Doporučíte vhodnejší kočárek než Thule Urban Glide 2 do terénu, na horké léto, pro rodiče 165 a 190 cm?

ank21
2. čer 2024

Hezky den vsem! Poridili jsme po procteni recenzi a doporuceni znamych Thule Urban Glide 2. Jezdim s nim tri mesice a bohuzel jsem zklamana, respektive mozna neni vhodny pro me a na trhu je neco vhodnejsiho. Resim tvrdost podvozku, vysku rukojeti a vedro (viz nize). Nemate prosim nekdo tip na vhodnejsi kocarek? Jezdim hodne v kopcich v prirode, ale i ve meste (obrubniky, diry…) a prcek bude v korbe minimalne jeste cele leto. Dekuju!

Co resim:
1) Tvrdost podvozku - mimco mame male (narozeni 2,5kg, ve 4 mesicich 5kg) a porad v kocarku hodne nadskakuje/lita nejen do stran, ale i sjizdi dolu (korbicka je naklonena). A to i na obycejnen chodniku, do terenu jsme chodili minimalne, protoze to skoro neslo.

2) Vyska rukojeti - Merim 165cm, partner 190cm. On nadseny, ja bolava zapesti. I na nejnizsi polohu mam ruce hodne zvednute, tzn zapesti porad ohnuta.

3) Vetratelnost korbicky - cerna hluboka korba, ktera nejde nijak otevrit / nic odepnout (jako jsem zahledla napr u Cybex kocarku).

lobella
2. čer 2024

@ank21 mame podobne situace, ja 163cm, chlap 188cm, nejcasteji jezdime trava, sterkova cesta, chodniky s dirami, na druhe a ted treti mimco mame Britax go big2, hlavne s hlubokou korbou jsem byla moc spokojena, odvetravani, zvetsovaci striska proti slunci, rukojet skvela jak pro moji tenkrat 2,5letou prvorozenou, me i chlapa, moderni kocar ale mekky, da se i houpat, jako retrokocar mekky neni, ale nic mekciho jsem na trhu nenasla...vyroba je tedy ukoncena,tak se podivat po bazarech

esmeralda11
2. čer 2024

@ank21 ahoj🙂 s tou rukojetí to asi bude problém vzhledem k velmi rozdílné výšce vás dvou, protože pokud vím tak zrovna v tomhle je Thule bezkonkurenční. Nicméně se docela divím, že s tvou výškou máš i na nejnižší polohu takový problém. Jedna z babiček je ještě podstatně menší než ty a nikdy si na tohle nestěžovala. Já mám 172 (to je rozdíl jen 7 cm) a madlo si dávam na prostřední nebo o stupeň vyšší polohu.
Co se týká větrání tak se dá odepnout suchý zip vepředu, kde se napojuje stříška na korbu, a udělat si škvíru tam. Nicméně já ani v parných dnech neměla pocit, že by se tam dítě přehřívalo. Však větrá normálně celou přední otevřenou částí (nesmí se přes ní dát plena samozřejmě).
Co se týká té tvrdosti, tak to mi přišlo taky, že by mohl být kočár lépe odpružený a dítě mi také sjíždělo. Ale je to podle mě tím přiděláním korby na kostrukci, protože při přechodu na sporťák tenhle problém s drncáním zmizel.
Ale pokud máš ráda procházky v terénu, lepší si myslím nenajdeš. My s ním sjeli úplně vše včetně 15cm vrstvy sněhu na horách.

lauriak
3. čer 2024

Podla mna je thule lepsi ako sportiak nez s hlbokou korbu. Mozno chvilku vydrzat. Dieta od 7-8 mesiacov uz das do sportiaku a budete v cajku. A ta rukovat neviem ako myslis, ja mam 170 a vozila som na predposlednej vyske. Ked som dala uplne dole tak vozila aj moja 4 rocna dcera 🤷🏼‍♀️Vetranie tiez maju vymyslene az pri sportiaku.

alianan
3. čer 2024

@lauriak Také mám zkušenost, že Thule je lepší sporťák, s korbičkou má jinak těžiště a zdál se mi i vratký.
Větrání korbičky - zezadu jsem odlepila suché zipy a přetáhla spodní část korbičky směrem nahoru. Takto jezdilo i starší mimino na břiše, páslo koně a koukalo ven.
Odpružení - na děti jsem vyzkoušela více kočárku, mě odpružený přijde tak nějak normálně. Malé miminko bude lítat a nadskakovat v každém kočárku, je potřeba korbičku vystlat a okolo mimina dát stočenou deku a udělat hnízdečko.
S výškou rukojeti neporadím, my jsme oba vysoký a Thule nám vyhovuje.

Já teda Thuli také uplně nechválím, její všeobecnou oblíbenost nechápu, ale mám k ní jiné výhrady než ty. Za mě, na vesnici a terénu výborný kočár, jako městský kočár je strašná. A navíc je nehezká, ale to je věc názoru.😅
Takové ty drobnosti, třeba polohování nožiček a prodloužení stříšky už asi mají vyřešené UG nové řady, ale stále je to široká trojkolka, která se stěží vejde na chodník natož do obchodu. 😉

ank21
autor
3. čer 2024

@lobella Dekuji!

ada22
3. čer 2024

Koukněte na Emaljunga city cross. ve verzi klasická čtyřkolka. S miminkem se ovládají dobře i kdyz nemají otočný kolečka. A miminko v tom nenaskakuje. Nebo ještě Hartan, Teutonia, Gesslein dělaly nižší kočárky, kde rukojeť je určitě níž než u Thule ale zároveň lze nastavit i na tatínka. A vybrané modely jsou taky dobře odpružený. Koupila bych na bazaru a za půl roku zase prodáte. Jinak do terénu kočárek s nižší rukojeti je bob Revolution, ale nevím jestli se ještě u nás prodává.

ada22
3. čer 2024

Ten bob Revolution myšleno jako sportovní cca od roka. Nemá úplně top sezení pro menší děti.

hennrietta
3. čer 2024

Já se rozhodovala mezi Thule a TFK. Nakonec jsme se rozhodli pro TFK (bazarový) a jsem s ním naprosto spokojená. Říkáme mu tank, protože zatím projel úplně všechno a dcera v něm měla ve 2 letech habaděj místa, i když je teda hubeňour.
Pro druhé dítě dokupuji korbu a těším se, až ho znovu vytáhnu do akce. 😂

ada22
3. čer 2024

Ale TFK je též spíš kočárek pro vyšší rodiče.

ank21
autor
3. čer 2024

@ada22 Diky za tipy!

ank21
autor
3. čer 2024

@alianan Diky!

ank21
autor
3. čer 2024

@alianan Diky!

hanka_12345
3. čer 2024

@ank21 ahoj , ja mam baby design a jsem maximalne spokojena
ja merim teda 172 ale treba moje segra je mala, ma kolem 160 a i na ni byl v pohode.
Bydlime na vesnici takze les atd a nikdy nebyl problem ze bych neco neprojela .
Korba jde normalne sklopit nebo jsou tam i odepinaci casti pod kteryma je síťka

A hlavne co tak je to dvojkombinace takze zadny shaneni dalsiho kocaru

Ja vim ze je to takovej kocar co jednu dobu mel kde kdo ale zas je to znamka toho ze je super. Ja byla spoko moc a ted v nem vozim druhy dite. Prvni jezdilo do 3,5let a ted jsem potkala znamou a ptala se me zda mam novy ze tak vypada, tak jsem ji rikala ze uz ma odjezdeny jedno dite tak byla prekvapena.

Za me.. hodne muziky za malo penez

trilien
3. čer 2024

@ank21 ja (161cm, manžel 175cm) fandím najviac Urban Thule 2. Mame ho skoro rok a pol. Mala som možnosť vyskúšať viac kočiarov (v obchodoch aj u kamarátok) a za mna je to najlepšia voľba do lesov a terénu. Dcéra sa narodila ako 2,1kg a v 5m mala 4,4kg. Na korbicku som v lete dávala bielu plienku a jazdila som v lese, kde bol chládok. V predajniach s kočiarmi ma od Thule odrádzali a tlačili ma do kúpy Bugaboo (predajca nakoniec priznal, že 90’ stupňové stúpanie s korenivym systémom v lese tento kočiar nedá), alebo do TFK (ťažší s menšími kolesami, tým pádom je odpor v teréne dosť veľký a podľa mna sa hodí na lesné cesty bez prudkého stúpania), jeho vyhoda je krásne vetranie korbicky. Pokial by som chcela kočiar do lesoparku a mesta, beriem Bugaboo. V lese, kam chodíme, jazdí iba Thule, v okoli práve mnoho žien, ktoré malo iné značky kočiarov, preslo na Thule, kvôli jeho optimálnym vlastnostiam v teréne a 1.8m ma iba jedna z nich. 🤷🏻‍♀️

hennrietta
3. čer 2024

@ada22 Není. Měřím 157 cm. 😅 A vždy všechno v pohodě. Žádný nekomfort jsem v ničem nepocítila. Manžel má 175cm a vozil ještě vyšší švagr.