Fusak Sport angel (little angel, dita), máte zkušenost?

jbzirafa
31. říj 2015

zaujal mne zimní fusak sport angel firmy little angel (dita), neviděla jsem ho ale na živo. jaký je na omak -měkký, poddajný? vejde se vám do něj dvouleté dítě, je dost široký a dlouhý? uvažuji o koupi, líbí se mi od stejné firmy i jiné, jsou chválené a mně sympatické, ale nemám moc s čím srovnat. máte ho některá? prohlížely jste ho v obchodě?

jbzirafa
autor
3. lis 2015

opravdu nikdo fusak neviděl, nevlastní?

katenkas
3. lis 2015

Máme🙂 A za nás absolutní spokojenost. Máme ho pro 4 měsíční holčičku, takže nemohu soudit zda se tam dvouleté dítě vejde :( Ale bylo nám řečeno, že určitě min. do 2-3 let. Jinak jsme ho kupovali na veletrhu, takže jsme si ho prohlídli.

jbzirafa
autor
3. lis 2015

@katenkas a jaký je v ruce-měkký, tvrdý, poddajný (třeba emitex 3v1 mi přijde tvrdší, možná je to střihem) a jak se zahákne za zádovou opěrku? líbí se mi jiné fusaky od dity ale myslím že ten neměl nic na uchycení za kočárek -opěrku

katenkas
3. lis 2015

je měkkoučký a poddajný, dá se stáhnout okolo hlavy, že mu na ní nefouka - ale to spíše oceníme my s menším dítětem. Jinka nahoře má takovou kapsičku na záháknutí. My jsme zatím v hluboké korbě, takže opět nemůžu říci, zda drží, či ne. Ale myšleno na to je. Je opravdu krásně teploučky. Nám se právě hrozně líbil ten sportovní design, máme zelený.

jbzirafa
autor
3. lis 2015

zelený se mi taky líbí, a že je rozepínací až dolů, pro snadné nastupování-nakládání chodících dětí, ve sporťáku. a ještě dotaz - uvažovali jste i o tom přídavném "nánožníku"neboje fusak podle vás dostatečně odolný proti sychlavému počasí?

katenkas
3. lis 2015

jee, ani nevím o přídavném nánožníku. Podle mě je tento fusak nedobytná pevnost, opravdu jeden z nejteplejších fusaků, co jsem kdy viděla. Vůbec se to s tím Emitexem nedá srovnat. Malá jezdí teď v krátkém rukávu, protože jinak by byla spocená. Opravdu je vhodný třeba i na hory.

jbzirafa
autor
3. lis 2015

no není to nánožník, spíš "dekl navíc na fusak. prostě když mrholí nebo padal sníh jestli vydrží bez plášťěnky.no jestli mimčo opravdu neoblékátea tak nevím, co budu dělat s oteplovačkami 🙂 ale to by mi vyhovovalo když potřebuju jen skočit na nákup, který mi trvá 5 minut a dalších 10 oblékám prcka..

katenkas
3. lis 2015

přesně tak, frčíme na nákup - vezmu malou strčím do fusaku - já teda nemusím dávat ani čepičku, krásně jí to kryje obličej a jedeme. Pokud bude hodně pršet, tak bych asi dala pláštěnku, ale jinak úplně v pohodě, je to takový jemný šusťák.

jbzirafa
autor
7. lis 2015

info pro ostatní, kteří by hledali nějaké názory na tento fusak:
neodolala jsem a pořídila. vypadá teplý (zatím nezkoušeno, venku je tepo dost), materiál zvenku měkký šusťák fajn, zevnitř příjemný, vypadá odolně.rozepínání fusaku až dolů je fajn, oddělitelná vrchní část taky, naistalovala jsem do kočáru zatím jen podložku pod záda. již proříznuté otvory na pásy kočárku sedí (na baby design).provedení-šití se zdá kvalitní. a je to čeký produkt 🙂 )i když etdy v popisku o materiálu není jediné slovo česky, vlastně nějaký návod k údržbě a popis výrobku v čj u fusaku vůbec není!)
nedostatky:
- ta protiskluzová vrstva - to je absolutně nedostatečné, prostě to není fyzické připevnění ke kočárku, to se nedá nějakou vrstvou nahradit (ale s tím jsem počítala).
- kapsička na zaháknutí za zádovou opěrku kořárku - tak to je pseudokapsička, nemůže to sloužit k zaháknutí, málo hluboká, šířka také, pro kočárky kt. mají jen zádovou opěrku bez bočních stran (nevím které to jsou, pro značku babydesign se to nedá použít), nicméně to jsem tušila před nákupem, že funkční reření pro zaháknutí fusaku ke kořárku není standardní. (stačila by dvojice šňůrek, za ty peníze...)
- kdsyž posadím dítě, kt. nejsou ani dva roky na samost. zádovou podložku v kočárku, přečuhuje mu hlavička, na nožičky je fusak dlouhý dost. do celého fusaku se vejde, ale prostě tak jak sedí fusak na popruhy kočárku, tak bych čekala více místa nad hlavičkou, je tam málo materiálu (ale to je i u jiného fusaku, kt. mám, takže možná to bude chyba kočárku nebo velkého dítěte)
vychytat by se dalo i to, aby zůstal fusak otevřený (zajištěný v otevřené poloze) když potřebuji dítě dát dovnitř (ale to bych už asi chtěla za 2000 moc 😀 )

upevnění fusaku ke kočáru řeším prostrčením tkaniček a svázáním za zádovou operkou skrz otvory v kočárku a otvory ve fusaku pro popruhy kočárku.
ještě lépe by mohlo být vyřešeno utahování kolem hlavičky -nezávisle na regulaci šířky fusaku. je tam jedna šňůrka (gumička) a chtělo by to mít pro šířku fusaku samostatnou regulaci na olivky (myslím, že by to pro výrobce nebyl problém, takhle je všechno pořád utaženo. ale funkci to nijak nevadí.

zatím jsem spokojená, tak uvidím, co ukáže čas.

eliskaxox
27. lis 2015

Tak i ja jsem majitelkou fusaku Little Angel Exclusive a musim rict ze je skvely. Je krasne mekoucky a poddajny. Ted bylo 0 stupnu a malemu stacili jen teplacky,botasky,bodyno a zimni bundicka a byl krasne teply. V kocarku ho mam pridelany jen pasem kolem bricha ale po usazeni maleho nikam nesjizdi a hezky drzi. Jedine minus ze kolem hlavy by to mohlo jit stahnout otrosku vic ale i tohle je dobry. A