Hluboký kočárek do terénu, budu vděčná za tipy

ivetavesel
24. dub 2017

Dobrý den maminky a těhulky,
vybíráme s manželem kočárek pro našeho prcka co se nám má narodit na začátku července. Ale stále nemůžeme žádný kočárek vhodný najít ☹ Poradíte nebo s jakým kočárkem jste byli spokojeni a který se osvědčil 🙂
Jsme na vesnici, takže jde o kočárek do terénu než do města. Také preferujeme aby byl lehký, nejsem zrovna "statná žena" (50kg) a taky aby se nám tam malý vešel i v zimě do hluboké korbičky.
Budu všem moc vděčná za tipy 🙂 děkuji

babuna
24. dub 2017

@ivetavesel opět mne tu asi některé ukamenují ale my máme kočárek Tako Acoustic - má velká kola a pevný podvozek, je dobře ovladatelný i jednou rukou a to i v terénu (byť má pevná kola), projede opravdu vše a korbička je jedna z nejprostornějších - malá se narodila v srpnu téměř celou zimu jsem vozila v hluboké - pak si začala stoupat a máme sportovní korbu a ani cena není zlá ... má kovový košík - což je celkem praktické neb to nikde člověk nerozerve a případně to pomáhá v průchodnosti 🙂 ... máme odzkoušen snad veškerý terén - od lesních cest, pole - poorané a mokré, hluboký sníh, město.... jinak korbičku hlubokou mám doma v obýváku a malá v ní přes den občas spí - stále se do ni vejde - je houpací což je fajn 🙂

zuzzik82
24. dub 2017

Muzu poradit co ne. Taky jsem podobny hledala, super recenze mel Concord wanderer. Je lehky, skladny, ale bohuzel vubec neperuje. Tenhle ne.

meta123456789
24. dub 2017

My máme Hartan s vyměnitelnou přední nápravou- buď malá otočná kola (do města) nebo velká. S velkou nápravou je to malý tank, projede vše, krosili jsme dokonce sjezdovku dolů 🙂
Parádně odpružený, spousta vychytávek, fakt kvalita

katharinka4222
24. dub 2017

Ahoj, máme Firkon Long, velká korba,na délku 80 cm a na šířku cca35cm, pevný podvozek, dá se ale koupit i s aretačním. Byl pěkně houpací. Dobře se ovládal. Jezdili jsme veškerý terén, lesní cesty, kamenité stezky k rozhlednám, pole,louky i ve městě obstál. Vozím v něm už 3 dítko a jediný problém jsem měla loni, kdy jsem musela měnit jedno kolo. Jinak naprostá spokojenost. Vleze se do ní i 17ti měsíční syn,12 kilo a 80 cm 🙂 Vyzkoušeno minulý týden, když nám odpadl ve městě 🙂

tortojs
24. dub 2017

Sice dražší, nakonec jsme sháněli z druhé ruky, ale vyhrál u nás Easywalker Qtro. Perfektní, velikostně prostorná jak hluboká korba tak sporťák, lehounký, skladný a složí se jedním pohybem. Snadno ovladatelný a vydrží v pohodě i drsný terén. Celkem snadno ho po dětech prodáš bez výrazné ztráty, je oblíbený.

jitavrtule
25. dub 2017

@meta123456789 my ho máme taky ( Hartan Topline, plus terénní nápravu) a je to mmch taky těžká neskladná kráva, to požadavkům už úplně nevyhovuje. Opružení je jinak super, jako hluboký a pro nesedící dítě perfektní, to souhlas, ale osobně mám třeba výhrady ke sporťáku, tam už mi vůbec super nepřišel (tím že sedák je zcela vodorovně z něj děti kloužou smerem dolu, proti treba golfkam nebo jinym sportakum kde je sedacka malicko naklopena proti smeru jizdy a zadek do ni lip zapadne), nemluve o tom ze 16kg kočár plus 10+ kg dítě a nějaký ty věci už je na manipulaci docela na prd.

Za sebe bych už dnes vybírala jinak, jako hluboký libovolný houpák s velkými koly a rozumným odpružením, jako sporťák něco co nejlehčího typu Valco nebo GessleinF4
I dvojkombinace je pořád cesta kompromisu, buď u hlubokýho nebo u sporťáku.
Pro červencový dítě může být ale výhoda varianta kočáru co jde do úplnýho lehu (ať už ten Hartan, Teutonia, Gesslein aj.) a k němu vložná pevná taška, protože tam pak užiješ stříšku od sporťáku kde je vždy větrání. To u korbiček bohužel není samozřejmost a dost hlubokých koreb žádné větrání prostě nemá. Dobrý je že když pak dítě nedejbože v půlroce vyroste z hluboký korby, resp nevejde se tam se zimním fusakem, tak dáš sporťák do lehu a může drandit dál ve fusaku a pod nánožníkem, klidně i na břiše, když bude chtít. Sporťáky už jsou dlouhý dostatečně.