Ahoj holky, máte některá zkušenost s hranatým i oválným kočárkem? Výhody a nevýhody, prosím?
pokud se týká hluboké korby kočárku, tak to bude spíš pocitová záležitost, hranatá korba bude na první pohled při stejné délce i šířce působit mnohem větším dojmem, protože budete vnímat i prostor v úhlopříčkách. Otázkou je, zda nějakým způsobem ty volné kouty prakticky využijete, málokdo dává miminko do korby šikmo.
Hranatá korba tedy bude působit klasicky majestátním dojmem, bude ale také nutné počítat s tím, že při manipulaci s kočárkem i samotnou korbou budou rohy korby víc na ráně a budou tedy náchylnější k poškození, protože tam, kde oválná korba lehce sklouzne, roh do překážky narazí. Takže to bude hlavně o tom, co se vám víc líbí.
@babyrenka to s tím obouchavanim rohů korby je super teorie az na to že vetsina kočárku má ještě před korbou kolečka v předu a rukojet vzadu, takže spíš než korbou narazíte těmi kolečky.
@judlinkadd podle mě je to fakt jen o vašich preferencich a vkusu. Měla jsem obě varianty a spíš jsem využila jiné vlastnosti- hranata se dala složit kvůli cestování a byla lehčí na přenášení v domě, oválna- využila jsem možnost mít ji misto autosedacky. Takže spíš premyslet takto než nad tvarem.
@eliskaxox : tak po skoro dvaceti letech každodenní praxe s dětskými kočárky to není až tak teorie, prošly mi rukama stovky poškozených kočárků i korbiček, takže trochu vím, o čem píšu. A ne každý naloží do auta kompletní klasický kočárek, aniž by ho nemusel rozložit na jednotlivé části a na druhou stranu jen málo lidí přenáší korbu i s podvozkem kočárku, takže pak kola ani rukojeť prakticky vůbec nepomohou
Já měla od Depemo Grander Play oválný.. a byla jsem maximálně spokojená. Mě osobně se hranaté kočárky nelíbí.