Jak dlouho jste používali kočárek?

isousek
30. bře 2015

Ahoj holky chceme koupit kocarek trojkombinaci a chteli jsme koupit kocar tak aby jsme ho meli delsi dobu.Ale kdyz koukame na inzeraty tak pisou lidi ze to uz treba prodavaji po pul roce nebo po roce ale myslela sem ze treba ten sportak se da dlouho vyuzivat.Jinak mimi cekame v srpnu.Diky za rady🙂

ladie
30. bře 2015

Kombinaci jsem používala max.rok. Pak už jen golfky (nebo spíš lehounký skladný sporťáček) - ty jsem občas vytáhla i ve třech letech na delší procházky.
Podle mě je kombinace škoda peněz a ještě většinou za cenu kompromisů v tom, co od kočárku očekáváš a chceš.

milmic
30. bře 2015

@isousek my používáme jeden kočárek po celé kočárkovací období dětí. 🙂 U obou dětí jsme ho používali ještě po druhém roce na delší vzdálenosti. Golky jsme nekupovali, sportovní kočárek nám stačil, nepotřebovali jsme kočárky dva.
Jinak děti převážně nosíme, ale kočárek se používá i tak dost.

isousek
autor
30. bře 2015

@milmic a muzu se zeptat jaky kocarek mate?protoze my koukame na kocarky TAKO ale nektere maji mensi korbu a pak nekteri pisou ze se jim tam deti uz nevejdou treba v zime:(no a my chceme taky kocarek na dlouho.

madormi
30. bře 2015

3 roky ( pak uz ne denne, ale pouzivala)

antoinet
30. bře 2015

@isousek popíšu svoji situaci: syn narozený v březnu, kočárek Tako Acoustic (hodně prostorná korba i sporťák, velký podvozek s pérováním a nafukovací kola). Do října byl v korbě, pak už seděl a chtěl vidět, tak jsme vytáhli sportovní nástavbu, v té odezdil zimu (vešel se tam teplý fusak, byl hezky vysoko od chladné země, kola projela sníh), teď na jaro jsem i koupila ještě městský mini-sporťáku (lehký, skladný, do města, na pískoviště apod., pro chodící dítě, které ale taky potřebuje svézt) a budu to kombinovat, do terénu vezmu vždy ten z kombinace kvůli podvozku.

isousek
autor
30. bře 2015

@antoinet a jste s nim spokojena?my chceme koupit kocarek tako ale nevim ktery vybrat aby jsme ho dlouho vyuzili a aby mel velkou korbu no.

isousek
autor
30. bře 2015

@madormi tak to je dlouha doba🙂a jaky kocarek jste meli?

milmic
30. bře 2015

@isousek My máme x-lander kupovaný na dcerku. Mám k němu výhrady, ale to má člověk ke každému kočárku nakonec. 🙂
Pokud vím, tak velkou korbu mívají Dorjany tuším, my jsme nad ním původně uvažovali taky.

madormi
30. bře 2015

@isousek jéé těch bylo 🙂 poslední byl baby jogger city mini a quinny senzz 🙂 jinak začli jsme trojkombinaci- ne dobře zvolenou tedy,, apk jsme pokračovali přes sportáky po golfky, mám vše v albu, můžete kouknout 😉 dcera je srpnová a přes léto jsem ho jdště používala- byla jsem v 8 měsící těhu, takže pro mě byl kočár mnohem lepší, než se s ní někde tahat, většinou už šla, ale občas sedla, měly jsme na kočárku věci atd.

madormi
30. bře 2015

@isousek jinak mám dceru v srpnu a syna obříka v září a normální korba stačí, nevybírejte jen podle korby, důležitější je sporták!

blahova_andrea
30. bře 2015

u staršího jen rok a půl, jsem zvědavá u mladší 😅

isousek
autor
30. bře 2015

@madormi a co si u toho sportaku mam pohlidat?

madormi
30. bře 2015

@isousek váhu, skladnost, šířku sedáku, výšku zádové opěrky, hloubku sedáku, prostor mezi sedákem a boudou- to jsou parametry, které mi u velké většiny kočárků nevyhovovali 🙂 např polské kombinace mají super prostorné korby, ale ve sportáku už dítě v roce šoupe hlavou o boudu atd.... jsou neskladné, těžké jako prase atd

isousek
autor
30. bře 2015

@milmic a s cim jste u nej nebyla spokojena?no my se koukame na laret ale ten ma pry malou korbu:(jeste se hodne pise ze je dobry jumper a warious.A nevime ktery vybrat:(

tkanicka
30. bře 2015

trojkombinaci u první rok, u druhého asi 8 měsíců, pak měli lehčí sporťák, který oba opustili asi ve 22 měsících. Trojkombinaci už bych nikdy nekoupila, vždycky je to kompromis.

isousek
autor
30. bře 2015

@tkanicka a jakto ze tak kratkou dobu jste pouzivali kocarek?

madormi
30. bře 2015

@isousek já bych teda nešla do žádného takka- to jsou přesně ty kočárky, které se poo těch 8 měsících až roce prodávají a jsou jich plné bazary ☹

isousek
autor
30. bře 2015

@madormi a mate nejaky tip na dobry kocarek za rozumnou cenu?

madormi
30. bře 2015

@isousek záleží co je rozumná cena 🙂 já bych vybírala dle váhy- ono táhnou kočár co má 15 kg+ dítě 10 kg je nářez .-( pak záleží jaké máte auto, jak často skládáte, zda taháte do kopce schodů atd. zda potřebujete kočár do terénu nebo stačí městský kočárek atd atd no ☹

ladie
30. bře 2015

@isousek pokus řešíš korbčku, tak si pořiď kočár typu Roan Marita. Tam se ti do korby dítě vejde do roka. A pak si kupte zvlášť sporťák nebo golfky, které budou dokonale splňovat vaše požadavky - váha, polohování zad a nohou, rozměry, kolečka, otočná sedačka/rukojeť, velikost košíku, odpružení, délka stříšky, materiál... Podle mě neexistuje kombinace, která by měla fakt prostornou korbu + dokonalý sporťák.

Navíc na rovinu - nemám, ve svém okolí snad nikoho, kdo by tak po roce, roce a půl nevyměnil kombinaci za něco víc vyhovujícího. To jsou holt první děti - rodiče chtějí kočárek all in one a ještě nový a pak zase tak spokojení nejsou 😉 Nebyla jsem jiná.

pincola
30. bře 2015

Dokonalou a opravdu velkou korbu, ač se to nezdá, když ho vidíte z venku má Bugaboo Cameleon i Buffalo. Sporťák je též úžasný a kamarádka v něm vozila do 4 let (když se šlo na dlouhý výlet, nebo bylo děcko nemocné). Já ho mám a kompromis jsem nedělala žádný. Jsem naprosto spokojená.

eliskaxox
30. bře 2015

Tak moje svagrova pouzivala 1 kocarek cele obdobi 3 roky. Bydli ve meste,kocarek nikam netaha,parkuje ho dole ve vchode a kdyz jedou na vylet tak ji to nevadi brat 1-2 do mesice cely sportak. Ma Cam Cortinu.
Ja mam Concord Wanderer,kocarek je uzasny,i sportak je velky,odpruzeny a projede vse. Ale bydlim na vesnici a casto jezdim do mesta a za babickama. Minule jsem kocarek behem 1 dne 4x nakladala a vykladala a pri jeho vaze 14 kg to neni zadna sranda. Takze jsme koupili lehci skladnejsi sportacek na cestovani. Kdybychom neplanovali vylety do prirody nebo druhe mimi,tak wanderera po necelem roce taky prodame.

andelka
30. bře 2015

Pro děti jsem měla jednu kombinaci (hodně využívanou do roka, roka a čtvrt, pak už bylo ovládání horší, bylo to těžší a chtěla jsem na léto a výlety něco jinšího), jeden klasický sporťák (používám ještě teď pro čerstvě tříletého syna) a jedny golfky (úplně obyč, jen na cesty, do vlaku). Ono je složité najít kombinaci, u které by vyhovovalo naprosto vše. A pokud jo, je to dost drahé. Mně tyhle tři kočárky vyšly celkem na 6500kč.

tkanicka
30. bře 2015

@isousek sporťák od trojkombinace byl neskutečně těžký a špatně ovladatelný, protože měl těžiště jinde než korbička, se kterou se mi jezdilo krásně. Sporťák byl teda asi jen o 1 kg těžší než korbička, ale to těžiště udělalo své. První dceru jsem v tom ten půl rok ještě tahala, ale syna jsem na sporťáku měla jen párkrát, s druhým dítětem to bylo nezvladatelné.

milmic
30. bře 2015

@isousek Já typy kočárků neznám, děti nosím v šátku. Ale x-lander nemá moc velkou korbičku (což jsem já řešit nemusela, mám obě děti narozené v zimě) a u sportáku mi nevyhovovalo víc věcí. Jenže já to neřeším, kočárek máme jako přepravní prostředek pro babičky. 🙂

antoinet
30. bře 2015

@isousek já jsem teda s takem spokojená, splnil moje základní požadavky, je krásný a byl za super cenu. Jasný, že jsou vymakanější kočárky, ale mně ten můj stačí. Předem se dost těžko ujasňují požadavky, doporučuju sepsat pár hlavních a podle těch vybrat.

isousek
autor
30. bře 2015

@antoinet a muzu se zeptat jaky tip taka mate?

antoinet
30. bře 2015

@isousek jojo, už jsem psala🙂 Acoustic. Moc se mi líbí, je šikovný a všechny potřebné doplňky byly v ceně (u jiných si platíš za podložku, pláštěnku, tašku apod.). Nedám dopustit na ta kola, krásně zvládnou terén a mockrát jsem využila houpání pro uspání, třeba doma v ložnici, když bylo venku horko. Mám tuhle barvu, spodní fotka je reálná.

lucka662006
30. bře 2015

Ahoj, mám dvě děti a obě spí denně venku v kočárku. Karolínce jsou už tři roky, ale stále se vejde do kočárku Dorjan (je to jeden z největších na trhu). Je to velký těžší kočár, ale na to spaní za domem úplně ideální. Spí vleže ve sportovní korbě (sklopená zcela do lehu,)

veruska007
30. bře 2015

@isousek Má tři děti:
první - v hlubokém kočárku byl 10 měs., ve sporťáku 2 měs., od roku chodil ven bez kočárku, na celodenní výlety do 1,5 roku obyčejné golfky, od 1,5 roku nic
prostřední - hluboký kočár nesnášel, půl roku jsem ho nosila, půl roku byl ve sporťáku, od roku chodil ven bez kočárku, jen na celodenní procházky obyčejné golfky, od 1,5 roku nic
nejmladší - půl roku hluboký kočárek, teď má 1,5 roku, kolem domu chodí od roku bez kočárku, ale má vrozenou vadu nožek, takže na delší cesty jezdí ve sporťáku a asi docela dlouho ještě bude