Chtěla jsem zkusit poslat dotaz do kočárkové poradny, ale píše mi to info, že je pozastavena 🤷🏻♀️ tak to zkusím zde.
Sporťák Hauck Rapid (nový) vs. Baby jogger City elite (bazar). Hodně u Haucku čtu, že cena odpovídá kvalitě, že vrže, atd. Je to fakt tak špatné? Jako nerada bych, abych opět litovala koupě kočáru už někdy po týdnu, hlavně už nechci zase za chvíli řešit reklamaci a vybírat jiný.
Líbí se mi i Baby jogger, našla jsem si bazarový City elite, ale zase se bojim toho, že nebudu mít záruku.
Kdo máte BJ, jste spokojené, nelitujete koupě?
Kočár bude pro syna (15 měs, cca 13kg a 85cm), počítám že zhruba rok bude využívám často. Kombinaci bych konečně poslala z domu a zůstal by nám tak cestovní kočár Easywalker a ten BJ/Hauck.
Za jakékoliv zkušenosti a srovnání budu ráda 🙂 krásný den.
@nellinka123 Rozhodne Baby jogger. Vybrala bych opecovavany v dobrem technickém stavu z druhe ruky. Souhlasim, znacka Hauck je proste low-end. Ale samozrejme zalezi, jak casto budete kocarek využívat a co od nej chcete. Od záruky takto levného kocarku bych si nic extra neslibovala. Neni proste kde brat. Kocarek ma byt kvalitni, ten do terénu o to vic.
Ja mam Hauck (ale Runner). Rozhodovala jsem se mezi timto a Thule urban glide. Cenove je vsak Thule uplne jinde. Kocarky vypadaji na prvni pohled vesmes stejne, ale Thule je proste kvalitnejsi.
Ja se rozhodla pro Hauck proto, ze byl levny (5000 Kc vs. Thule za 20 000 Kc) a hlavne byl pro treti a tudiz posledni dite. Kdybych mela v planu rodit jeste dalsi deti a ten kocarek by mely dedit, tak bych asi investovala do Thule, protoze tam je jistota, ze opravdu vydrzi. U Haucku budu rada, kdyz zvladne dovozit toto jedno. ALE ja ho fakt nesetrim. Temer kazdy den s nim jezdim do sileneho terenu a projede vsechno - sutry, koreny, pisecne plaze, zabahnene pole, vsechno.
Ja jsem s Hauckem spokojena, pouzivam ho neco pres rok a vzhledem k vyse popsanemu je uz hodne opotrebovany a jety. Myslim, ze az zhruba za rok ho nebudeme potrebovat, tak bude prodejny max. za hubicku (200 Kc) a nebo darovany za odvoz.
Ale jsou urcite maminky, ktere se o svuj kocarek vzorne staraji a jezdi maximalne po sterkove ceste, tak tak verim, ze by vydrzel vozit i vice deti.
Takze jestli dotaz zni, zda tuto znacku doporucit, tak za me rozhodne ano. Jen zalezi, co od nej presne ocekavas, jaky budes volit teren a jak se o nej budes starat 🙂
@misha31 jo, Summit se mi také líbí 🙂
@pinkninja já právě nad tím pořád přemýšlím a jsem stejného názoru. Kočár používám denně, teď sporťák z kombinace a jak je syn už velký, je to prostě herka a kolikrát ho sotva táhnu. Jsme prakticky denně v lesoparku a konečně se děti vyléčili ze všech nemocí, tak plánujeme léto (dovolené a výlety) a já jsem zhnusená z kočáru, jestli brát tu těžkou herku, nebo lehký, ale nepraktický městský kočár 🙄 já koukala na ty trojkolky už po narození syna a teď mi fakt štve, že už ho nemáme.
@exbordelar moc děkuji za obsáhlou recenzi/zkušenost 🙂
Já po Thule koukala než se syn narodil, ale přišlo mi to, že je prostě drahý. A vzhledem k tomu, že také víc dětí už neplánujeme, navíc nám zůstala kombinace po starším synovi, nechtěla jsem do dalšího kočáru investovat. Ovšem hrozně se mi líbil cestovní kočár, ideální do auta, tak jsem ho pořídila jako druhý kočár a ten nás teď vytáčí. Dokud byl syn maličký a jen tam byl položený, bylo to fajn. Teď jsme ho zase vytáhli a je to děs a hrůza, synovi se tam i blbě sedí 🙄
Jak jsem psala výše, jsme prakticky denně v lesoparku, kterým musíme téměř pokaždé projít a zároveň plánujeme dovolené/výlety na léto a podzim. A já teď řeším, že bych tedy konečně ten pořádný sporťák konečně koupila 😀 počítám, že zhruba rok budeme kočár využívat denně (kombinaci bych chtěla poslat z baráku), potom už asi trochu méně, takže zase vrážet do toho moc peněz prostě nechceme. Jinak o kočáry se celkem staráme, zase nechci jezdit s něčím obouchaným a manžel celkem pravidelně kontroluje brzdu, promazává kola atd., starší syn ho často šmrdlá hadrem, ať je čistý 😀
@nellinka123 no tak v tom pripade je Hauck uplne v pohode. Za malo penez hodne muziky. Ten bazarovy Thule stoji i tak ranec - pod 12 tis snad nesezenes. A jestli je to vase posledni dite a jeste se o kocarek hezky starate, tak je za ty penize naprosto dostacujici. Ja jsem mela pozadavek, aby mel hlavne velka kola. Protoze jak jsem psala, jezdim s nim fakt terenem a davam mu hodne zabrat. Na ten Rapid jsem take koukala, ale ten by asi neprojel to, co potrebuji. Do lesoparku vsak uplne v pohode.
Navic ten Hauck Runner (nevim jak Rapid), je opravdu hezky skladny - na to, jak je velky. Vlozim do kufru auta kocar, velkeho psa a jeste k tomu i zavazadlo uplne v pohode. Verim, ze i ten Rapid bude na tom stejne.
@exbordelar já teď koukala na bazar, jestli se tam za dnešek neobjevil ten Baby jogger a tedy objevil se tam Runner jen za 1500,-, dokonce z našeho města, tak mám chuť té paní napsat 😀
Já koukám na Rapida z důvodu trochu menších kol, kvůli skládání do auta, aby kočár nezabral celý kufr. To samé u BJ City elite, kde jsem četla, že pokud se sundají kola, je kočár pěkně skladný. Jako jo, máme sice kombíka, ale zase potřebuji, aby aspoň půl kufru zůstalo pro naše věci 😀
Nechtěla jsem utrácet za Thule a koupila Hauck tuner 2 a musím říct, že za ty peníze byl skvělý. Projel s námi hory v každém ročním období, polní cesty, pláže atd . Nemám k němu žádnou výtku. Nám ani nevrzal. Dala jsem ho kamarádce a ta v něm vozí také v pohodě dcerku .
@nellinka123 my mame taky kombika (obycejneho), vleze se do nej kocar, velky pes, 2 stredni kufry nebo velka plna krosna, i odrazedlo 😀 Kocarek je skladny a pri sundani kol skoro placaty.
Za 1500 z bazaru - krasa! Sla bych do nej 😂
Jedine teda, co je na hovno (abych byla objektivni) je brzda. Je plastova, spatne do sebe zapadaji ozubena kolecka a pri jakemkoliv postouchnuti odbrzdi. Tradicne v MHD v zatackach 🙄 Nastesti jezdim busem sporadicky, tak me to tolik netankuje, ale ta brzda je fakt velke minus. Ale mozna mam jen vadny kus 🤔
Jo a je lehoucky! Take jsem se neco natahala s tezkyma a neskladnyma krapama, a tohle je uplna pohadka 👍🏼
Ja mam baby jogger tento a jsem strasne spokojena, jezdime s nim hodne v terenu, vse na jednicku https://www.detske-kocarky.cz/kocarky-sportovni...