Extra odpružený "offroad" kočárek?

qewa
22. srp 2016

Zdravím maminky, chtěla bych poprosit o radu s výběrem sportovního kočárku na nezpevněné cesty. Jezdíme houpacím kočárem se 4 nafukovacíma kolama (http://www.navington.cz/caravel.php), ale pro malou jsou utrpení i dlažební kostky, natož nezpevněná cesta. Chceme chodit převážně do lesa a na louky a tak doufám, že existuje kočárek, poskytující komfortní odměkčení, aby nebylo dítko z kočáru vydrcané (některé děti to mají rády, ale není to náš případ). Máte také dítko, které nepotřebuje na procházce udrncávat? V čem ho vozíte?
Další parametry jako skladnost kvůli převozu autem, přehazovací madlo apod. už jsou druhořadé. Hledáme už sportovní kočárek, protože náš drobeček má ve 3 měsících necelých 7 kg. Děkuji.

messias
22. srp 2016

Ahoj, ja kupovala z bazaru Herqules raptor 3 spin. Ma to nastavitelne tlumice a dokonce brzdove kotouce. Je to takovy terenak mezi kocarkama.. zmakne i les a hodne si ho vychvaluji na brusle. Akorat skoda, ze se uz neda koupit novy a nahradni dily jsou taky v nedohlednu (firma skoncila s vyrobou) ale na bazaru se da sehnat za par kacek i pekny a v dobrem stavu, ja takhle vzala dva stejne s tim, ze kdyz se na jednom neco rozhodi, tak se to doplni z druheho.. a dohromady jsem za to dala asi 4000,- jinak sportak je dost velky a kocarek je vazne robustni .. kdyz jsem s nim zkousela prejizdet nerovnosti, tak to jen hezky houpalo, ale neskakalo.. 🙂

qewa
autor
22. srp 2016

@messias Díky, to vypadá dost nadějně, jdu pátrat 🙂

messias
22. srp 2016

Na obrazkach nevypada, ale je vazne robustni. Ja koupila v maskacove barve a uz se nemuzu dockat, az s nim budu jezdil po vesnici a polnich cestach 😀

qewa
autor
22. srp 2016

Ještě koukám po kočárku značky Hauck, ten má otočnou rukojeť - otočná korba je super, ale zvedat korbu i s dítětem kvůli sluníčku je dost makačka 🙂

messias
22. srp 2016

To je fakt no, ale on ma ten sportak velikou boudu. Ona je jak ke korbicce, tak ke sportaku jina bouda, ale pasuje to i naopak a jedna je o dost vetsi, ja ke kocarku dostala i slunecnik 😀 to je taky varianta proti slunku 🙂

eliskaxox
23. srp 2016

Tak ja mam Concord Wanderer, ma odpruzena vsechny 4 kola, takze do terenu parada. Velke plus je ze ma obri sportak takze se nemusite bat ze vam z nej dite vyroste. A ta nesnasenlivost na drncani prejde.Nas maly to do 4m nesnasel a pak se to otocilo a ja musela projizdet ten nejhorsi teren aby to aspon trochu drncalo a on usnul

terka3
23. srp 2016

Na obě děti jsme měli Icoo Peak 4 Air a nemohli jsme vybrat lépe.

qewa
autor
5. říj 2016

Tak jsme zkusili Herqules Raptor 3 Spin a paráda. Ještě jsem teda nevychytala nájezd na vyšší obrubník (to se s tím vždycky peru), ale to bude problém trojkolky. Kolečka jedou cesta necesta a odpružení taky super. Košík je opravdu hodně prostorný. Jediné negativum je, že korbička je mírně hlavou dolu, když ji mám otočenou v protisměru jízdy 😖 Už jsme zdolali cestu ke zřícenině (bláto a velké kameny) a celodenní výlet lesem.
Děkuji všem za tipy.