Poraďte prosím, jak vybrat golfky, do kterých by se vešlo i tříleté dítě a ještě by mu chvíli vydržely. Chceme je jenom jako pojistku na výlety nebo do města, aby cesta od obchodu do parku netrvala věčnost a aby si mohl odpočinout. (A bude-li to opravdu dobrý kočárek, nastěhuje se pak do něj i druhý syn.)
Na co se při výběru nesmí zapomenout, co doporučujete zkontrolovat? A do kolika let jste vozily/ vozíte děti v kočárku?
Požadavky: kolečka do města i lehkého terénu;
polohovací záda i opěrka pro nohy;
dostatečná nosnost a prostor, aby se v nich dalo spát;
co nejlehčí (jinak se s nimi nikdo tahat nebude);
ne moc drahé.
Děkuju a smekám, takových kočárků!
@nika82 Ja chcem tiež poďakovať za taký skvelý zoznam kočíkov s vyššou nosnosťou, tiež som presne toto potrebovala. Snáď sa zakladateľka vlákna nenahnevá, ak sa sem votriem - nutne zháňam golfky nielen pre ťažké ale hlavne DLHÉ PREDLHÉ dieťa - potrebujem opierku min 53 - 55 cm... Neviete poradiť, prosím?
Bébe Beni Izzy - my jsme s ním MAXIMALNĚ spokjení .-)
Cybex Calisto, nevím ted kolik měří, ale můžu v případě zájmu přeměřit, dlouhááá opěrka a dá se polohovat až do lehu.
@seb Callisto jsem taky už zkoumala, ale bohužel se v Cybexu asi rozhodli, že letošní kolekci kočárků udělají s klasickou krátkou opěrkou... callisto jsem měřila v obchodě, běhala jsem tam s krejčovským metrem a naměřila 45cm :( Dokonce jsem si v eshopu objednala Topaz, kt.měl mít podle diskuzí 54cm a kolik má verze 2015? Bohužel jen 45cm... Jedině tedy starší typ z bazaru, ale prodávají se málo....
Peg perego Pliko, vozim dceru 3 roky a 5 mes ma a zaroven syna 6 let🙂) kdyz specham, ma to takove integrovane stupatko, celkem tedy vezu cca 38 kolo a fici porad 🙂)
Nový Gesslein S1 swift 2015 má taky bohužel jen 47 cm :(
Taky doporucuji Peg Perego Pliko, nemuzu si jej vynachvalit - starsi dcerka v nem spala ve 3 letech na vyletech, v ZOO atd. Uvezou fakt hodne, jsou pohodlny, super pro vyssi postavu....ted v nich vozime mladsi a naprosta spokojenost😉
Chicco multiway evo, zkuste mrknout. Dávám mu celkem zabrat a porad drží ;). Ma v ceně i zatepleny nanoznik a plastenku.
Podle toho, co píšete, to vypadá, že se na těch 15 kg u popisu kočárku moc dbát nemusí... 🙂
Jinak pro ty, kdo hledají něco pro větší děti: dnes jsem ošahávala Baby Jogger City Lite a jsem z něj nadšená. Opěrka 51 cm, hezky prostorný, lehoučký, skvěle jezdí, nemá brzdu mezi koly (takže nekopu), obrovská parádní bouda, slušný košík na nákup. Váhám jen z toho důvodu, že nemá madlo před dítě a nejde polohovat do úplného sedu. Ale jsem nahlodaná... 🙂
Já sem dostala nyní nový Jané Nanuq, ještě ze starší kolekce (ty nové se mi nelíbí), takže v úterý mohu poreferovat, ještě není doma 🙂. Chicco Multiway Evo jsem chtěla a objednala před rokem a vubec mi nesedl. Na prvního synka sem měla obyč. Multiwaye, ale z tohoto sem byla nějako zklamaná. Mám ho teda nafoceného v realu (v případě zájmu mohu dodat fotky), ale putoval zase zpět...
Tak je doma. Je skvělý, kam se hrabe Multiway Evo. Vejde se tam krásně náš 2,5 leták...zítra hned vyrazíme 😉
Tak i u nás už je nakoupeno, máme Britax b-agile 4 plus. Uvidíme, jak to bude vypadat v praxi, ale byl v obchodě jediný a po té anabázi s cestou jsme prostě s nějakým kočárkem odejít museli! V jednom krámě se ovšem prodavač divil, co si vymýšlíme, že pro takhle velké děti už se kočárky nedělají. I ten britax je papírově do 15 kg, ale vypadá dost velký.
Tak i já jsem se nakonec taky neřídila papírovou nosností, ale spíš svým pocitem, jak na mě kočár působí bytelně a pevně a jak se řídí s plnou náloží (13 kg prcek + 2kg taška s nákupem). Vyhrál to Baby Jogger City Lite, už je taky doma a vypadá, že uveze hodně. Tak uvidíme, co ukáže praxe 🙂
@hanci7 V Britaxu vozím někdy obě děti a drží. Je fakt že ne tak často, ale když bolej syna (4,5 roku a 19kg nohy a malou taky (2 roky, 13 kg) třeba v zoo, tak to taky zvládne a kočárek je to super, krásně se skládá do auta.
Joo, papírová nosnost, tak nám takhle jednou mírně přetíženej kočárek - Mutsy - prasknul. Překročeno jen mírně.
ak chceš popozeraj, ja som si dala trošku námahu a vytvorila tento album https://www.modrykonik.cz/blog/nika82/album/gol...