Zdravím všechny maminky, našla jsem tu plno diskuzí o konkrétních typech kočárků, ale nepodařilo se mi najít nějaké obecné rady, podle čeho si mám kočárek vybrat (podle jakých kriterií). Prosím, jestli byste mi mohly nějak polopaticky napsat, v čem se jednotlivé kočárky liší a jaké to má výhody a nevýhody. Např. jestli je vhodnější trojkombinace nebo vše samostatně, jestli jsou lepší nafukovací kola nebo nenafukovací, kočárek houpací nebo nahoupací, na co si mám dát pozor, aby kočárek měl/ neměl. Na trhu je strašná spousta značek, ale přijde mi to v podstatě vše stejné a nevím, od čeho se odpíchnout. Nejsem ten typ, co by se do nějakého kočárku "zamiloval" a jiný nechtěl. Nemám ani žádné speciální požadavky, snad jen nějaká lehčí a snadno skládací konstrukce a nižší cena.... Jezdit budu jen po městě, ne v terénu.
@lostakova Asi nejsme samy, když nikdo nepíše🙂
@mysicka_lb Mně připadají všechny stejné, takže koukám hlavně na barvu 😀 Líbí se mi, když je korbička kulatá (ne hranatá), chci čtyři kola, aby byl lehký a abych s ním mohla i do terénu. Koukám po trojkombinacích, někdo mi doporučil nafukovací kola a myslím, že houpací je lepší. Když si nějaký kočárek ale vyhlédnu, ztrácím se ve výčtu vlastností a už si ho nedokážu porovnat s ostatními 😒
@lostakova To jsme na tom tak nějak stejně. S tím, že miluju červenou a růžovou, ale čekám kluka, takže se ani v těch barvách realizovat nemůžu🙂.
@mysicka_lb A to já zas jo 😉 Takže vybírám růžové až fialové, ale koupi raději nechám na únor po dalším utz, aby nás nečekalo překvapení.
Krásný večer, tak my jsme vybírali kočárky už 2x.
U prvního jsme neměli moc zkušeností, takže jsme vyhledávali nafukovací 4 kola a velkou korbu, protože se nám mělo mimčo narodit v květnu, což znamenalo, že v půl roce v zimě tam musí vejít na lehnutí i s fusakem.
Nechtěli jsme kombinaci, protože sporťák jsme pak chtěli přímo sporťák s vychytávkami a skladný a nelíbí se nám vožení miminek v těch vajíčkách.
U druhého mimča jsme se v pár případech poučili a vybírali takto:
- nafukovací kola (využili jsme i v terénu i ve městě, ta plastová či gumová u sporťáku mi lezla na nervy zvukem nebo přejížděním po kamíncích... ale zase se nemusí dofukovat no 🙂 ), ale určitě ta dvě přední otočná s aretací
- velká korba
- rukojeť kočárku molitanová, ne kožená, na té kožené se šíleně potily v létě ruce
- nákupní košík přístupný ikdyž je mimčo dané do lehu
- lehké složení a rozložení kočárku
- jsem spíš pro polohovací a otáčecí rukojeť než pro otáčení korbičky (když jsme jeli na procházku a otočili se, když malá spala, jen jsme přehodili rukojeť na druhou stranu a sluníčko ji do oček nesvítilo, nevím jak bychom pořád se spícím mimčem přehazovali celou korbičku nebo já sama. a u sporťáku jsme měli slunečníček, ale ten se točil, nedržel, když foukal vítr...
no momentálně si nic jiného už asi nevybavím 🙂
Ahoj holky, taky si ráda nechám poradit. Já jsem sice teprve na začátku a tak to nechci zakřiknout, ale jsem blázen, který o všem nejdřív čte recenze a teď toho je tolik... Navíc každý má jiné zkušenosti a záleží na jaký kočár zrovna narazil. Někdo je 100% spokojený a vzápětí jsem se dočetla, že 4 holky kritizovaly kolečka a brzy... Myslím, že podle toho co jsem četla, tak žádný kočárek není 100% a vše chce vidět a odzkoušet si naživo 😉
tak určitě nějakou představu máš ;) a třeba na heurece jsou recenze na různé kočárky, tak je dobré si ty názory právě počíst ;) ale je fakt, že na to člověk musí mít čas :D
@vlasanah Jo, ale nedokážu si je porovnat mezi sebou, když každý se zaměřuje jen na ten konkrétní kočár 😒
@mysicka_lb Četlas tohle? https://www.modrykonik.cz/blog/siera/article/jak-vybrat-kocarek/
@lostakova Nečetla (teda teď už ano). Přesně něco takového jsem sháněla, to je super, díky.
Za mě opravdu na kocarku nešetřit. Hlavni kritéria : váha, jednoduche skladani, skládání bez sundavani sedacky, vysoka rukojeť, omyvatelny.
to snad ani porovnat přímo mezi sebou takhle přes net nejde :/ to můžeš jen jestli se ti líbí víc ten nebo ten, jestli má větší kolečka... možná si to chce stáhnout, dát si je vedle sebe a porovnat velikost koleček a ty další věci :/ já jsem z toho taky jelen :D
Tak ono záleží, jaké jsou tvé preference. Mně se nejvíc líbí kočárky typu Emmaljunga, Inglesina, zejména ODPRUŽENÉ, HOUPACÍ, dítě v něm může krásně a pohodlně spát.....Jeho páteř není zatížena. Dopálila jsem se s xlanderem, proto vím, že POLSKO UŽ NIKDY.VÍCE. Pro mně je.důležitý velký nákupní koš a velká korba, jelikož nechci nesedici.dítko dávat do sporťáku..... Dále bezpečnost., skladnost a tíha kočárku mi až tak nevadí. Rozhodni se.dobre a projdi si všechny možnosti, ať pak nemusíš svého rozhodnuti litovat, jako já☹
Zdravím všechny, máte někdo tip na kočárek, který vám mimo jiné vyhovoval z hlediska skladnosti? Hodně cestujeme, takže bychom rádi kočárek, který se dobře skládá a nezabere v autě přehršel místa (máme Hyundai i30, kufr celkem velký). Díky!🙂
@mysicka_lb první kočárek jsme měli levný z Polska trojkombinaci, který po nějaké době rozpadl a druhý kočárek už jsem nechtěla nafukovací kola. Dvakrát jsem píchla, takže jsem ve městě lítala a sháněla někoho kdo by mi to zalepil, abych se spícím dítětem došla domů máme to asi 3 km pěšky. Určitě houpací kočárek s velkou korbou, polohovací a bezpečný. Dcera byla velká a do klasických kočárků by se asi v půl roce nevešla. Teď mám doma bébecar stylo class. Kdyby jsme měli větší auto tak jdu do inglesiny Classiky.
@elielizabeth také začínáme shánět kočár, v požadavcích bychom se shodly, prosím jaký kočár jste nakonec vybrali?
@elielizabeth a jaky to nakonec vyhral? Potrebuji tipy pro segru😉
@mysicka_lb Tady je pár tipů, jak vybrat kočárek: http://www.malvik.cz/Tema/Vybirame/Jak-vybirat-...
@verena @kamino Pro dcerku jsme měli Bambi Filo, ten měl ale koženou rukojeť a kola neotáčecí, ale byl veliký, takže na zimu v kočárku super. Náhradní jsme měli Dorjan Cross Country, ten už má rukojeť polstrovanou, ale taky neotáčecí kola. Při kočárku pro jedno mimčo mi to až tak nevadilo, jezdila jsem s nimi i dost často autobusem.
Pro druhé mimčo jsme chtěli Eco Line. Neměli jsme ale možnost vyzkoušet na vlastní kůži to předělávání korbičky..., protože jsme nakonec koupili kočár pro dvojčata - sourozenecký (větší dcerka a mimčo), takže máme Bumbleride Indie Twin.
mně pomohlo tohle http://www.emimino.cz/zkusenosti/pece/kocarky/
@elielizabeth děkuju, podívám se na to, nějak mi připadá, že mým požadavkům vůbec nic neodpovídá, ani v kategorii 20 tis. a víc se neobtěžují ani dát ruční brzdičku. Nějak nevím, co bych s tím kočárem měla celé dny dělat v tom obchodním domě, na což se dnes asi kočárky vyrábějí 🙂 ten bumbleride sourozenecký má sestra v Norsku a velmi si ho chválila. Má kluky brzy po sobě...
@mysicka_lb Taky si počkám na rady, jsem z toho jelen 😉