koupim kocar s velkou korbickou a kdyz prijde cas na sportak tak se najednou prijde na to, ze to ty polaci neumi. Tak sup mimi zpet do korby,vsak ono tam jeste chvili vydrzi. No pak se teda nasadi na mesic dva nasadi sportak,aby tatka nerekl,ze uz zas neco potrebuje. No a pak sup do golfek nebo nekterym dojde kde je chyba a koupi kvalitni sportak.

lucyp13
11. črc 2016

@marcelva co by takto stare dítě dělalo v korbě proboha? Jakmile začnou sedět jak je to na sportak,nekdy i dříve když chtějí videt.ja bych se spis zaměřila na sporťák než na zbytecne obři korbu...

ada22
12. črc 2016

@marcelva Jestli ti nevadí bazarový kočárek, tak bych volila na miminko houpací klasiku a pak se třeba z jara rozhodla co od sporťáku chci. Já jsem teda hroznej střídač kočárků. Na každé období mi vyhovuje něco jiného. Ale když koupíš na bazaru, tak většinou s minimální ztrátou prodáš.
Třeba na mimino jsem měla houpací peg perégo a do města emmaljungu nitro city. Teď máme do terénu sedačku na peg perégu a pak mám ještě na brusle quinny freestyle, který má i otočnou sedačku. Jezdí se s ním krásně, ale má pár much, které mi postupně začínají vadit. Takže už teď vím, že budu měnit. 🙂 Teď trošku šilhám po GT 3 od peg peréga. Máme velkou holčičku, V roce 11kg a spí hlavně v kočárku. GT 3 má rozměrný sporťák. A zjistila jsem, že u nás v kopcích se ruční brzda na zadní kola celkem hodí. Zas tolik nepotřebuji lehký sporťák do MHD, protože tu jezdí převážně nízkopodlažní spoje.
Tím ti chci jen ukázat, že časem jak dítko roste se požadavky na kočárek začnou měnit. Ale neboj tohle je diagnoza a jsou lidi, kteří mají jeden kočárek a jsou spokojení 😀 , ale bacha je to nakažlivé. Mám kolem sebe tři kamarádky, které ač se mi ze začátku smály , tak už každá kočárek vyměnila dle aktuální situace. 😀

ajka198
12. črc 2016

taky jsem měla korbičku velikou, délka 80 určitě. Syn v něm byl až do 11 měsíců (je listopadový). Samozřejmě že chce dítě koukat ven a stavět se, proto tam byl přikšírovaný.

liska01
12. črc 2016

@eliskaxox A kudy koukal ven? To mohl být klidně v té hluboké korbě a bylo by to stejné přece. 🙂 Dcerku jsem vozila v hluboké korbě do 9m než si sama sedla. Ve sporťáku by přece musela být v lehu a to na zádech. Já jí vozila na bříšku, kde krásně viděla ven nebo si hrála na zádech, prostě jsem to střídala a byla spokojená. Ve sporťáku by musela jen ležet na zádech a čučela by stejně jen nahoru do boudy. Jak se dítě samo posadí, tak už tedy podle mě nemá v hluboké co dělat, s tím souhlasím, ale většina dětí se přece posadí kolem toho 9m... Ale každý to má tak jak mu to vyhovuje. A pokud někdo chce koupit jeden kočárek s hlubokou korbou a pak až třeba rovnou ty golfky, tak to jsem schopná pochopit. 😀 Já nakonec sporťák taky nevyužila. Do terénu nosím dceru na zádech a po městě když se pohybuji hodně MHD tak jsou super lehoučké golfky. Takže za mě je třeba zrovna ten sporťák úplná zbytečnost. 🙂 To jen tak pro vysvětlení, abys pochopila posedlost korbičkama.

blauen
12. črc 2016

@marcelva my čekáme miminko prosinec/leden a jdeme do Dorjanu ten má snad největší rozměr vnitřní korbičky 85. Už i k vůli zimnímu fusaku. Jsou to snad největší korbičky u kočárku.

karlajasmine
12. črc 2016

Tak pokud má někdo dítě v korbicce do tech 9ti nebo i 11ti měsíců, pokud ještě nesedí a dítěti to nevadí, tak jsem ještě schopna to pochopit, ale pokud někdo dá do korbičky dítě 12 měsíců a víc tak se tomu už musím fakt smát, to je nesmysl.. Říjnové dítě prostě v kočárku víc jak jednu zimu ležet nebude,bude už chodit nebo minimálně sedět s stavět se.

astyna
12. črc 2016

@eliskaxox

já mám teda sporták BD lupo (poláka) a nemůžu si stěžovat, když je chladno, přidělám nánožník a sklopím stříšku, když je vedro, vše oddělám. Navíc je lehký a skladný kočárek, který se ovládá při skládání jedním prstem 🙂 navíc není problém i korbu otočit, i s dítětem to zvládnu (a to má malý už přes 9kg).. Já jsem zase bazarový nechtěla, už kvůli tomu, že si to schovám pro další dítě a vím, jak se k tomu chovám.

astyna
12. črc 2016

@blauen

Ty jsou skvělý, škoda, že jsem je neobjevila dříve, mají skvělé kočárky 🙂

blauen
12. črc 2016

@astyna jsou úžasne inspirovala jsem se u kamarádky, Velká korbička a kočárek super do lesa, do hor zvladne každý terén.