Fusak - univerzální na celý rok, máte tip?

sim007
26. lis 2014

Ahojte. Máte typ na nějaký univerzální fusak, který by bylo možné mít "celoročně"....termín mám v dubnu, tak nechci kupovat jarní a zimní, ale spíš nějaký který by se dal dle potřeby přizpůsobit. Dívala jsem se na Emitex 3v1, ale nevím jestli v něm nebude zase moc horko.
Děkuju

mamkamarketa
26. lis 2014

V dubnu fusak uz potrebovat nebudes

kocour1
26. lis 2014

Já mám pro dceru fusak z fleesu - tuším, že jsem ho internetu našla jako podzimní nebo tak nějak...samozřejmě by šel nahradit dekou, ale v kočárku, zvláště pak ve sporťáku lépe drží, neklouže jako deka a přeci jen i lépe izoluje, když je zapnutý...používám ho od jara do podzimu a na zimu mám péřový...a teď čekám druhé dítko, takže starší bude mít i v zimě tento fleesový a mladší dostane péřáček🙂

veverun
26. lis 2014

Já mám sice obě děti zimní (listopad, prosinec), ale myslím, že fusak využiješ i ty, třeba ne hned, ale na podzim pak už určitě. Já jsem pořídila bazarový fusak od Lodger včetně odnímatelné vložky pro zvýšení teplotního komfortu a nemůžu si ho vynachválit. Když mám pocit, že je jó kosa, přidám případně deku a nánožník a je to. Používám ho od podzimu do jara a jen přidávám či odnímám vrstvy oblečení. Takže za mě Lodger. Jo a u prvního jsem měla chvíli půjčený fusak od Emitexu, byl hodně teplý, ale mají víc druhů a jsou to dobré fusaky.

hojda
26. lis 2014

Tak to by mohl být lodger, ale mě osobně moc nevyhovoval, je tak pro miminka, pro chodící děti už moc ne, protože nejde odepnout spodek na boty a ještě další věci mi na něm vadili. Koupila bych jen zimní a pak to řešila jen dekou, pokud nechceš koupit přechodový. Jinak jsem měla takový přechodvý fleesový, který se dal i do autosedačky. Malý se narodil 9. dubna a ještě v květnu na ledové muže jsem ho v něm vozila, protože byla fakt zima.

ange_de_la_morte
27. lis 2014

Já mám Emitex 3v1 a jsem moc spokojená, hlavně je super, že teď když už mám chodící dítě mám odeplý ten spodek a malého nemusím rvát do fusaku se špinavýma botama, má prostě boty venku a jen kryté dekou a nánožníkem aby mu to nepodfukovalo. Teplý je opravdu hodně, ale to od fusaku očekávám, na jaře a na podzim byl malý buď jen po teplou dekou nebo v zavinovačce do autosedačky ( taky od Emitexu ) - měla jsme zimní i letní variantu - taky luxusní věc, škoda že ji nedělají i ve větší velikosti, do autosedačky by se sešla i teď

polaks
27. lis 2014

No v dubnu fusak,to už asi nie.To by tomu miminku bol fakt veľký hic... Skôr by som doporučovala španělskú deku na zips a cvoky:A má viac využití,dá sa použiť do postieľky,kočíku,ako fusak,alebo len ako klasická deka.Tiež som ju mala a je skvelá http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=69997925

sim007
autor
27. lis 2014

@ange_de_la_morte takze ten od Emitexu je na duben moc teply jo?

linchilli
27. lis 2014

Mam lodger, do hlubokeho kocaru bych ho asi nedoporucila, protoze je tvarovany pro sportak..nevim, jak to nejlepe popsat, ale neni plochy a myslim si, ze v hluboke korbicce by to prekazelo. Myslim, ze na zacatek si vystacite se zavinovackou a dekou..
Jinak do sportaku si ho nemuzu vynachvalit, je mekky a prijemny malemu je v nem teplo. Nejsem si jista, ze by v uplne tuhych zimach byl to prave ikdyz nemam zkusenost kupovala jsem ho letos,, Ale mam velmi teply nanoznik,. takze je to OK plus pocitam, ze maly bude mit kombinezu...Nozky vyresim tak, ze koupim navleky na boty prodavaji je napriklad na fleru cca 100kc nechci mit spinavy ani fusak ani kocar..Tak snad jsem taky pomohla 🙂

ladie
27. lis 2014

@sim007 ano, na emitex 3v1 bude v dubnu horko.
Já jsem měla emitex do autosedačky, který jsem zpočátku používala i do kočárku.
Jinak doporučuji klasický zimní fusak (ten ty teď nemusíš vůbec řešit) + jarní/podzimní fusak (já měla flees+bavlna od Emitexu). Případně ti od jara do podzimu stačí deka - hlavně, dokud se mimčo nebude moc hýbat a odkopávat.

ange_de_la_morte
27. lis 2014

@sim007 : no záleží jak bude, jestli jak loni tak ano 🙂 ale byly i roky kdy v dubnu mrzlo, ale můžeš ho mít rozeplý a přikrýt dítko dekou, no stejně bys ho užila na podzim ... já bych neměnila no 🙂

hojda
27. lis 2014

@linchilli Přesně to mi taky vadilo, že je ušitý do sedu a pokud miminko leží na rovině, tak se to pod ním hrne. Navíc zimní vložka je dost malá, takže na nohy vůbec nedosáhne, a pro chodicí děti už je fakt nepraktickej,