Ahoj, malé je 5,5 měsíce, v hluboké korbě má ještě dost místa. Ale zajímalo by mě, jak dlouho tam bude ještě chtít být. Prosím o Vaše zkušenosti, v jakém věku jste dali mimčo do sporťáku a proč. Díky.
5 měsíců
Ahoj, maly ted bude 14.4. osm mesicu a budeme nejak ted uz menit korbu za sportak.
Duvod vymeny, preci jen mame zizalu a 80cm dlouha korba uz ji je pomalu kratka. Muzeme dat do korby ksiry, protoze ji korba nikdy nevadila. Avsak vzhledem k pocasi i tomu, ze jeste nesedi bude lepsi sportovni sedacka do lehu. 🙂 jo a typ kocarku mame Stokke Crusi.
Malá bude mít zítra 8 měsíců a zatím máme stále hlubokou korbu. Ale dávám tomu max. měsíc a půjdu do sporťáku - vlézt, by se vlezla, ale už chce čučet ven 🙂
U prvního 6,5 měsíce a u dcery 8 měsíců.
Starší dcera byla v hluboké korbě do konce 6.měsíce, mladší jsme přendávali už na konci 5.měsíce, korba je dlouhá 82 cm, ale mladší dcera má 70 cm a mlátila se tam, s fusakem se tam ani nevešla.
Malej jezdil v hlubokým do 10 měs. protože až v té době začal samostatně sedět. Měla jsem na něho kšíry a jezdil obráceně na bříšku a pak v kleče dokud neuměl sám sedět a měl lepší výhled než v leže ve sporťáku. 🙂
7 měsíců pak už nechtěla, hlavně že jsem kupoval kočár dle velikosti korby a ani jsem její kapacitu nevyužila 🙂
Skoro 13 měsíců - Firkon Verano Long, drobné a velmi klidné dítě. 🙂
syn šel do sporťáku v 5 měsících a ani v něm nebyl dlouho (on se ve 4 měsících začal sám posazovat a v půl roce už stál a začínal chodi a v sporťáku vydržel asi do 8 měsíců a pak už v něm být nechtěl vůbec - běhat bylo zábavnější. Dcerka byla antikočárkové dítě (v kočáru ječela), ale když jsme šli někam, kde jsem ji nemohla nosit, tak v kočáru být musela a v hluboké korbě jezdila zhruba do 7 měsíců - než se sama naučila posadise a začala se snažit postavit.
U obou dětí byla hluboká korba do roka 🙂
Do 6.mesice presne..zacal se mi posazovat a zvedat na kolinka tudiz mi malem z korbicky vyskakoval 😎
mi do 4. potom byl ve sportaku na brisku a pasl konicky - chtel porad cumet kolem sebe a predtim byl skoro porad v nositku
10 měsíců,od července do konce dubna, pak to už vypadalo při jízdě jako scéna z Titanicu, stál a držel se boudy, tak šel do sporťáku. Kočárek jsme měli polský Baby Marc Q7. Hluboký skvělý, sporťák už horší.
My přestěhovali kluky do sporťáku zrovna dneska, je jim 7 a půl měsíce. V korbičkách už si chtěli sedat, vadilo jim, že nevidí,když se vzbudili. A taky už jim začínaly bejt korbičky malý.
Až do roka, nechtěla jsem dceru posazovat dřív, než to bude umět sama, a seděla až v 11 měsících. Ty poslední měsíce ale v hluboké korbičce většinou klečela, seděla na patách nebo stála a držela se kraje nebo řidítek, bez kšírů by to bylo naprosto nemyslitelné. Druhou hodlám ještě víc nosit a do sporťáku dát dřív.
V 5-tém měsíci. Byla dlouhá a už se tam nevešla... Jinak bych řekla, že dítě může být klidně v hlubokém, dokud se tam vejde a dokud nesedí...
Do 7.mesice, pak lezel ve sportaku lehonce vyvyseny, aby videl ven 🙂 v tu dobu samozrejme jeste nesedel, neposazovali jsme 🙂
Ještě v jednom roce v ní i ve fusaku spal... 😉
Do 4. měsíce, ale dcera byla extrém, když z kočárku neviděla, tak ječela. Brzy jsme šli do sportovní verze, která se dala polohovat.
Matýsek přecházel do sporťáku kolem 6 měsíců - měli jsme docela malinkou korbičku ( příště zvolím jinou značku kočáru) a docela dlouhé miminko. Nicméně nám to vyšlo na léto a sporťák jsem mohla dát úplně do lehu, takže to nebyl problém, v úplném lehu jezdil až dokud sám neseděl ( okolo 8.-9.měsíce, nevím přesně, musela bych se podívat kdy se posadil 😀 ). Jo a na zahradě ještě teď ve 14ti měsících spí ve staré Libertě po manželovi, ale tam se vejde ještě i 3-letý synovec 🙂
Do 13. měsíců. Nejprve měl malý jít do sporťáku, až se posadí, což se pořád a dlouho nekonalo, tak jsem nakonec prohlásila, že teda až po stěhování (protože sportovní nástavec na kočárek byl v krabici vysoko na skříni a nikomu se s tím nechtělo tentononc...). Sedět se teda naučil nakonec asi v těch 14 měsících 🙂.
Do korby (Xlander) se vlezl v pohodě, výškově byl jako průměrná holčička (na kluka mírně pod, ale jen mírně), od cca 8 měsíců stejně jezdil po kolínkách a když usnul, tak jen zabořil hlavu a spal (tak jak v postýlce - zadkem nahoru) 🙂.
Do sporťáku jsem ho dala, protože jsem mu to už slíbila a už mi to bylo i krapet blbý pořád tahat takového macka v korbičce pro miminko :D. Ale asi by tam ještě vydržel, kdyby musel. Nic jiného neznal (jen nosítko), tak nebyl důvod ke vzteku 🙂. Výhled z kočárku si musel vydobýt pěkně sám.
Do asi 7 měsíců jestli se tomu dá říct využití... dcera v ní byla minimum času....hrozně v hlubokém brečela....tak v něm byla jen na balkoně když usnula....
schválně jsme kupovali velkou ,že bude v létě narozená a veliká...a byla nám skoro na nic.
U dcerky 1 a čtvrt roku,je narozená v prosinci,tak jsem chtěla,ať je v zimě dobře chráněná a byla drobek a syn 11 měsíců 🙂
6 měsíců - malý byl velký, tak se nám pak nevlezl ani do maxi korbičky od Firkonu, takže jsme ho vozili vleže na sporťáku - naštěstí to bylo v létě, tak to bylo jednodušší. 🙂
8 měs a býval by vydržel dýl, kdyby nám nezačal vylézat:o)
Kolem 9.mesice jsme ji presunuli, z korbicky uz nevidela, jak by si predstavovala a hodne se vztekala.. po presunuti to bylo zase o.k. 🙂
Tak u nás:
do 1. měsíce vajíčko, do půl roku hlubokou korbu, do 18. měsíců sporťák a do 3 let golfky 😉
V tom půlroce jsme přešli už na sporťák z toho důvodu, že nám na rehabilitaci radili pokládat syna do kočárku na bříško. Z hluboké korby nic neviděl a nechtěl proto v této poloze setrvávat, ze sporťáku naopak viděl hezky, takže se sám na bříško otáčel a aktivně vše sledoval a komentoval😉
do 4. měsíců..synek byl velikej korba mala 😉
u nás do 9.měs měla jsem velikou korbičku cam cortina a kdybych neprodala tak by se tam syn určitě ještě vešel 🙂
Ja mela malou do 7 mesicu v hluboke pak uz sportak.. nejdiv vleze pak uz jak sama sedela tak v sede...