Používáte, prosím, někdo tento fusak? Budeme teď dávat sporťák (easy walker duo) a nějak nevím, zda si v období jaro až podzim vystačíme jen s dekou a nánožníkem nebo zda je praktičtější mít např. právě tenhle fusak.
já jsem s ním taky spokojená, na ten sporťák (a zejména pak na golfky) je k nezaplacení-klasická deka klouže, padá, chodící dítě ji skopává a ušmudlává botama...tohle je vlastně taky teplá deka, která se ale nikam neposune, nemůže spadnout a když se udělá teplo, tak se z toho prostě dá pryč a posadí na to, aspoň to má pod zadečkem měkčí 🙂 Samozřejmě můžeš být bez toho, coby ne, ale praktičtější a nervy šetřící to rozhodně je.
@karlam Myslis ten bavlna/fleece? Ten je skvelej! Mam je taky v EW duo, pres zimu jsem je mela v autosedackach a nejradši bych si pořídila jeste dva, abych je nemusela furt prendavat do Phila a golfek..ale nebudu tak rozmazlena 🙂 je skvely, jak je tam ten límec. Deti se do toho krásné zachumlaji.
já ho využila fakt hodně :o) I přes léto - když malá usla, tak jsem to přes ní hodila a přikryla a nemusela jsem jí oblíkat. Podle mně to není špatná investice :o)
my šetříme na čem se dá, takže jsme jaro/letní fusak nepořizovali a přežili jsme bez něj krásně. ale ono asi i záleží, jaké má člověk dítko, jak často kam jezdí atd atd, aby to pořádně využil. nám třeba vůbec nechyběl a prcek fusaky fakt nerad, to se s ním pak stejně nedá nikam pořádně jít. ale kdybych měla ležícího kliďase a peníze, tak bych si ho asi taky pořídila. vypadají úžasně a praktickou stránku vidím taky. my měli na chladno spodek ze zimního fusaku a na vrch deku a nánožník a teď nám táta ušil jaro/letní vložku do kočárku na to jeho velké šubolení se a špinění, tak jsem ráda za to 😀 a kdyby chtěl spát a ochladilo se? no samozřejmě zase dečka, která je stejně pořád pod kočárem. ale on v kočáře stejně nespává, na to nemá čas ☹
@dana3262 tak ještěže tak, už jsem ty fusaky objednala a byla bych moc nerada, kdyby do našeho kočáru neseděl, máme easy walker duo, doufám, že to bude pasovat 😒 četla jsem, že by ty fusaky měly sedět téměř do všech kočárů.
a jak to myslíš, že máš u hlavy gumičky na uvázání? jako ten fusak se dá u hlavy nějak stáhnout, aby nesklouzával?
@karlam je to v podstate obdelnik a uprostřed strany, která je u hlavy jsou prisite dvě a dvě gumicky, jako provázky, ale jsou to gumicky. Uvažuju je za prezku, která je na polohovani zad (nevim, jaky typ EW mas, a mam dva zipy a 2 prezky, které většinou nezapina, tak mam na kezde uvazanou jednu gumicky od toho fusaku). Jakou barvu kocarku mas a jakou barvu fusaku jsi objednala? Jsou perfektní. Ted jak bude zas tech 10-12'C tak je uzijes mozna i s dekou nebo nanoznikem.
@dana3262 děkuju za vysvětlení, právě máme sporťák ještě v krabici, jezdíme ještě v korbičkách, ale zítra ho manžel složí, tak to musím okouknout, jestli to tam máme jak ty píšeš 🙂 máme černej sporťák a já koupila červenej nánožník a teď i červený fusaky, aby nejezdily holky v černým 😒 jsem na to zvědavá, ale takhle na netu, když to člověk prohlíží, vypadají ty fusaky emitex moc hezky. jinak přemýšlím přesně jak píšeš, má se ochladit a nevím, v čem by holky v tom sporťáku byly, balit je do dek mně přijde zdlouhavý a nepraktický
já ho mám už od prvního dítěte a max. spokojenost. Deku z nožiček pořád skopával, tohle tedy byla dobrá volba 🙂. Když bylo chladněji, dala jsem ještě nánožník, případně i deku. I malá už v něm tento týden vyrazila v kočárku ven. Dítě pak nemusím do kočárku tolik navlékat, mám jistotu, že mu bude příjemně, že neprochladne, a přitom ten fusak na kočáru dobře drží. Používáme ho na jaře, na podzim, částečně i přes léto, podle počasí. Do autosedačky - vajíčka, do hlubokého kočáru, do sporťáku i do golfek 🙂.
Máme ho už víc jak rok a je to super věc. Používáme na jaře, na podzim i v létě. Když malý venku v létě usnul, tak jsem fusak zapnula, aby mu bylo teplo, když nespal, měl ho rozepnutý. S tímto fusakem a se zimním fusakem Combi od Emitexu ani nepoužíváme nánožník od kočárku. Ten jsme nandali snad jen asi 4x, když foukal hrozný vítr. S jarním fusakem určitě neprohloupíš...
holky všem děkuji za vaše "příběhy" a názory 😉 a ještě dotaz, myslíte, že kdyby byla mírná zima, že by stačil tento jarní-podzimní fusak? kdybych dala dětem kombinézy, dala je tady do toho jarního fusaku a na to dala nánožník, že by jim v tom v zimě bylo teplo nebo je nutné mít krom těchto fusaků ještě raději zimní?
@karlam ta zima je dle názoru... já bych to klidně zkusila, když dáš i kombinézu a nánožník... já zas v zimě, ani v té letošní, nedávala do fusaku dítěti kombinézu nebo bundu (mám ten fusak emitex zimní klasický, plus ten fusak emitex cocoon se zateplovací vložkou), dítě vždycky jen v mikině, body, kalhotách, punčochách, botkách, jen jsem dle počasí měnila tloušťku mikin a kabátků. Ale pokud dáš teplou zimní kombinézu, fusak jarní-letní-podzimní a na to nějaký pevnější neprofouknutelný nánožník, tak myslím, že by to šlo...
Ahoj Maminky,
na Modrém koníkovi si všechny těhulky, maminky a snažilky společně vytváříme knihovničku pojmů a zkušeností kolem všeho mateřského 🙂
Dnes v ní přibyl i článek na téma Fusaky a proto bych Vás ráda poprosila, zda byste mohly své zkušenosti s fusaky (jaká značka, cena, materiál, kvalita atd.) napsat k článku https://www.modrykonik.cz/fusaky .
Některé maminky mohou shánět informace o fusacích, jejich využití, popř. kolik je dobré si jich pořídit pro dítě a na jaké období atd. a vy jim s tím můžete velmi pomoci 🙂
Děkuji Vám a přeji krásný den!
Janča
@karlam Já ho pro dceru měla a super, byla jsem moc spokojená.