Dobrý den maminky a těhulky,
vybíráme s manželem kočárek pro našeho prcka co se nám má narodit na začátku července. Ale stále nemůžeme žádný kočárek vhodný najít ☹ Poradíte nebo s jakým kočárkem jste byli spokojeni a který se osvědčil 🙂
Jsme na vesnici, takže jde o kočárek do terénu než do města. Také preferujeme aby byl lehký, nejsem zrovna "statná žena" (50kg) a taky aby se nám tam malý vešel i v zimě do hluboké korbičky.
Budu všem moc vděčná za tipy 🙂 děkuji
Muzu poradit co ne. Taky jsem podobny hledala, super recenze mel Concord wanderer. Je lehky, skladny, ale bohuzel vubec neperuje. Tenhle ne.
My máme Hartan s vyměnitelnou přední nápravou- buď malá otočná kola (do města) nebo velká. S velkou nápravou je to malý tank, projede vše, krosili jsme dokonce sjezdovku dolů 🙂
Parádně odpružený, spousta vychytávek, fakt kvalita
Ahoj, máme Firkon Long, velká korba,na délku 80 cm a na šířku cca35cm, pevný podvozek, dá se ale koupit i s aretačním. Byl pěkně houpací. Dobře se ovládal. Jezdili jsme veškerý terén, lesní cesty, kamenité stezky k rozhlednám, pole,louky i ve městě obstál. Vozím v něm už 3 dítko a jediný problém jsem měla loni, kdy jsem musela měnit jedno kolo. Jinak naprostá spokojenost. Vleze se do ní i 17ti měsíční syn,12 kilo a 80 cm 🙂 Vyzkoušeno minulý týden, když nám odpadl ve městě 🙂
Sice dražší, nakonec jsme sháněli z druhé ruky, ale vyhrál u nás Easywalker Qtro. Perfektní, velikostně prostorná jak hluboká korba tak sporťák, lehounký, skladný a složí se jedním pohybem. Snadno ovladatelný a vydrží v pohodě i drsný terén. Celkem snadno ho po dětech prodáš bez výrazné ztráty, je oblíbený.
@meta123456789 my ho máme taky ( Hartan Topline, plus terénní nápravu) a je to mmch taky těžká neskladná kráva, to požadavkům už úplně nevyhovuje. Opružení je jinak super, jako hluboký a pro nesedící dítě perfektní, to souhlas, ale osobně mám třeba výhrady ke sporťáku, tam už mi vůbec super nepřišel (tím že sedák je zcela vodorovně z něj děti kloužou smerem dolu, proti treba golfkam nebo jinym sportakum kde je sedacka malicko naklopena proti smeru jizdy a zadek do ni lip zapadne), nemluve o tom ze 16kg kočár plus 10+ kg dítě a nějaký ty věci už je na manipulaci docela na prd.
Za sebe bych už dnes vybírala jinak, jako hluboký libovolný houpák s velkými koly a rozumným odpružením, jako sporťák něco co nejlehčího typu Valco nebo GessleinF4
I dvojkombinace je pořád cesta kompromisu, buď u hlubokýho nebo u sporťáku.
Pro červencový dítě může být ale výhoda varianta kočáru co jde do úplnýho lehu (ať už ten Hartan, Teutonia, Gesslein aj.) a k němu vložná pevná taška, protože tam pak užiješ stříšku od sporťáku kde je vždy větrání. To u korbiček bohužel není samozřejmost a dost hlubokých koreb žádné větrání prostě nemá. Dobrý je že když pak dítě nedejbože v půlroce vyroste z hluboký korby, resp nevejde se tam se zimním fusakem, tak dáš sporťák do lehu a může drandit dál ve fusaku a pod nánožníkem, klidně i na břiše, když bude chtít. Sporťáky už jsou dlouhý dostatečně.
@ivetavesel opět mne tu asi některé ukamenují ale my máme kočárek Tako Acoustic - má velká kola a pevný podvozek, je dobře ovladatelný i jednou rukou a to i v terénu (byť má pevná kola), projede opravdu vše a korbička je jedna z nejprostornějších - malá se narodila v srpnu téměř celou zimu jsem vozila v hluboké - pak si začala stoupat a máme sportovní korbu a ani cena není zlá ... má kovový košík - což je celkem praktické neb to nikde člověk nerozerve a případně to pomáhá v průchodnosti 🙂 ... máme odzkoušen snad veškerý terén - od lesních cest, pole - poorané a mokré, hluboký sníh, město.... jinak korbičku hlubokou mám doma v obýváku a malá v ní přes den občas spí - stále se do ni vejde - je houpací což je fajn 🙂