Ahoj maminky, případně technicky zdatní tatínkové 🙂))
Chystáme se na příchod miminka a napadlo nás, že bychom měli připravit kočárek (koupený před Vánoci), nafouknout kolečka, namazat atd... Vše jsme provedli, ale druhý den ráno jsem zkusila kolečka a pravé přední bylo uplně měkké. Prvně jsem volala na prodejnu, kde jsme kupovali, jestli v případě reklamace dovézt celou sestavu kočárku, nebo stačí jen to kolečko... Tak nejprve musíme zjistit, jestli se jedná o závadu duše (či snad uniká kolem ventilku vzduch), nebo je defekt na plášti.. Pokud zjistíme, že na plášti-na vrchní pneumatice laicky, tak se na to vztahuje reklamace. Na píchlou nebo děravou duši ne-e. To chápu. No manžel se do toho zkoumání akorát pustil a hned první prekérka... Jak to jako má sundat tu pneumatiku? 😀 Že je to prostě na pevno přišroubované to kolečko...Přikládám raději foto... Možná snad veme kolečko někam do servisu, kde tomu rozumí a uvidíme. Logicky to nechceme poškodit, abychom pak nereklamovali a neuznali nám to pro to, že jsme s tím sami manipulovali...
Když si nebudeme vědět rady, tak prostě zase zavolám na prodejnu 😀
@zuzka3112 Děkuji Vám za odpověď. Hlavně, že Vám to dopadlo dobře 🙂 , ale stejně je to zajímavé. Nám se to kolečko úplně vyfouklo a pumpičkou nafouknout nešlo. Odvezli jsme ho do obchodu, ve kterém jsme kočárek zakoupili (mimochodem v obchodě poskytuji i servis kočárků), ale vůbec si s tím nevěděli rady. Nakonec kolečko zkusili nafouknout kompresorem, což se podařilo... a v pneuservisu nám ještě něco na ten ventilek přidali, no a do obchodu se máme stavit cca za 14 dní, pokusí se nám zjistit u výrobce, jak se dá kolečko sundat. Takže jsem mooc zvědavá.
Myslím že jsem měla podobný systém,tak stačilo nožem oddloubnout ten stříbrný knoflík,by to jako kryt na osu,tu pak vytlačit třeba šroubovákem a kolečko bylo venku
Dobry den,
podarilo se prosim nekomu sundat primo z kocarku Baby Design to predni otocne kolecko? Uz se pul hodiny snazim sroubovakem odstranit ten stribrny vetsi spunt, ale opravdu to nejde. Koukal jsem na youtube, kde urcite kocarky maji takovy system a jde to lehce sundat. Zde mi to ale opravdu nejde. Poradi nekdo?
Mame pichlou dusi, kterou bych chtel zalepit. Dekuji
Diky za info. Uz jsme byli take v obchode a skutecne to jde, ale hodne hrubou silou. Ta cepicka neni jenom nasazena, ale obepina takovy kovovy krouzek, takze jde opravdu spatne dolu a pri sundani se i trochu zdeformuje. V obchode nam rekli, ze je i celkem bezne, ze pri rozebirani zlomite nejak tu vnitrni tyc, takze nam dali na cestu nahradni 😲. Reklamace se samozrejme na vymenu duse nevztahuje, pouze na praskle kolecko nebo co..
Me se nastesti dneska podarilo tu stribrnou vypouklou cepicku sundat pomoci velkeho sroubovaku a stipacich klesti, kde stipackama obejmu tu cepicku a zatlacim jakoby pakou. Pak je i docela porod vyvleknout plášť pneumatiky z rafku. Musel jsem pouzit dve takove umelohmotne paky (pouzivaji se i na bicykl) a jeste sroubovak, kterym ale nesmite poskodit dusi nebo ten plášť.
Nyni jsem rad, ze po par hodinach prace mame konecne dusi vymenenou.
Preji hodne stesti kazdemu, komu se to take stane.
PS: Napadlo me, ze by slo dusi mozna i vyndat bez rozmontovani kolecka. Ono to kolo jde vyndat z kocarku cele, kdyz zmacknete ten sedy cudlik, ktery je pobliz aretace kola, pak by sla mozna duse prendat pres tu kovou tycku, co z kola trci...
Zdravím Vás, jelikož jsem se stal členem skupiny, která se pokoušela vyměnit duši předního kola na kočárku BabyDesign, rozhodl jsem se napsat přímo do servisního střediska v Polsku. Vyžádal jsem si detailní postup a bylo mi vyhověno. Přikládám odkaz na pdf
https://uloz.to/!NnzibiSfEPOR/babydesign-vymena...
Jelikož jsem řešil pouze píchlou duši, rozhodl jsem kolo nedemontovat, ale duši zalepit přímo na kole. Šlo to celkem bez problémů. Věřím však, že příště tolik štěstí mít nebudu a demontáži se nevyhnu. Přeji málo píchlých duší 🙂
Dobrý den Zuzko, i my vlastníme kočárek stejné značky a i nás dnes potkala obdobná nepříjemná záležitost a rovněž ani my nevíme, jak sundat kolečko, abychom mohli vyměnit duši. Na prodejně, kde jsme kočárek zakoupili nám nedovedli poradit, slíbili nám, že se nám to pokusí zjistit, ale až za 14 dní. Kočárek vlastníme 6 měsíců a ani my ho nechce nijak poškodit. Zajímalo by mě, jak se Vám podařilo kolečko sundat dolů, případně jak jste tuto závadu vyřešili-odstranili. Děkuji za odpověď 🙂