vím že se tady asi hodně už napsalo o golfkách, našla jsem několik témat, ale většinou se zde porovnávalo je ze 2-3 značek. Chtěla bych abychom zde každá ( kdo se chce zapojit 🙂 ) napsala vlastní zkušenost s některou ze značek..
Např: značka: xxxxx
cena: xxxx
výhody: xxxxx
nevýhody:xxxxx
myslím že to spostě holek pomůže při rozhodování... přeci jen si každý výrobce vychválí ty své ale realita je pak někde jinde a není nad to mít zkušenosti od "kamarádek" 😉 😉 😉 😉 😉 😉
moc díky za účast Eimmy
Espiro Magic 2011
3500Kč
-projede i mírný terén(zkoušeli sme šutry,les,polňačky),lehoučký, ovládá se snadno i jednou rukou, široký sedák, nepřerazíme se o brzdu 😀
-relativně krátká opěrka na nožky, stříška nejde sklopit až dolů proti slunci
Jinak je to náš miláček a sme moc spokojení 🙂 🙂 🙂
Babypoint Mark 4
kolem 2000Kč
výhody - skladný, celkem dobře ovladatelný, prostorný, polohování skoro do roviny, nákupní košík
nevýhody - nemohla jsem v nich syna nechat bez dozoru, měly tendenci se převracet dozadu, jak jim chybí ta vzpěra od zadních koleček k madlu ( doufám, že víte, jak to myslím 😉 ), nepolohovatelné nožičky.
Peg Perego Atlantico
1500,- Kč z bazaru
výhody - zvládnou v pohodě i lesní cestu, byli jsme i na poli, prostorný, jde polohovat do lehu, velký nákupní košík, odpružený, hodně sklopná bouda dopředu, nánožník na zip, tutíž ho dítko nemůže odkopat, rukojeť v celku, polohovatelné nožičky.
nevýhody - starší model, velká a neskladná pláštěnka, která se připíná na zip, v zimě to jde těžko, je to ztuhlé a ruce jdou zmrzlé, zabere více místa v autě.
Obyč. golfky do auta od BaB( nepolohovatelné a bez stříšky )
400,- Kč přes bazar
výhody - vejdou se i větší děti ( náš má ve 2r a 8m 102 cm a 20 kg ) a v pohodě se tam vejde, super skladné do auta.
Nevýhody - pro účel, aby se dítko jen popovezlo na výletě nevidím žádné.
Jinak u nás vedly Chicco CT 0.4
3 500,-
výhody - i pro větší děti, super ovládání, pěkná výbava, projedou všechno
nevýhody - jsou celkem velké
Maclaren Techno XT
prodavala jsem je za 2800,-
vyhody - lehounke, skladne, polohovatelne az do lehu, sklopna striska skoro az dopredu pred dite, prostorne
nevyhody - kratsi operka pro nozicky a neni uplne pevna, ale staci to
Kdybych nemela doma dalsi golface a nepotrebovala bych penize, tak bych si je nechala, jsou uplne uzasne
Inglesina Zippy
bazarove 2-3tis.
vyhody - prostorne, polohovatelne az do lehu, zabudovana plastenka, lehke, snadno slozitelne a skladne, celkem velky kosik na nakupy, da se nasadit autosedacka i hluboka korba na podvozek, slozene sami stoji, celkem velka kolecka, zvladaji s prehledem i horsi teren
nevyyhody - mam 172cm a obcas kopnu do kolecek
Peg Perego Pliko P3
prodavala jsem je za 2500,-
vyhody - vyskove nastavitelne rukojeti, pri te vyssi jsem do kolecek nekopala, prostorne, polohovatelne az do lehu, vychytane pasy, ktere jdou za zadama povolit tak, aby se dite, i kdyz je pripasane, mohlo v kocarku volne predklanet, stupatko pro starsiho sourozence, sklopna striska pred dite
nevyhody - zadne jsem neobjevila, kdybych si nenechavala Zippyho, ke kteremu mam veskere prislusenstvi, tak si je necham
Chicco MultiWay
Nákupní cena je cca 3.000 Kč (my jsem měli ještě levněji, bratr u této značky pracuje)
Výhody: Chtěla jsem pořádné bytelné golfáče. A to jsem taky u nich nalezla, všechna kolečka jsou po dvou a jsou stejně velká, košík na věci dostatečný a jsou polohovatelné do lehu. Dobře se ovládá, přední kolečka se dají zaaretovat. Mají nánožník, odendavací rukojeť, pláštěnku. Jezdíme s nimi i v terénu a nemáme žádný problém.
Nevýhody: Jsou velké na skládání (skládají se do délky). Ale naše babička má starý typ Peugetu 106 a v pohodě se jí tam golfáče vejdou, což je co říci. A když dítě spí, tak se do košíku nedostaneš, ale to se dá přežít, dítě nespí věčně.
značka: Nuna Pepp 2010
cena: 3990,-
výhody: skladný, lehký, lehce ovladatelný jednou rukou (spojená rukojeť), pěkný (aspoň pro mě 😀 )
nevýhody:malá plastová kolečka, která rachtají (už jsem si zvykla, že kam vjedu, lidé o mě vědí). menší sedačka, na písek, štěrk a podobné povrchy vhodný není...
@bocinka - A co by jsi chtěla vědět? Jsou to klasické golfky, bez stříšky, bez ničeho, jen se sedí a nožičky jsou opřené o takový plastový pásek. Vejdou se tam v pohodě i větší děti, do auta super... Kupovala jsem je před měsícem po netu přes MMB, a bála jsem se, že se tam syn nevejde, ale sedí tam jak hříbeček🙂).
My jsme nyní na Slovensku a fotky mám doma v PC🙂
HOLKY ŠUP ŠUP ZKUŠENOSTI SEM 😉